honey wrote:Dreslo jak ti jde bez postriku gallica versicolor, Belle Amour,Raubritter nebo jestli nekdo mate ČSR? Strikat proti CS se chystam dnes Syllitem, ale uz jsou dost napadene, tak je budu muset vyradit vsechny z prodeje :´( Prislo to hrozne rychle...nejdriv jsem myslela, ze jsou listky otlucene narazovym vetrem, ktery tu predtim byl, protoze CS nebyla v kulatych flecich ale spis vtakovych geometrickych, ostre ohranicenych utvarech. Pak se to ale rozlezlo vsude,takze je to jasne..
Honey, tak jsem je omrkla. Belle Amour nevím bez plánu, kde je - je letošní, gallica versicolor nechtěla 2 roky vůbec růst, byla tak 20 cm nad zem, letos se do toho pustila. Se zdravím OK, i ty další dvě - přidám fotku.
Nechávalas jim při hrnkování staré větve, nebo jsi je ošmikala nakrátko?
Už jsem v pár zahraničních růžařstvích během sezóny byla a musím říci, že kontejnerované růže nevypadají moc vábně. Koupím si určitou odrůdu, kterou chci, ale k nákupu rozhodně nesvádí

. Přijde mi, že růže do kontejneru nepatří a dlouhodobě je tam udržet v kondici, je problém. Mohu nafotit, jak vypadají růže od Schmitze a to jsem si vybrala ty nejhezčí.

Jiná kapitola jsou růže pro rychlý obrat, nahnojené a narychlené ve sklenících a přesně načasované k prodeji. Tím myslím letní drahé hobbymarketové zboží, Chládka ap. Jenže když tyhle růže vidíš za měsíc, zaplakala bys. A není to jen nezájmem personálu, u Chládka mají péči vzornou, neustále tam někdo zalévá, přebírá a obírá zboží, aby vypadalo vábně.
Raubritter