Amazonko, mám vytrvalou bazalku a přežila mi už dvě zimy. Je od Krulichů taková ta dofialova
www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Oci...----bazalka-vytrvala , zimuju ji normálně v bytě na jižním okně mezi pokojovkami, stále kvete a stále je z ní bordel kolem

, je to ale takový koště, nedokážu (no moc se nesnažím...) z ní udělat kompaktní keřík. Krásně voní i zakořeňuje, ale je pravda, že mi nová rostlinka zimovaná na chatě cca při 10-12 stupních nepřežila - ale spíš asi uschnutím či ulitím.
Teď jsem ji několikrát viděla v Bauhausu apod. jako krásný stromek s korunkou, ale psali u ní, že je to okrasná bazalka - nejedlá. Tak nevím, zda to je něco jiného nebo proč by měla být nejedlá. No, nekonzumuju ji sice nijak pravidelně, ale stále žiju
Ještě k ovocným mátám - mám čokoládovou - je dohněda, čokoládu také tedy necítím, mochito, nově jahodovou od Krulichů z trvalkových dnů - mnula jsem ji a očuchávala jsem jim jí tam a jak říkáte, je to trošku douměla, ale mně to přišlo vtipné, tak jsem ji vzala. A mandarinková tam také voněla opravdu citrusově/mandarinkově, ale tu nemám. K ananasové jsem také čuchala pro změnu v tržnici a byl to normálně ananas !, ale zatím jsem ji nekoupila, protože to byla chudinka a pěkně drahá. Tak je ještě teda znovu očuchám, zda jsem si to tedy jen nevysnila

Ale stejně si myslím, že ty vůně jsou spíš jen pro zajímavost/radost, a že mandarinko-mátový čaj by se z toho stejně neudělal.
Maggi, krásné pytlíčky a vůbec celé! Já jsem "stihla" jen jednu kytičku z té nejtmavší levandule, co mám, teď si nejsem jistá jménem.