Ahoj Dreslo, ahoj děvčata, tak jsem se (jsme se

) konečně dostala k počítači. Den OD by báječný, škoda, že jsem si ho nemohla užít podle svých představ a všechno si prohlédnout, profotit a prodiskutovat. Měla jsem tu totiž na návštěve dávnou kamarádku z Plzně, dnes už skoro kanaďanku, pro kterou bylo nutné zajistit "kulturně růžový" program. A protože ona je sice nadšená růžařka, ale jako jediné správné růže uznává čajohybridy s velikánskými poupaty. Takže jsem vše musela nějak skloubit podle pravidla o vlku a koze.
U Dresly jsme se zdrželi jenom krátce a chvátali rovnou do Lidic. Pevně věřím, že si to u Dresly ještě vychutnám v klidu. Určitě to stojí za podrobnou prohlídku, protože to je unikátní projekt, hodný ambicí Gertrudy Jekyll. Umím si představit až to jednou naroste jak se zahrada vyloupne do krásy. To tedy opravdu bude stát za to. Tedy závidím jí ten prostor, ale ani trochu jí nezávidím tu práci. Takový úchvatný projekt potřebuje nekonečně energie, lásky a té správné posedlosti růžemi a to Dresla má v dostatečné míře.
Dreslo smekám před tebou.
P.S. Musím se omluvit za tu Celinu. Nějak se mi v tom vedru a po několikadenní růžovém maratonu přihřály mozkové závity. Ty si mluvila o Celině a my jsme všichni jásali jaká krásná a obrovská byla v Častolovicích na zdi. Ale zaměnili jsme Celinu za Celsianu. Zkrátka: "Ty o voze, my o koze". Teprve po cestě zpátky nám to došlo. Takže Celina v Častolovicích není.
S tou Proliferou de R. to barevně není úplně jasné, někdo jí má sytě růžovou, někdo téměř bílou (Beales, Loubert,..), ale ta malovaná Redouteho je sladce růžová
www.apictureofroses.com/cms/colour/pink.htm . Ale má tam prolifer několik.
Jo a je tam i malovaná Bullata s tím velikým pokrouceným olistěním. Nemám jí, pár let už jí sháním, ale je to "úzký profil". Musí mít ten správný veliký šťavnatý "špenátový" list. Koukni semhle a porovnej to s tou tvojí:
www.sparrownest.se/Centifolia.htm a ještě jsem si dovolila ukrást z japonského webu foto mladého rašícího listu: