Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re: Historické růže 08. pro 2010 18:26 #23855

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dany wrote:
zdenka wrote:
ad 3:
neurazí, nenadchne - Zéphirine Drouhin - když jsem přemýšlela, jakou sem dát ... tak tuhle, podruhé bych po ní asi nesáhla ...

Zdenko, napiš prosím, jaké nedostatky - všechny - má ZD a kterou bys chtěla místo ní, popř. kterou bys doporučila, když potřebuji dosti pnoucí - vysokou. A jaké bys u ZD vypíchla klady? Informace od konkrétního pěstitele v našich podmínkách nemám. Kdo máte zkušenosti, pište také. Díky

... takže když kvete, nádherná, voní, je zdravá, zimu 2009 přežila bez ochrany úžasně, přikládám fotku, bohužel mě za srdce nebere ...
letos skoro neopakovala ... ale samozřejmě je to můj osobní pocit - nenadchne - neurazí - sbírám spíš historické a angličanky - ve srovnání Souvenir de la Malmaison, Madam Plantiere, Salet prostě u mě nemá šanci ...
Zephirine.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. pro 2010 07:56 #238567

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Zdenko: je nádherná
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. pro 2010 08:18 #238574

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
zdenka wrote:
Zéphirine Drouhin ... takže když kvete, nádherná, voní, je zdravá, zimu 2009 přežila bez ochrany úžasně, přikládám fotku, bohužel mě za srdce nebere ...
letos skoro neopakovala ... ale samozřejmě je to můj osobní pocit - nenadchne - neurazí - sbírám spíš historické a angličanky - ve srovnání Souvenir de la Malmaison, Madam Plantiere, Salet prostě u mě nemá šanci ...
Zdenko, tohle chápu, fotka krásná, to jo... Zajímalo by mě ještě, jestli kdyby rostla u opory, hnala by do výšky, protože můj záměr byl, aby dvě porostly oblouk. Dostala jsem však jen jednu, a tak můžu klíďo vybrat dvě jiné a tuhle svou jednu šoupnout do neexponované části zahrady.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. pro 2010 15:57 #238663

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Nemate někdo Madame Alfred Carriere , mam dotaz jestly v Čechách muže vypadat jak ve Francii ?
jardin.riis.fr/index.php/2009-08-04-18-4...l?func=detail&id=917
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. pro 2010 16:57 #238668

• Dany
  • Platinum Boarder
Jevgenijo, mám, sázený vloni na podzim, letos mají některé výhony přes dva metry. Jenže, bude hodně choulostivá, není tu Bretaň, takže správná otázka. Já myslím, že u nás tak vypadat nemůže, že výhony omrznou a bude po kráse. Pan Šíp mě na její citlivost na mráz upozorňoval.
Já ho mám taky u řekněme altánu, takže jestli se dočkám a zaroste jej, tak vám všem pošlu fotku. Manžel tomu říká voliéra na ptáky, já tomu budu říkat kabinet MAC, ať už bude růže až na střechu nebo jen prďolka na rohu :-):-). Vedle zezadu kabinetu mám Sombreuil, ta neroste tak bujně. No, držte palce.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. pro 2010 17:53 #238688

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Dany tak at tobě dobře zvládne zimu a budu těšit se na fotografie a komentaře přišti rok, Madame AC vypáda velmí elegantně.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. pro 2010 18:21 #238699

• Dany
  • Platinum Boarder
Děkuju za přání, Jevgenijo, určitě dám vědět, jak moc vymrzla. Pořád přemýšlím o nějaké ochraně, už jsem rozstříhala plachtu na auto, budu si muset pospíšit. Jenže i kdyby, stejně pak za rok dva výhony na střeše neochráním...
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 10. pro 2010 18:25 #238702

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jevgeni - no tak na fotkách z tvého odkazu je Amercan Pilar jaksi do růžovo fialkova. moje nervy- já jsem ji nasadila vedle trenýrkové.:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 13. pro 2010 13:05 #238886

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Jevgenija wrote:
Nemate někdo Madame Alfred Carriere ?

Mám třetím rokem od pana Šípa. První rok byla přes zimu v květníku, pak jsem jí sadila ven, loňskou zimu přežila v pohodě, měla omrzlé jen špičky. Letos má tak dva metry ...
Bohužel mě zklamala kvetením, v popisech se píše, že kvete celou sezónu a v teplých krajích prý nepřetržitě. První rok měla 1 květ, loni již o něco více, ale nedá se říct, že by byla obsypaná. Bohužel mi nekvetla nepřetžitě, ani neopakovala.
Takže mráz přežila, ale kvetení nic moc ... že by záměna? Uvidím příští rok.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 13. pro 2010 17:51 #238897

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Jevgenija wrote:
Nemate někdo Madame Alfred Carriere , mam dotaz jestly v Čechách muže vypadat jak ve Francii ?
Včera jsem listovala v katalogu P.Bealese a ten má u této růže sněh.vločku a napsáno hardy:huh: www.classicroses.co.uk/products/roses/mme-alfred-carriare/ jak jsou ty údaje u něj spolehlivé? Asi otázka pro Dreslu:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa