Dany wrote:Mám dotaz : Když si přečtu, kolik bajtů ma fotka vložená přímo a pak na tu, která je rozměrově zmenšená, mají obě stejně. To je to, co mi odjakživa vrtalo hlavou "zmenšit fotku". Jak to lidi myslí. Rozměrově zmenšit fotku v odpovědi, to jsem si přála a tak je dobře. Nä první pohled poznáme, že je to reakce, nemusíme tolik rolovat. Ale zajímá mě, jestli se mělo jednat i o zmenšení bajtů v odpovědi.
Dany, pokud jde o ukládání fotky na server a její zmenšování ve svém PC (v programu na úpravu fotek), tak tam hodně záleží na rozsahu komprimace. Prostě, čím kvalitnější zmenšování, tím větší (obsahově) je i rozměrově zmenšená fotka, a je i kvalitnější.
Pokud jde o změnšování fotky přímo na serevru (tedy třeba v citaci), tak tam zůstává obsah shodný, zmenšuje se jen náhled, zpohodlňuje se jen čtení diskuze.
Takže, pokud jde o to, zmenšit fotku tak, aby nezatěžovala server, nebo se rychleji nahrávala (nebo posílala mailem a pod.), tak jedině v nějakém programu. Bude zmenšená jak obsahově, tak i rozměrově.