Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Moderátor

Re:Moderátor 09. pro 2010 18:52 #23902

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Eva.Trifon wrote:
Dany wrote:
......... stejně jako je pro mě novinka s IMG, co píše Jegenija, ...i když tomu konci úplně nerozumím
Ani zmenšit fotku jak to dělá Amazonka nechápu.

Mně šlo o zmenšení již zveřejněné fotky, když na ní chci reagovat - při citaci, aby se fotka ve stejné velikosti neopakovala na stránce x krát.

A je to šíleně jednoduché, když dám "citovat" u příspěvku s fotkou, objeví se tohle, a tam, co je číslo v červeném rámečku se zkrátka napíše číslo menší (150-250)
zmen__.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Moderátor 09. pro 2010 18:52 #23903

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Evi, myslím, že pokud nemáme svoje fotky někde na Pisacawebu nebo tak něco, tak to ani umět nemusíme :-)
Jo a co teď před vteřinou přede mnou napsala amazonka, tak to pochopíme hned

Re:Moderátor 09. pro 2010 18:59 #23905

• amazonka01
  • Administrator
Dany wrote:
Evi, myslím, že pokud nemáme svoje fotky někde na Pisacawebu nebo tak něco, tak to ani umět nemusíme :-)
Jo a co teď před vteřinou přede mnou napsala amazonka, tak to pochopíme hned

Zmenšování fotek se dá v každém programu na úpravu, myslela jsem na to, nedávat sem fotky zbytečně velké, stačí zmenšit na 500x375

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:07 #23907

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
ve svých citacích jsem fotky už vymazávala. Už to tady asi někdo psal...pokud se fotka v citaci nezmenší rozměrově - cm2 - jen pro připomenutí, budeme zase pořád rolovat a rolovat, i když se urychlí načítání. Takže amazonko, pro neznalé, zmenšit na 500x375 myslíš právě to? A to zas já zatím ještě neumím, mrknu na to, umím jen ořezávat. A pak by mě ještě zajímalo, i když jsem v tomto směru byla umravněná - jaká velikost fotek v bitech by byla vyhovující - už to tu taky asi bylo, 600,800, do 1 Mb?

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:11 #23908

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Tak jsem si počkala na Vaše reakce a již tomu rozumím. Jasně, s tím souhlasím naprosto. Mazat časem, co se netýká rad a zkušeností, tomu zcela rozumím. Označit debatu vykřičníkem a srdíčkem je taky rozumné, to nikoho neomezuje, napsat mohu vedle k srdíčku. Tak by mě to vyhovovalo. Tu Amazončinu radu s fotkami vítám, to jsem také neznala a je to o mnoho jednodušší, než to dělám já. Tak že souhrn...POZITIVNÍ

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:12 #23909

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
No já mám nové PC a jiný Windows a mám někde zase jiné problémy, třeba to co psala Jevgenie-URL- tohle jsem ještě nenašla a na synovém notebooku jo. No snad to nezapomenu. Už jsem zkoušela editovat některé příspěvky, podařilo se mi jen vymazat příspěvek a nic víc.

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:23 #23916

• amazonka01
  • Administrator
Dany wrote:
ve svých citacích jsem fotky už vymazávala. Už to tady asi někdo psal...pokud se fotka v citaci nezmenší rozměrově - cm2 - jen pro připomenutí, budeme zase pořád rolovat a rolovat, i když se urychlí načítání. Takže amazonko, pro neznalé, zmenšit na 500x375 myslíš právě to? A to zas já zatím ještě neumím, mrknu na to, umím jen ořezávat. A pak by mě ještě zajímalo, i když jsem v tomto směru byla umravněná - jaká velikost fotek v bitech by byla vyhovující - už to tu taky asi bylo, 600,800, do 1 Mb?

Těch 500 x 375 je v pixelech (v cm to dělá asi 17,5 x 13,5), co se týká velikosti, tak to zase už záleží na kvalitě fotky a kvalitě zmenšování, ale do těch 0.5MB je to určitě zkousnutelnější. Sama používám asi 150kB.

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:24 #23918

• maggi
  • Platinum Boarder
Tak jsem učinila pokus na Pugétech a jaksi se nepovedlo, tak že jsem zcela neúmyslně zamořila web zbytečnými fotkami. Prosím, smazat! Děkuji

Maggi, smazáno.:laugh: Květa

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:26 #23919

• maggi
  • Platinum Boarder
praha6-813b17d73062de57d09dca22bdc8b257.JPG

Prosím, také odstranit.

Maggi, toto nechávám, páč to následně sloužilo jako učební pomůcka.:laugh: Květa

Re:Moderátor 09. pro 2010 19:29 #23922

• maggi
  • Platinum Boarder
Tak nefunguje to, žádný červený rámeček tam nevidím, když zmenším číslo, zmenší se fotka, ale ta stará zůstane. Prosím, poradí někdo?
Moderátoři: Eva L., Květa