Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Re: Vaše zahrady 18. zář 2011 18:09 #268514

• Skokanka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 95
mám ji jěště z minulýho bydliště,je to opravdu kari síť,byla jsem to kupovat s kamarádem,chtěl abych koupila dražší,že má silnější dráty a tudíž víc unese,byla dělaná původně na růže a ještě na to přivařoval a tím zesiloval takový kroucený drát,snad se to jmenuje něco jako roxor ?? Znalci budou vědět
Poslední úprava: 19. zář 2011 06:59 od Skokanka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Vaše zahrady 18. zář 2011 23:11 #268531

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
loro napsal:
Ďakujem vám za reakcie,inak kľudu je to dosť, na môj vkus-až moc.
Květa, prezrela som si fotky, či niekde kus textílie netrčí, alebo máš orlí zrak a vidíš aj pod zem?:laugh: Ja tú textíliu neznášam, pod rastlinami nie je, ale na každom záhone na okraji je urobená drenáž, ktorá je napojená na hlavnú , alebo ústi do kanalizácie. Po vybratí zeminy sme zistili, že po daždi voda vôbec nevsakuje. Tak sme vykopali ryhy, dali štrk a vložili drenážnu rúru obalenú v špeciálnej drenážnej tkanine . Textília je teda iba pri kraji.

Ten križiak je milý B), tiež mám dvoch na terase zvonku na okne a každý deň ich pozorujem aký sú šikovný a pracovitý, vďaka nim mám v kuchyni tých malých mušiek oveľa menej.

Loro, ne, ne, žádný orel. Jsem se jen chtěla dotázat, zda ji p.architekt použil či ne.
ad klid - ono pokud se tam bude těm travám dařit, velmi rychle zaplní osazovanou plochu. Bude to takové uklidňující, nikoliv klidné. Budou ti krásně šustit ve větru, kolíbat se.. já na ně vydržím koukat hrozně dlouho ( a myslet při tom na veledůležité ptákoviny :lol: ). Kromě toho - s výjimkou předjaří a časného jara - jsou trávy pěkné celý rok.
A kdykoliv ( kdyby se ti zachtělo barevného výtrysku ) lze doplnit. Neuvěřitelně dobře s miscanthusy vypadají drobnokvěté astry..

Skokanko, už jsem tě přivítala vedle. Dík za pokuk do zahrady.
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 19. zář 2011 07:56 #268542

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Něco málo mého chaosu,.....omluvte kvalitu foto,... pač stále mrholí,...:)

P9190137.JPG

P9190138.JPG

P9190144.JPG

P9190145.JPG

P9190146.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Rhea, fanynka, Kaja, Dany, ROMANA, JaninkaH, chrast, skalnička a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 19. zář 2011 09:57 #268557

• Viola
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 232
Skokanko ty osázené nádoby jsou super.:up vidím tam nějaké mini -keříky, to by mně zajímalo jak se zabezpečují na zimu.

Lempel proč "chaos" máš to moc pěkné:)
Poslední úprava: 19. zář 2011 10:01 od Viola.
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 19. zář 2011 10:28 #268559

• lenpel
  • Platinum Boarder
Jo Violko děkuji, ale fotky sou fakt milosrné.
Co je v tom kačírku je pohoda, ale ty trvalky,... je to pořád nijaké letos,... to je prostě divné, dosazuju atd,... takže občas holý flek,....a naopak přeplacaný kout,..:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 19. zář 2011 10:55 #268560

• Skokanka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 95
pro Violu : jelikož bydlím 700 m.n.m. - takže 2 m sněhu není nic vyjímečného,tak je uklízíme /vlastně jen muž/ do sklepa..loni jeden nechal venku a nepřežil to..nemyslím mrazem ale jsou tady velký pády sněhu ze střechy..bohužel jsem to nevěděla a nechala jsem si první rok zrýt záhony buď přímo u domu nebo dál a i 2 metry je málo..je to na jaře dolámaný.... ale to je polámaný i třeba 10 metrů, až u plotu ..je to prostě velká váha..když jsem bydlela u Pardubic,tak jsem měla ráda stálozelený keře,když jsem se na ně v zimě dívala a byly zelený...tady je to jedno..stejně většinou není nic vidět
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Viola

Re: Vaše zahrady 22. zář 2011 19:01 #268834

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Teda, děvčata, máte to všechny moc krásné. :up Tiše závidím ty rozlohy vašich "zahrádek":blush: . Já když to sečtu dohromady, tak mám s bídou 200 m2 a to se tam musí vejít přístřešek pro škodověnku a "výběh"pro tu mojí smečku. :dry: Ale řekla jsem si, že se taky trochu pochlubím. Tak se mi nesmějte, že tomu říkám "moje zahrada". :lol: :lol: :lol:

Chaloupkaazahdka1.jpg

Vsledkyvyhledvn.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, fanynka, Kaja, Dany, lenpel, Jevgenija, maggi, JaninkaH, chrast a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 23. zář 2011 05:22 #268847

• lenpel
  • Platinum Boarder
Ahoj quendery i malá zahradka je inpirací:up
Moje mamka má o něco trochu víc než ty,...;)
Letos budeme opět předělávat,... za poslednách pár let co já tvořím zahrada chtěla dost často to samé co já,...znáš to ale na malou zahradu to prostě nelze a tak budeme vykopávat a stěhovat ke mně, no neskrývám mou radost- její zahrádku mám jako takový malý zásobní záhonek,..:woohoo:
Máš to krásný:)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: quendery

Re: Vaše zahrady 28. zář 2011 07:59 #269163

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Před rokem založené záhony
001_2011-09-28.JPG

007_2011-09-28.JPG

Příloha 008_2011-09-28.JPG nebyla nalezena.

už je to tady, bohužel ( v pozadí Astrid Lindgren)
025_2011-09-28.JPG

038.JPG

052.JPG

055.JPG

072.JPG
Poslední úprava: 28. zář 2011 08:00 od maggi.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Emilka, HonzaPM, Rhea, fanynka, Vlaďka, Kaja, Dany, lenpel, ROMANA a tento uživatel má 8 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 28. zář 2011 19:25 #269206

• lenpel
  • Platinum Boarder
pár nostalgiš,...
Parade,..je krásná už týden rozkvetlá škoda že mi vždy namrzne,..
P9280053.JPG

P9280105.JPG

P9280101.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, jaja99, Vlaďka, Kaja, Dany, ROMANA, maggi, JaninkaH, chrast a tento uživatel má 5 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa