Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re:Historické růže 15. kvě 2010 13:43 #6934

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Sem se rozepsala jinde a tak přendavám sem prosím radu,...abych věděla kolik si ještě můžu objednat historických,..:)
Co myslíte jak daleko dát minimálně historické růže, aby mohly ukázat celou svou krásu, prostě ať rostou, abych je nemusela krotit?a jen udržovat chci je nakombinovat s keři jako je komole, trojpuk, zlatice prostě klasika, možná rondáky a azalky v popředí. Jakýsi volný živý plot k sousedum.
Aby se to líbilo i sousedce,....:) vykáceli všechny staré jabloně a teď se ptala co budu dělat, tak jí to povídám prý super ona už nemusí:) a tak nechává narůst trávu až do pasu bambrdlice a podobně a kam myslíte že to lítá :(
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 15. kvě 2010 13:53 #6935

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Tuhle fotku nádherné Mme, Isaac Pereire jsem našla na polském webu www.roses.webhost.pl . Posílám pro představu. Mám zatím malinkou, ale snad se takové nádhery taky dočkám.
mme_isaac_p_gubala.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 16. kvě 2010 11:33 #6979

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jitko, to je nádhera. Ta fotka i růže na ní přímo mluví. :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 16. kvě 2010 12:21 #6986

• albertine
Ahoj, a pozdravit s polskou. Rose si zaslouží hříchu a hádka-drzý růst. doporučit.
Marian www.roses.webhost.pl/
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 18. kvě 2010 08:40 #7139

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Zdravíme do Polska! Díky za odkaz a růžím zdar:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 19. kvě 2010 08:13 #7187

• lenpel
  • Platinum Boarder
lenpel wrote:
Sem se rozepsala jinde a tak přendavám sem prosím radu,...abych věděla kolik si ještě můžu objednat historických,..:)
Co myslíte jak daleko dát minimálně historické růže, aby mohly ukázat celou svou krásu, prostě ať rostou, abych je nemusela krotit?a jen udržovat chci je nakombinovat s keři jako je komole, trojpuk, zlatice prostě klasika, možná rondáky a azalky v popředí. Jakýsi volný živý plot k sousedum.
Aby se to líbilo i sousedce,....:) vykáceli všechny staré jabloně a teď se ptala co budu dělat, tak jí to povídám prý super ona už nemusí:) a tak nechává narůst trávu až do pasu bambrdlice a podobně a kam myslíte že to lítá :(

Nějak to zaniklo, mohli byste mi prosím poradit jak asi daleko, aby si nepřekáželi, abych mohla případně doobjednat na podzimní výsadbu, nějaké mám provizor zasazené,....Díky
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 19. kvě 2010 09:38 #7191

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
To záleží na vzrůstnosti růže a jejím habitu, jiný prostor bude vyžadovat 2m růže s rozvolněným habitem a jiný vzpřímená metrová růžička. Ale tak v průměru bych sázela 150cm od sebe
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 19. kvě 2010 14:28 #7246

• lenpel
  • Platinum Boarder
díky, úmysl je k plotu ten má 125cm, ale předpoklad je že ho budou převyšovat. Zatím mám:
Honorine de Brabant , Ispahan, R. centifolia Major, R. foetida Bicolor , R. x harisonii Harison , Crown Princess Margareta a k tomu chci ještě nějaké doobjednat, jo a asi tři kousky půdopokryvných. postupně to chci odstupňovat šíře je 3,20.Tak před ještš něco nižšího. A tak uvidím jak to bude postupně se rýsovast.....
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 21. kvě 2010 11:59 #7378

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Musím se zeptat, nemáte někdo zkušenost s touto růží - Sissinghurst Castle (Rose des Maures)? P. Šíp ji nabízí a docela se mi líbí, i ta historka s jejím znovunalezením je pěkná. Dočetla jsem se na netu, že je to nejspíš semenáč od Tuscany. V "tlusté" knize píšou, že je hodně výběžkatá. Nemáte ji někdo a třeba i fotky?
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. kvě 2010 08:22 #7677

• lenpel
  • Platinum Boarder
lenpel wrote:
Tak vážení sem myslela že sem si vyměřila záhonek cca 20x3,2m
No jo ale jak se to hákovalo a kultivovalo,...se to nějak změnilo,...a jaké bylo zjištění, když sem začala pokládat textilii že mi chybí,....no mám to cca 20x5,8m:laugh: hustý,..... tak sem si to namalovala a růže a keře co mám zdaleka nestačí,....teď nevim abych to nepřehnala,...
Máte někdo zkušenosti s růžema na textilii? Je mi jasné že budu vždy muset opatrně okopat a přihnojit ale bude to stačit? Taky sem zjistila že původní záměr udělat volný živý plot jen z listnatých bude divné v zimě, vzhledem k tomu že chci mít clonu k sousedum. Tak teda nevim,...Kdyby ste někdo měl tip či radu ráda uvítám,...
Jinak můžu ještě vybírat co si pořídím protože místa je dost,...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa