Mám čokoládovou mátu, je taková "šikovnější", než klasická (líp narůstá, líp snáší sucho a sluníčko, přijde mi i lepší "čajově"), pak mám Mojito, a ta je fantastická, ale zase míň roste. My doma totiž potřebujeme hodně máty, takže máme mátoviště o více m2 a ideální máta by se měla šířit rychleji než pýr a bršlice, a na to je Mojito líné.
Tymián x mateřídouška, tymián je jako koření chuťově výraznější, a při pěstování je vyšší, a má úzké, špičaté lístky došeda (trochu chlupaté). Myslím klasický tymián (th. vulgaris) x ostatní tymiány (mateřídoušky, jak botanické, tak hybridy), jinak je to v podstatě slovíčkaření, protože thymus - tymián = mateřídouška
A mě by zajímalo, jestli někomu vydržela přes zimu vytrvalá bazalka (třeba od Krulichů), já jí asi neumím zimovat, vždycky odejde