Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re:Historické růže 31. pro 2010 11:21 #240309

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
mme hardy u mě byla zatím jen jedno léto..vytvořila malý kompaktní keřík o výšce asi 50cm, kvetla celý červenec (stylem dvě poupátka, tři, pět, dvě, tři:P ) poupátka mají nejdříve jemný růžový střed..posléze celý květ zbělá:kiss: ve středu květu se tyčí zmenšenina mount fuji:kiss: a nádherně voní:kiss: zatím zdravá..shrnutí.. překrásná:kiss:
..a chystám se jí uzmout ve větším množství;)
P7050068.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 31. pro 2010 12:00 #240314

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mme Hardy mám taky prvním rokem, resp. měl jsem.
Mám problém s místem, tak jsem zatím jednoukvetoucí růže poslal dál.
Zbyla mi jen Johanka z Arku, ta je opravdu extra krásná, a jedna neznámá od Mirka.
U mě letos Mme Hardy měla trochu rzi, zrovna tak Boule de Neige, sázeno na jaře.
Taky mám fotku jen s jedním rozvitým kvítkem. Na úpalu sestarší květy trochu pálily.
Ještě dodám, že květy byly poměrně velké, perfektně vyskládané a to zelené očko... Joj.
Vůni si nevybavuju, škoda. Kdybych měl vlastní a větší zahradu s výhledy do kraje,
určitě bych se s historickými jednoukvětkami dosytosti vyřádil. :)
a_mme_hardy_1.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 31. pro 2010 13:54 #240322

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Lanling a Honzo, s Mme Hardy jste mi udělali radost:) Všude je chválená, má mnoho ocenění, takže jste mi potvrdili, že chvála není přehnaná. Zkrátka TOP růže.
Honzo, je doporučovaná do polostínu, asi proto, že nesnáší úpal. Pro mě je to důležitá informace. Mám s připalováním květů špatné zkušenosti - tedy zatím hlavně u tm. červených.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 31. pro 2010 13:56 #240323

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, nemáš zač a ať ti ta radost dlouho vydrží.
K tomu polostínu - ano, já ji do něj sadil, ale asi by bylo lepší spíše ranní slunce,
než to odpolední, jako měla tady. Navíc je u tmavé cihlové zdi, tak možná i proto.
Nebylo to ale nic zásadního, navíc rozkvetla kolem 12/7, takže do těch tropických hodnot
a večer byl i v polostínu ten úpal - šmarja, snad jsem se vyžvejknul dostatečně srozumitelně.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 31. pro 2010 15:11 #240338

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
K polostínu. Určitě si všichni všimli toho nádherného světla, které je snad na všech fotkách od lanling.
Lanling, máš hodně růží v rozptýleném světle pod stromy? Nebo to jen dělá takový dojem? Nebo fotíš, když už/ještě je slunce nízko?
Každopádně je to krása!
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 31. pro 2010 15:22 #240340

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, dík za milé přání. Taky já ti přeju hodně radosti z růžiček.:)
K rannímu slunci - většina kytek (vč. pokojových) ho miluje. Určitě i Mme Hardy si na něm bude lebedit. Předpokládám, žes ji poslal do vyhnanství jen dočasně.;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 01. led 2011 08:12 #240381

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
janku a nemáš fotku s detailem květu jeanne d´arc? a myslíš tu vibertovu z r. 1818? ..mně totiž přišla spíše standartní... :blush: :)
doubravko..většinu růží ..alespoň částečně.. stromy stíní..děkuju:) a snažím se i fotit v momentě, když je poprvé pohladí sluníčko, to mi přijdou ty fotky nejkrásnější.. (vystihnutí podstaty krásy růže;) :) )
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 01. led 2011 23:18 #240468

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
A daří se ti to náramně! Jako bys jim fotila duši.. Klobouk dolů před tebou i tvými růžemi. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby po tvé zahradě poletovaly víly... :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 02. led 2011 19:16 #240511

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
lanling wrote:
janku a nemáš fotku s detailem květu jeanne d´arc? a myslíš tu vibertovu z r. 1818? ..mně totiž přišla spíše standartní
Připojuji se;)

Mme Hardy tady roste vzpřímeně, výhony má cca 1,8m, zakracuju je. Němcům přišla chorobná, divila jsem se, protože tady je třetím rokem naprosto bezproblémová. Moc jí sluší bílý vytrvalý hrachor, má stejný nazelenalý nádech.
Fotka z Rosemooru
IMG_9566_mme_hardy.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 02. led 2011 19:19 #240513

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
a z pole
mme_hardy6.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa