Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re:Historické růže 22. pro 2010 07:22 #239568

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
helena wrote:
Evo.T., děkuji. Dívala jsem se, úplně tomu nerozumím, ale mají dobrý popis i fotky.
Tak jsem to luštila přes google překladač a vyšlo mi semenáč Russelliana, tedy asi potomek.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. pro 2010 08:54 #239782

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
dresla wrote:
Emilka wrote:
Dreslo , prosím prosím, máš nějakou historickou v krémové barvě ( třeba i jednou kvetoucí)? POtřebovala bych tak min. 1,5m.
Mohla by jsi hodit foto?
Díky
Tuhle otázku už přežvykuju hooodně dlouho. Napoprve mě napadly Mme A. Carriere, Sombreuil, jenže to je všechno pro vás mrazuodolností na levačku. Mám jeden tip - Marii Dermar. Je vedená sice jako noisettka, ale v Geschwindově podání. Je životaschopná, roste vzpřímeně a kvetla i během sezóny. Nemám dobrou fotku, na HMF se zdá být růžová, naživo ale dělá dojem krémové. Omrkneš v létě tady naživo.
Z moschat tu mám Pax a Prosperity, ale zase mrazuodolnost??
Snad by šla použít i nějaká stará, odolná Austinka, jako třeba Cymbaline, Proud Titania, Perdita. Otázka je, jak vysoko by se daly vyhnat.
Nebo Uetersener Klosterrose - je popisovaná jako climber, je to spíš velký keř, rozhodně se nerozvaluje, ani nevyhání šlahouny.

Dreslo, díky za odpověď.
Marii Dermar jsem sázela na podzim, v domění, že bude bílá. Tak se nechám překvapit. Letos si ten den D musím pěkně zorganizovat, aby mi nic neuniklo :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: .
Uetersener Klosterrose je krásná - máš ji naočkovanou? Zkusila bych ji. Jak je to s odolností? Šla by do polostínu? Předpokládám, že ne...Já jsem zatím pro obry, místa je habaděj ( zatím), menší se budou doplňovat později ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. pro 2010 15:10 #239848

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Mdme Alfred Carriere je choulostivka?! :( Já ji chtěla do páru ke Constance Spry... Měla by u mě nějakou šanci žít jako popínavka? Jsme tu cca 250 m n.m., okraj Prahy. Na HMF jsem se dočetla, že se nemá stříhat. Mráz by mě ale asi donutil...a rovnou u země :angry:
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. pro 2010 23:35 #239895

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Už několikrát jsem narazila na Madame Caroline Testout, climbing. Jaká je, klim.zona je 5.
Doubravko kopíruji tohle:Napoprve mě napadly Mme A. Carriere, Sombreuil, jenže to je všechno pro vás mrazuodolností na levačku. Mám jeden tip - Marii Dermar. Je vedená sice jako noisettka, ale v Geschwindově podání. Je životaschopná, roste vzpřímeně a kvetla i během sezóny. Nemám dobrou fotku, na HMF se zdá být růžová, naživo ale dělá dojem krémové.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. pro 2010 23:39 #239896

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
My jsme 420 mnm, vždycky o jeden dva stupně Celsia míň než v Praze. Připomeň se na jaře, omrknu, jak mme A. Carriere dopadla tuto zimu. Měla by patřit k odolnějším.
Pokud vezmu své zkušenosti z uplynulých dvou zim, tak by neuspěla žádná z opakovaně kvetoucích pnoucích růží vysazených na poli. A to nebyly mrazy silnější než -20 (s rezervou).
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. pro 2010 23:42 #239897

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Eva.Trifon wrote:
Už několikrát jsem narazila na Madame Caroline Testout, climbing. Jaká je, klim.zona je 5.

Nemám ji, ale je to sport od Mme c.Testout, takže květy stejné, výhony odpovídají pnoucím růžím. HMF uvádí zonu 6b.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 27. pro 2010 23:53 #239901

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Jste mě teda nepotěšily :( Ale Marie Dermar taky není špatná. Jen mi přijde Mme Alfred C. trochu růžovější.
Dreslo, na jaře se s ní připomenu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 29. pro 2010 17:54 #240130

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
našla jsem krásnou fotku J.Cartier, ona je snad na fotkách hezčí než na záhoně:-)
15_066-bf0d028ad4f5f7152a920ea769d76507.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 29. pro 2010 18:18 #240141

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
ROMANA wrote:
našla jsem krásnou fotku J.Cartier, ona je snad na fotkách hezčí než na záhoně:-)

Už se nemůžu dočkat :) (jen kam jsem jí to zasadila ;) zhruba lokalitu znám, tak jen doufat, že mám fakt trvanlivé cedulky)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 29. pro 2010 18:36 #240144

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
já myslím, že až rozkvete, poznáš jí....:side:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa