Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Moderátor

Re:Moderátor 09. pro 2010 13:10 #23876

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Pro promazání tématických diskuzí jsem všema deseti (a lituju moderátory ;)), a vůbec nevadí, že se tím budou vyzdvihovat diskzue výše :)

Pro ponechání drbáren jsem taky :)

Jevgeni, tady se vkládají fotky jinak, už je tu někde i návod :)
Ale klidně znova, klikneš na fotku pravým tlačítkem myši, z nabídky vybereš (podle prohlížeče) buď vlastnosti - URL obrázku, nebo přímo kopírovat adresu obrázku. A zkopíruješ. Tady klikneš nad vkládacím okénkem na tlačítko IMG, v závorce 150 nahradiš třeba 300-500 (podle aktuálnosti fotek), mezi závorky vložíš tu zkopírovanou adresu a je to :)

A dá se dát i třeba 10 fotek do jednoho odkazu.

A kromě problému s autorským zákonem (který se takhle neporuší) ještě nebude zatížený server, protože na něm bude uložen jen odkaz, ne fotka samotná.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Moderátor 09. pro 2010 13:20 #23877

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Amazonko je to přesně co jsem napsala jenom jinak řečeno, ale figl s pravym lačitkem je taky dobry, a hned jsem vyzkoušela 2 fotky (jsou v předchozim přispevku) a jde to.:) Tak jak naběhly rychle nebo pomalu? Měly bych byt rychlejši ten Picasa je sam zkomprimoval do 100000 bajtu.

Re:Moderátor 09. pro 2010 13:46 #23880

• amazonka01
  • Administrator
Jevgeni, určitě to rychlejší je B)
Já mám přímo složku v PC, kam si zmenšuju fotky, které pak cpu na diskuze (alibisticky, je to snažší, než je nahrát někam a pak na ně dávat odkaz), ale na serveru, který moderuju (taky ho vlastní jedna nadšenkyně), dokonce přímé ukládání fotek není možné, takže holt se to musí nahrát někam jinam a pak přenášet odkaz a taky to jde, musí :) servery fakt nejsou nafukovací, a my tam chodíme všichni moc rádi.

Označení drbáren/nedrbáren je super nápad, stejně jako obětavost moderátorů to promazat ;), nicméně pořád to bude jen na nás, jak se budeme "snažit" :)

Re:Moderátor 09. pro 2010 13:57 #23881

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Spravně že přímé ukládání fotek není možné, taky divim se že to Dresla umožnila, ano je to mnohem komfortnějši pro uživatele ale naročne na server. Ale jsou lidi ktery webove alba maji ale stejně to nahravaji přimo na server Krasne ruže, ja taky:blush: . Ale ted chcí sprovoznít Album na Picasa tak že plnít album a přidavat z něho odkazy do diskuse je taky rozumne.

Re:Moderátor 09. pro 2010 15:50 #23883

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Do debaty okolo podoby fora jsem nevztupovala protože
a)....jsem zde velmi krátkou dobu
b) necítím se k tomu vůbec povolána, práci s webem mají moderátoři a web mě nepatří
c) mé odborné znalosti jsou na úrovni začátečníka - amatéra.

Přesto bych si dovolila pár poznámek.Rozdělení debat na odborné a drbací mě osobně nepřipadá zrovna šťastné, ale budiž. Plně chápu, že ti, jejiž znalosti jsou více než pokročilé, rádi by měly debaty na odpovídající úrovni. Jde jenom o to, že potom tací jako já, kteří znalosti nemají budou odsouzeni psát do rubriky domácí zvířátka a počasí, protože se budu jaksi obávati psát jinam, abych nekazila úroveň. Věřte, že se tímto nechci nikoho dotknout či zanášet blbou náladu, ale z pohledu mého, laického je to tak.
Co se velikosti fotek týče, domnívám se, že se dá na webu omezit velikost obrázku na určitou hodnotu a větší ani otisknout nejde.Pokud jde o následné hodnocení typu jééé, to je krásné!!!, tak to je přesně to, co dělám například já. Pokusím se krotit a své projevy nadšení omezit. Zároveň je mi však líto, že autor obrázku bude ochuzen o můj projev radosti, byť poněkud infantilní. Bude li u mne pracovat autocenzura, napíši krásné, ale to zabere na webu stejně místa. Tak si to budu jen myslet, nenapíšu nic a tím je to dle mého zcela ochuzené právě o ty kladné emoce.Jinak se přikláním k tomu, naporcovat debatu po 100 příspěvcích a dát do archivu a po čase smazat. Pokud toto budeme vědět dopředu, každý si s předstihem zkopíruje co ho zajímá a neměl by nastat problém. Ono stejně potom hledat ve starých debatách je dosti obtížné.Ty odborné debaty bych archivovala nastálo a nemazala. Na těch je smysl tohoto fóra a nikdy nevíme, co kdo bude potřebovat najít.
To je snad vše, hlavní slovo by měla mít Dresla a moderátoři.

Re:Moderátor 09. pro 2010 16:28 #23884

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jeee Maggi tak to mi čteš myšlenky, nějak sem nenašla slova jak to to formulovat, někdy opravdu nepřispívám,protože neumim srovnat odborně své myšlenky a nejsem si jistá tak mlčím,...a hltám některé debaty.
Infantilní projevy mám taky, takže buď v klidu. Pravda je že samozřejmě chvála potěší a to si myslím že každého zde bez rozdílu.:)

Re:Moderátor 09. pro 2010 16:40 #23885

• amazonka01
  • Administrator
maggi wrote:
Jde jenom o to, že potom tací jako já, kteří znalosti nemají budou odsouzeni psát do rubriky domácí zvířátka a počasí, protože se budu jaksi obávati psát jinam, abych nekazila úroveň.

Pokud jde o následné hodnocení typu jééé, to je krásné!!!, tak to je přesně to, co dělám například já. Pokusím se krotit a své projevy nadšení omezit. Zároveň je mi však líto, že autor obrázku bude ochuzen o můj projev radosti, byť poněkud infantilní. Bude li u mne pracovat autocenzura, napíši krásné, ale to zabere na webu stejně místa.

Nee, tak to myšleno vůbec nebylo. Jen jde o to, aby se na diskuzi o Delbardových růží neřešilo počasí, nebo pečení cukroví, či druh echinacey na fotce. Prostě aby to zůstala diskuze o Delbardovkách. A klidně do ní můžeš psát i jen o tom, že jsou krásné :) o odbornou úroveň vůůůůbec nejde ;)

A co se hodnocení fotek týká, tak opět nejde o "zákaz" psaní o kráse, ale o to, že se s tím zkopíruje daná fotka, a případně ještě víkrát, pokud někdo bude s krásou souhlasit :)
Já, pokud odpovídám k dané fotce, tak jí v citaci zmenším (čísílko za IMG v první hranaté závorce), tak je vidět, že reaguju na fotku, ale neroztahuju diskuzi opakováním stejné (a většinou velké) fotky.

Re:Moderátor 09. pro 2010 16:47 #23886

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Maggi, dík za reakci. Pokusím se své vyjádření ještě trochu zpřesnit.

- nechci nikoho omezovat v projevech nadšení natož abych ho odsouvala někam do méně "odborných" diskusí. Jen v podstatě chci vaše svolení k tomu, abych zpětně ( po roce ) diskusi zpřehlednila.
Samozřejmě ( jako každý :laugh: ) mám také ráda pochvalu svých miláčků. Pochvala v reálném čase je fajn, po roce ztrácí smysl. Pokusím se ilustrovat na příkladě, ačkoliv nevím, zda se zde stal, jo ?
vezměme d. Meilland. Má cca 7 stran, to každý, kdo bude chtít, přelouská i zpětně. Označím ji vykřičníkem ( šlechtitelská ) a to bude pro zdejší přispěvatele "upozornění", prosím, nebavte se v ní např. o šalvějích. Nic víc.
Pokud teď při zpětném čtení v ní narazím na příspěvek o " šalvějích = tj. odbočení od tématu " - půjde-li o něco zásadního, překopíruji jej do šalvějí, pokud ne, smáznu ho.

o co bych hodně stála - je právě umazání Img reagujícím v citacích, to diskuse hrozně prodlužuje ( načítání stránek ).

Re:Moderátor 09. pro 2010 16:52 #23887

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
a ještě zpřesnění zpřesnění...

pokud by např. byla v diskusi reakce - jé, to je hezká růžička, ale xxx co to tam máš za nádhernou modře kvetoucí kytičku ?
tak ta tam samozřejmě patří.
Pak xxx odpoví : to je šalvěj.
Nic proti tomu, to do diskuse patří.

Re:Moderátor 09. pro 2010 17:32 #23895

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Dany wrote:
......... stejně jako je pro mě novinka s IMG, co píše Jegenija, ...i když tomu konci úplně nerozumím
Tak to já nechápu vůbec:( , mě počítačovému analfabetu to bude pěkně dlouho trvat. Ani zmenšit fotku jak to dělá Amazonka nechápu. Fotky zmenšuji v malování, holt já to jinak neumím.
Moderátoři: Eva L., Květa