Kájo, vidíš a zrovna tyhle mi krásně voněj a patří mezi mé nejoblíbenější

.
Ikdyž se musím přiznat, že jsem se k tomu musela dopracovat časem. Protože v rámci okouzlení velkokvětými denivkami, jsem je málem vytěsnila ze zahrady ( dokonce jsem jich větší část odklonila ke kamarádce). Ale loni jsem se do nich opět zamilovala právě pro jejich citronovou vůni a také pro vděčnost s jakou bohatě kvetly mnoho dní.
Pro tu bohatou násadu také stále nechávám obyčejnou h. fulva, ikdyž ta nevoní, ale kvete hodně ( také dělá velký trs).
Veru, pokud nemáš na zahradě na denivky a kosatce příhodné podmínky, tak tu objednávku ještě zvaž. Spíš bych se zkusila orientovat na kytky, které naopak takovou zeminu uvítají.
Je to taková stále omílaná věta ( a mě trvalo cca 13 let, než jsem pochopila, jak moc je pravdivá

), ale říká se "správná kytka na to spávné místo", tj. nemá moc cenu se za každou cenu snažit pěstovat suchomilné rostliny na vlhkých jílech a opačně. Ono, ne že by to bylo vždy úplně neúspěšné, ale ani jedna strana ( kytka x zahradník) z toho nebude nadšená.
Kdyžtak zkus nejdřív ty oyčejné žluté a když se jim bude dařit, můžeš se rozšoupnout

.