Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kandidáti na uličku hanby

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 13:19 #8593

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
sem teda ( zatím ) nepřispěju.
Já jak fšechny růže konsultuju s Dreslou ( vydá varování, pokud růži má ) mám snad všechny OK.

Pokud bych si už na nějakou musela ( ač si to nezaslouží ) stěžovat - pak by to byl Papi Delbart.

Sice je zdravý, ale - méně kvete. Navíc mu letos odumíraly nějaké výhony ( abych byla úplně spravedlivá, možná za to může Benda ), omrzl až k zemi... no prostě - v mojí černozemi je skoro vše vitální, on nikoliv.
Je hájený, v zemi druhý rok.

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 13:20 #8594

• honey
  • Expert Boarder
Dreslo - smikala jsem vsechno na 2-3 ocka,aby se trochu navetvily. U nas v zahradnictvi maji taky povetsinou kontejnerovane ruze v tuhle dobu uz dost osklive. Asi je to tim, ze to lepsi zbozi je uz davno pryc od brezna, kdy maji zahradkari totalni abstak a vyrazi nakupovat ve velkem a ted uz se jenom kochaji doma na zahrade. Take je to mozna sortimentem. Zrovna ty velkokvete, ktere byvaji i v zahradnictvich taky nemam moc pekne aspon pulka soret je desna. Konkretne Kamelie, Josef Klimes, Big Purple a November Rain....asi jsou to citlivky-slechtenky a strihnuti korenu na hrnek jim neudelalo moc dobre. Treba Josef Klimes mi neudelal vubec zadne prirusty - obrazil listim jenom na starem dreve. Uplne je mi do breku, kdyz na ty chudacky koukam. Jeste ze tech je mensina a vsechno ostatni celkem buji jako blazen- historicke, to je jasne. Pnouci, mnohokvetky i miniatury a sadove - tam tenhle problem neni. Zkusim o vikendu nafotit.

Taky uz bych je mela nejradeji prodany. Botanicke a nektere historicke uz se mi vedle sebe nevejdou. Anglicanky taky leti jako blazen- treba James Galway uz ma asi metr...Mam chut ho strihnout aby se jeste lip navetvil, ale je mi lito tech poupatek co se klati na spickach... co doporucejes?

Re:Kandidáti na uličku hanby 11. čen 2010 20:21 #8627

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no já musím shodit svoje letité Rosarium Uetersen. bylo obrovské ,krásně kvetlo, ale letošní zima ho zredukovala na polovic . a to jsou v keři ještě semo tamo suchary. mám jej 2x a ten druhý je vtlačený v zeravu. tak ten je na tom lépe- byl chráněný před mrazem.

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 11:50 #8762

• MartaZ.
Moje první růže, kterou jsem vykopala, by Neue Revue, protože to byo kdo z koho. Těmi obrovskými a hustými ostny jsem se cítila v ohrožení, takže šla. Pak mě některé opustily samy, a letos jsem už konečně vyhodila starou Super Star, měla už několik sezón tak silné padlí, že jsem ho nezvládla.
Kterým fungicidem stříkáte? Já jsem je dnes vzala Baycorem, doporučují ho všude, ale nelíbí se mi, že je postřik na listech vidět. M.

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 15:26 #8779

• Kaja
  • Platinum Boarder
no tak to je Uetersen po letošní zimě
P6120534.JPG

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 16:06 #8783

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
To je škoda, třeba se ještě napraví, pamatuju si Tvoje fotky snad na zahrada.cz, to byla taková nádhera, že jsem si ji objednala :-). Ale bude na dvorku v rohu, chráněná, tak snad bude fajn. Mně tak letos dopadla Westerland, mám ji moc let, pomrzla, větvě vyholily, ale obrazila mnoha novými výhony, snad je to normální, staré větve se mají vyšmikávat. Tvoje RU obrazila znovu zespoda?

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 19:34 #8803

• Kaja
  • Platinum Boarder
ona se R.U spraví. fakt jsem ji někam loni fotila. byla neskutečná- krásná, veliká. .ale potom na podzim měla i na listech padlí. už byla i přehustěná. tak aspoń omladí.Westerland omrzl sousedce - a dnes je nádherný
P6120526.JPG

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 19:53 #8805

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
hezký večer všem tady, posílám fotku té mojí Nostalgie, zatím je nádherná
12_142.jpg

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 21:48 #8897

• MartaZ.
Nostalgii mám asi pátým rokem, moc výhrad k ní nemám, občas dělá kandelábry.
Nostalgie_ker.jpg

Re:Kandidáti na uličku hanby 13. čen 2010 21:49 #8898

• Mirinda
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 654
Romčo, nevím jak ostatní, ale já si na Nostalgii nemůžu stěžovat, tady je fotka z loňska.....a letos by na tom mohla být podobně :)
Nostalgie__4_.jpg
Následující uživatel poděkoval: Viola, vydrik
Moderátoři: Eva L., Květa