Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re:Historické růže 11. kvě 2010 09:43 #6664

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Po pravdě, ty co jsem si objednala vůbec netuším, kam dám :laugh: , sad se teprve bude na podzim trošku planýrovat (jsou tam letité jabloně, zákrsky co už jsou spíš suché, než živé), takže tam pak přijdou růže. Je to na východ, slunce od východu do té asi jedné hodiny, pak stín.

Do většího stínu (a že tam taky mám) budu pak plánovat vysloveně ty, co stín zvládnou. Myslím, že místo se najde pro všechny.
Ale troufám si ;), mám růže u plotu, na severní straně (takže jakoby prakticky ve stínu), ale ten plot je z výlisků, takže propouští tak 50% . Takže doufám, že si to růže přeberou jako kdyby měly slunce půl dne, když ho mají celý, ale jen částečně. No a až ho přerostou (mám u něj 150-200cm růže), tak mají vystaráno.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 13:17 #6666

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Narázila jsem na burbonky www.compagniadelgiardinaggio.it/phpBB2/viewtopic.php?t=22239 a sytě ružova mě připádá naprosto nádherná, nevite náhodou co to je , zda se mi podobna Zephirine Drouphin u p.šipa, kdybych ano tak ji mooc chci.:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 16:14 #6680

• amazonka01
  • Administrator
Zephirine Drouhin je tmavší, je to taková ta hodně sytá růžovka, některé floxy mají podobnou barvu. Není špatná, ale ta růžová je spíš ostrá, než něžná.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 16:48 #6684

• kaja
Dreslo- Cisteriánka má dva malé výhonky---HURÁ !!! Masqulierre přezimovala skvěle- i ostatní od tebe. nad Cist. mám zkřížené klocky aby na ni nesedl pták. a když padaly ty podárky , tak jsem na ni rychle dala květináč.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 17:35 #6687

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Ale Zephirine Drouhin je fakt moc hezká, mám ji od Pelců, dělá pěkný keřík, raší červenými lístky, květ je poloplný, jemně voní, růžová určitě není řvavá, něžná ... její barvu bych nikdy nenazvala něžná. Mě ta barva přijde spíš jako červené víno. V každém případě jsou květy zajímavé.
Panu Šípovi bych trochu v popisu oponovala - loni nekvetla stále, opakovala. Uvidíme jak se letos pochlapí.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 19:32 #6690

• amazonka01
  • Administrator
Jj, mně také jen opakovala. A barvu asi takhle:
climber_zephirine_drouhin.jpg

To není moje, já nějak nenašla fotku, ale barvu má u mě takhle sytou. Leonarda nemám, podle většiny fotek bude Z. výraznější.

Radši jsem tu neviditelnou fotku zeditovala
:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 22:04 #6698

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Přesně takovou potřebuju... A ještě asi padesát dalších. Tedy úplně přesně 58, tolik jich mám vypsaných. A nejhorší je, že bych na ně teoreticky měla i místo. Těžký úkol, proškrtat to na nějakou únosnou mez. Ale protože jsem holka rozumná, tak jsem si začala do plánku zahrady malovat kolečka a do nich zapisovat jednotlivé růžičky - s tím, že objednám jen ty, které se vlezou do koleček. Jenže teď si s tím lámu hlavu a nevím, tak bych chtěla poprosit zkušenější o pár rad. Nevím, jestli se to dá takhle zevšeobecnit, ale dá se říct, že centifolie a damasceny potřebují spíš plné slunce, kdežto galliky a alby většinou ustojí i lehké přistínění? Zvlášť ty alby (nebo vůbec všechny hodně světlé růže) + takové ty hodně tmavé vidím pocitově spíš někde v lehkém polostínu, slunce od východu, aby byly ušetřeny odpolední výhně, ale nevím, jestli to není jen nějaká moje utkvělá představa. Máte někdo zkušenost, jak se alby snášejí s celodenním úpalem a suchem?
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 22:08 #6699

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Dekuji za reakce, barva mě až tak nevádi mě ale zaujalo jak jsou tvořeny šlahouny že květy maji kratky stonky a celkově pusobi skoro jako uměla no krasa :woohoo: , bohužel vubec nemam přehled o burbonkach.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 11. kvě 2010 22:16 #6700

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vám se ta Amazončina fotka zobrazuje? Mě nee.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 12. kvě 2010 00:20 #6710

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Kájo, bezva, jsi žena činu:)

Růžových bourbonek je víc. Mrkni třeba na Mme Ernst Calvat (sport od Mme I.Pereire)
Kathleen Harrop (sport od Z. Drouhin) má po mamce míň okvětních lístků, než ta na obrázku
Mme Lauriol de Barny, Louise Odier, Charles Lawson, Coupe D'Hebe
Trochu jiná, než na obrázku, ale nádherná je Bourbon Queen.
Nebo třeba nebourbonky Beauty of the Prairies, Mme Sancy de Parabere
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa