tak jo, dneska mé postřehy.
Echinacea - psala jsem výše, moc jich nemám. V posledních třech letech ( což je zhruba doba, kdy vypukla echinaceománie, dostávaly se k nám postupně nově vyšlechtěné kultivary ) mívám kromě velmi nízkých teplot v zimě i deštivá až velmi deštivá léta. To v kombinaci s mojí poměrně úrodnou půdou ale vůbec suchomilkám nesvědčí ( tzn. pokud přežijí, v létě chytnou houbu, jsou vytáhlé, případně se až kácí ).
Pink Double Delight mám ( 2x, různý původ ), Razzmatazz znám ( viděla jsem ho, měla či má ho EvaL ). Druhý jsem si nikdy nekoupila, ptž. má poměrně slabé stonky, u mne by se kroutil ( viz Honzův odkaz ).
on se u mne váhne i Pink Double Delight viz foto.. i přes to, že patří k poměrně nízkým echin. Žádná sláva, teda.
uchvátil mne kdysi Pink Poodle
www.google.cz/search?q=echinacea+Pink+Po...jKU2ULHnNsj04QSer4Aw
jednak krásně kvetl, druhák byl hodně vysoký ( paměť klame, ale mám za to, že byl dost přes metr, možná metr a půl ). Říkala jsem si, ten bude krásný k mým vysokým trávám, koupila.
Ještě nikdy mi nekvetl, již podruhé ho napadně velmi časně houbové onemocnění a jde do kelu. Ten mi leží v žaludku, páč nebyl vůbec levný.
Loni jsem si koupila další dva exempláře ( ohníčkové, tón v tónu ), bohužel po zasazení se rozdíly dost stírají. Parťáka jim měl dělat Sundown, na jaře jsem s ním hýbla - a ejhle, nekvete..
takže nejdříve srovnávačka velikostí a barev. Se mi moc nechtělo narovnávat lístečky..
zleva
vzadu Catharina
před ní Pink double Delight
--
uprostřed
Secret Lust - vzadu nový, v popředí odkvétající květ
---
vpravo
Irresisitble - umístění květů dtto
---
na další fotce dtto, pouze přidaný Green Jewel
---
G.Jewel a Catharina jsou nádherně trčavé. Není se co divit, pokud porovnáte tloušťku stopek s Pink D.Delight. Obě jsou i držáky v délce kvetení.