Květo už ti nevím, hledala jsem ( loni, předloni?) na nějakých amerických stránkách informaci o tom, kde roste echinacea purpurea v přírodě, na jakých lokalitách.
Našla jsem stránky nějakého výzkumu, dělali statistiku výskytu echinacey purpurea ( té obyč. přírodní) na nějakých loukách ( už bohužel nevím v jakém státě). Právě tam popisovali, že se drží a rozšiřuje především na lokalitách, kde je půda přirozeně kyselá ( už nevím, jestli psali acid soil nebo slightly acid) nebo , s častými dešti, ale kde voda nestojí, ale stéká.
Zjistila jsem, že je užitečné si zjistit, kde se v přírodě ta která rostlina přirozeně vyskytuje, lépe se mi pak hledá pro ní místo. U některých takové místo bohužel prostě nemám.
E.purpurea ( obyč i "dabldekr" ) jsem zkoušela na zahradě na mnoha místech, dokonce jsem zkoušela výsev ( a povedlo se, ale další rok rostliny nejdřív vyrašily a následně zmizely). Ale je to úplně marné, ať zasadím kamkoliv, prostě vymizí. Že by byla suchu tolerantní, to se u mě nepotvrdilo. Proto jsem se snažila dopátrat toho, kde se vyskytuje přirozeně v přírodě. A jediné, co si z toho pamatuju, je,že já takové místo nemám

.
Přesto bych chtěla zkusit opět nějakou zasadit, ale asi "obětuju" na pokusy Cheyene Spirit, než nějakou drahotu ...