Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kandidáti na uličku hanby

Re:Kandidáti na uličku hanby 10. čen 2010 06:51 #8359

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
U mě jednoznačně Blue river. Nostalgie se musím zastat, u mě není tak hrozná. A možná bych přidala Pat Austin, neduživá, ČS, květy nevydrží,...

Re:Kandidáti na uličku hanby 10. čen 2010 06:54 #8361

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
CSR mám od podzimu, je to jedna z těch co nejhůře rostou , alespon zatím. Na skvrnitost se podívám, ale myslím , že ještě ne.

Re:Kandidáti na uličku hanby 10. čen 2010 12:13 #8405

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ještě jedna růžička vypěstovaná z koupené- řezané. není to Biedermaer? je něčím pohryzaná.
P6090445.JPG

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 08:19 #8494

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
honey wrote:
Dreslo jak ti jde bez postriku gallica versicolor, Belle Amour,Raubritter nebo jestli nekdo mate ČSR? Strikat proti CS se chystam dnes Syllitem, ale uz jsou dost napadene, tak je budu muset vyradit vsechny z prodeje :´( Prislo to hrozne rychle...nejdriv jsem myslela, ze jsou listky otlucene narazovym vetrem, ktery tu predtim byl, protoze CS nebyla v kulatych flecich ale spis vtakovych geometrickych, ostre ohranicenych utvarech. Pak se to ale rozlezlo vsude,takze je to jasne..

Honey, tak jsem je omrkla. Belle Amour nevím bez plánu, kde je - je letošní, gallica versicolor nechtěla 2 roky vůbec růst, byla tak 20 cm nad zem, letos se do toho pustila. Se zdravím OK, i ty další dvě - přidám fotku.
Nechávalas jim při hrnkování staré větve, nebo jsi je ošmikala nakrátko?
Už jsem v pár zahraničních růžařstvích během sezóny byla a musím říci, že kontejnerované růže nevypadají moc vábně. Koupím si určitou odrůdu, kterou chci, ale k nákupu rozhodně nesvádí:laugh: . Přijde mi, že růže do kontejneru nepatří a dlouhodobě je tam udržet v kondici, je problém. Mohu nafotit, jak vypadají růže od Schmitze a to jsem si vybrala ty nejhezčí.:)
Jiná kapitola jsou růže pro rychlý obrat, nahnojené a narychlené ve sklenících a přesně načasované k prodeji. Tím myslím letní drahé hobbymarketové zboží, Chládka ap. Jenže když tyhle růže vidíš za měsíc, zaplakala bys. A není to jen nezájmem personálu, u Chládka mají péči vzornou, neustále tam někdo zalévá, přebírá a obírá zboží, aby vypadalo vábně.

Raubritter
IMG_8719.jpg

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 08:22 #8497

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
ČSR - hodně letos omrzla
IMG_8718.jpg

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 08:23 #8498

• Emilka
  • Platinum Boarder
CSR jsem omrkávala a taky žádnou skrnitost nemá. Jenom je to 10cm midimužík, ale snad to ještě rozjede.
Dainty Bess je na tom podstatně hůř, je sázená na podzim a má tak 2 lístečky a ještě nějak divně barevné. Včera jsem ji obhlížela a snad roste další.

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 09:18 #8523

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
dresla wrote:
Už jsem v pár zahraničních růžařstvích během sezóny byla a musím říci, že kontejnerované růže nevypadají moc vábně. Koupím si určitou odrůdu, kterou chci, ale k nákupu rozhodně nesvádí:laugh: . Přijde mi, že růže do kontejneru nepatří a dlouhodobě je tam udržet v kondici, je problém. Mohu nafotit, jak vypadají růže od Schmitze a to jsem si vybrala ty nejhezčí.:)
Jiná kapitola jsou růže pro rychlý obrat, nahnojené a narychlené ve sklenících a přesně načasované k prodeji. Tím myslím letní drahé hobbymarketové zboží, Chládka ap. Jenže když tyhle růže vidíš za měsíc, zaplakala bys. A není to jen nezájmem personálu, u Chládka mají péči vzornou, neustále tam někdo zalévá, přebírá a obírá zboží, aby vypadalo vábně.

JJ, před asi měsícem jsem koupila pidi Swany (potřebovala jsem nutně něco malého a bílého, a tohle byla jediná a poslední bílá půdopokryvka), byl to šílený vohlodek, navíc řízkovaný, oschlé větvičky. Po zasazení se probrala a už nasazuje popata a vyhání nové šlahouny. Na druhou stranu růže, zasazené do nádob cíleně (velké nádoby a nízké růže) se mají k světu a nevidím rozdíl mezi nimi a těmi, sázenými ve stejnou dobu na záhon.

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 11:51 #8563

• Emilka
  • Platinum Boarder
Amazonko, Swany mám, jsem zvědavá jak budeš spokojená. U mě nic moc a usmála jsem se na tvým něco malého :laugh: Mám až 1,5m šlahouny.

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 12:42 #8582

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Emilko, já četla, že trpí ČS a jinými neduhy, no huvidíme. Jinak "malé" jsem myslela "nízké", čili pokud dělá 150cm výhony a bude se plazit při zemi, tak budu spokojená. Pokud ne, tak vždycky může zdobit mez a podobně :P

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 12:52 #8585

• Emilka
  • Platinum Boarder
Joo, tak to ona se plazí, skvrnitost má jako jedna z prvních, mám ji jako podsadbu pnoucích, takže to může být i tím, že je trochu zastíněná. S kvetením to taky zatím nebylo nic extra.Není to The Fairy nebo Ballerina. Samostatné květy jsou moc hezké. Taky jsem nějaké stěhovala na meze :laugh:
Moderátoři: Eva L., Květa