Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Heuchery, heucherelly a tak...

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 21. říj 2010 00:03 #20422

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano, ke kombinacím - popravdě, už jsem to vzdala.

Snažím se je sázet podle barev ( zelená - oranžády + bordo kam Sevejde + villosy do stínu ). Stejně řvou. Ale krásně.. mně to neva.
U nich se projevuje moje sběratelská vášeň, nemůžu jim odolat.
Ono by to patřilo spíš vedle, do smíšených záhonů - je to jedna z rostlin, kt. považuju za celoročně krásné.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 21. říj 2010 00:05 #20423

• Květa
  • Moderator
chicht, Bendu jsem seřvala - říkala jsem mu, hele, Jana sice psala, že vydrží fšechno, ale to neznamená že tu budeš cedit !

možná i proto mi přirůstají. Ten trsík, na kt. se zaměřil, je oproti ostatním nápadně vetší :woohoo:
páč bůhví, jak dlouho ho takhle přihnojuje, že...

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 11. úno 2011 09:23 #245302

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Nevím komu bych požalovala :) - to VY jste na vině, že jsem se zblbla do heucher. Už jen prohlížet fotky v tomto vlákně je zážitek. Vloni jsem koupila asi 7 druhů. Některé se už krásně rozrostly. Na podozim jsem sehnala vytouženou heucherellu sweet tea. Pročítám vlákno heucher odpředu dozadu a nějak jsem nenašla, jaké stanoviště by pro sweet tea bylo nejvhodnější - slunce, polostín, stín?. Po nákupu jsem jí dala na prozatimní místo a na jaře bych jí chtěla dát na stálé stanoviště. Chtěla bych udělat menší heucherový záhon na severovýchodní straně. Bude to heucherám vyhovovat?

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 11. úno 2011 11:22 #245305

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Zatím mam 3 lety zkušeností z Miracle a napřed byl ve stínu jenom že nebárvil listy byl pořad zeleny tak jsem ho přestěhovala na severovýchod a je to super ma barvičku a nepálí se. A taky na podzim jsem nakoupíla víc heucher jsou užasny ani španelací je nežerou.:)

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 11. úno 2011 11:30 #245306

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Jevgenija, děkuji. Tak jsi mě s tou SV stranou trochu uklidnila. Záhonek bude před chatkou, která dává stín po poledni od jihozápadu. Musím ještě vysledovat kde bude na tom plácku nejvíc a kde nejmíň sluníčka, abych se pokusila ty stínomilnější trochu odstínit třeba nějakou travinou.
Jinak, máš moc pěkné heuchery, co jsem viděla na obrázcích.

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 11. úno 2011 21:48 #245370

• Květa
  • Moderator
Grimmh, vypadá to na ideální místečko pro heucherky.

Pokud mohu přispět zkušenostmi, nepokoušej se jim přilepšit zeminou ( rašelinovou ) z krámu. Spíš podsypat kamínky nebo zem smíchat s pískem ( nevím, jakou na zahradě máš ).
Loni bylo furtmokro, někt. heuchery to vydýchávaly těžko ( uhnívaly jim kořeny ).

Sweet Tea mám na plném slunci, že by plápolala štěstím v těch nej vedrech, to nikoliv. Polostín ( po poledni stín ) by pro ni myslím byl ideální.

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 12. úno 2011 08:45 #245404

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Květo, doufala jsem, že napíšeš :) . Vždyť tvoje zkušenosti jsou k nezaplacení. Zem máme na zahradě jílovitou. Takže jim zkusím udělat tak trochu drenáž z kamínků. Načteno o heucherách mám jen z vašich diskuzí a přes ta kvanta informací mám pocit, že vím stále větší prd. Guláš mi dělají hlavně ty heucherky, které mění barvu. Původní záměr - vytvoření pouze heucherového menšího záhonu, skupinky rostlin s barvama listů ladícími k sobě. Houby. Na to nemám. Takže to bude asi způsobem pokus-omyl a znova,.......

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 12. úno 2011 22:54 #245445

• Květa
  • Moderator
Grimmh, s barvama si nedělej hlavu. Pokud se ( můj názor ) vyhneš barevným extrémům ( myšleno růžová, švestková a pod., kt. pak nejdou k např. oranžové nebo měňavkám ) pak ti heuch. k sobě půjdou.
většinou se snažím sázet bordo/bordostříbrný přeliv, zelená/zelená s přelivem
druhá řada pak hnědé, oranžády, zelené.
Žlutých schopných přezimovat moc není. Pouze ( u mne ) Key Lime Pie + heucherelly.

P1030678.JPG

Tady jich je cca 20, myslím, že se netlučou. Ona je právě pěkná jarní či podzimní změna barev.
Těch, kt. se mění hodně v průběhu roku zas tolik moc není.
Poslední úprava: 12. úno 2011 22:55 od Květa.

Re:Heuchery, heucherelly a tak... 13. úno 2011 18:15 #245513

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598

Příloha ringoffire.jpg nebyla nalezena.

grimmh napsal:
Nevím komu bych požalovala :) - to VY jste na vině, že jsem se zblbla do heucher. erový záhon na

Tak, tak, to znám;)
Snažila jsem se udělat si pořádek v hlavě a v heucherách co jsem ukořistila a dát si dohromady wishlist na jaro.No děs.
Kdysi mi z LG poslali H. Ring of fire a jak ji tak gůglím, myslím, že to není ona, co myslí odbornice?
Poslední úprava: 13. úno 2011 18:38 od amin.

Re: Heuchery, heucherelly a tak... 13. úno 2011 19:43 #245522

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no to je krásy - co těch mých 4-5 druhů . ještě že už nemám místo. jinak bych jim propadla.:P
Moderátoři: Eva L., Květa