HonzaPM wrote:Evo L., jaký název diskuze navrhuješ? Např. Tantau nešlechtí jenom nostalgické růže.
Na druhou stranu noví návštěvníci fóra nemusí tušit, co pouhé jméno šlechtitele znamená.
Tak navrhuji Jméno, xxx (země) šlechtitel růží, že bychom to změnili zgruntu. Ok?
Reaguji na tuto debatu v Delbardových růžích.
Byla bych moc ráda za vaše vyjádření.
Osobně si myslím, že by opravdu se mělo popřemýšlet nad názvy "šlechtitelských" diskusí. A zároveň nad organizací fóra všeobecně.
Honzův návrh : Jméno, xxx (země) šlechtitel růží mi připadá smysluplné.
např. Tantau, DE nebo Německo a třeba pro zpřesnění název série růží které se u nás prodávají nejčastěji v závorce ( Nostalgické růže ). Pokud taková série samozřejmě existuje.
- což by bylo vodítkem pro návštěvníka, kt. hledá pouze info o jím zakoupené růži, není stálým ( zatím

) přispěvatelem.
K organizaci témat :
Němečtí šlechtitelé jsou myslím ( po přejmenování ) OK.
Francouzští : Meilland samostatnou - OK, Delbart+ Guillot/Massad jedna d.
GB : diskuse Angličanky, dle mého by se měla přejmenovat na Austinovy růže.
- Harkness má samostatnou,
- jiní šlechtitelé z Anglie např. Fryers ( Burgundy Ice ) by mohli být nějak sdruženi, těch růží zas tak velký počet mezi námi zřejmě "neběhá". ( nebo diskuse s názvem jánevím Ostatní ?

)
- jedna diskuse věnovaná zámořským šlechtitelům - tzn. Carruth/ USA, McGrady / Nový Zéland, růže z Kanady a pod.
- moschata hybridy (+ Lensovy růže )
K druhému problému, kt. zde chci dnes ventilovat, mne částečně vedl návrh Zuzany na zřízení databáze. Ano, HMF jako databáze funguje naprosto postačujícně.
Ale !
Vzhledem k tomu, že na tomto fóru nefunguje vyhledávání tipťop ( dostanete se pouze k výsledkům vyhledávání na první straně ), myslím si, že je zapotřebí - zejména pro návštěvníky, ale i pro naši orientaci - více zachovávat "čistotu" těchto šlechtitelských diskusí. Tzn. striktně se věnovat pouze tématu. Dát fotku, popis růže o kt. vím, že do příslušné diskuse patří. Pokud např. bych chtěl/-a slyšet návrhy na růži, kt. by se mi mohla hodit, pokud hledám jméno nějaké mé noname, a jiné případy s tématem nesouvisející - mám jiné možnosti kam dotaz umístit.
Myslím si, že toto věnování se pouze danému tématu by přispělo ke zkvalitnění fóra jako takového. Vezměte si diskusi Angličanky. Je otevřená jednu sezónu, má 121 stran. Měla by to být průběžná diskuse... jaký bude počet stran po několika letech ?
( čímž nechci říct, že 121 stran je špatně ! )