Díky za další tipy. Všechny navrhované krásky jsem si důkladně prohlídla na helpmefind.
Jak už to tak bývá, hrozně jsem se zacyklila na tom, jakou barvu vlastně chci. Zahradu mám malou (150m2 plus terasa 50m2) a základ zahrady je laděný do modrofialové, růžové a dle sezóny se objevují červené nebo bílé akcenty.
Hrozně jsem toužila po růžích do oranžova s fialovou šalvějí hajní, nicméně moje potřeba mít vše sladěné vyhrála a na další barvy je moje zahrada prostě malá. Se slzou v oku jsem vyřadila Barock a Leander.
Moje potřeba kompaktnosti a sladěnosti je trochu na hlavu, vím, ale nedá se s tím nic dělat
Z vašich tipů a dalších vyhledávání mi aktuálně vyšel tento zúžený seznam:
Laguna - aktuálně nejžhavější kandidát
James Galway
Louise Odier
Jasmína
Nevíte zda nějaká z nich obrůstá výhony do červena?
Má některá z nich zásadní nedostatky?
Dá se někde dohledat například, kdy zhruba nakvétají (nejde mi o konkrétní dobu, ale spíš zda dříve, později).
Aktuálně mám pomalu vše odkvetlé, krom New dawn, která nasazuje průběžně menší množství květů, jedné stromkové, která taky bude asi nasazovat průběžně a dokvétá queen od sweden (ale tu jsme koupila kontejnerovanou před měsíce, tak nevím, jak to bude za rok

.
Jetšě jednou všem děkuji, pomohli jste mi hodně si ujasnit co chci a taky objevit, že vyloženě zářivě růžová barva nemusí být uplně ošklivá

.
Dita