varouch napsal:
Tak mně prakticky stejně odchází cornus kousa. ta kousa, co má být prakticky bez chorob a škůdců. Na jaře měla spoustu pupenů na květy, nic z toho nebylo, rašilo to pomalu, nevalně. Pak to najednou zhnědlo, jak když se to poleje kafem a takhle zvadlo jak ty vaše bezy. Následoval fungicid, ale nezberchaly se. Pak řez až k zemi. Nechala jsem dvě větve říznutý výš, občas z nich teče taková černá srágora nezávisle na počasí. Dole obráží haldou novejch větviček, ale jestli to takhle půjde dál, tak to dlouho nevydrží.
U sousedky sjem si všimla podobně ovadlých a oschlých větví taky. Jen sporadicky, ale poslední dobou je vídám a všímám si jich. Většinou je to ale celá větev najednou ovadlá a suchá. Připomíná mi to trochu vadnutí plaménků, možná je to i stejnej původce.
Varouchu, na tohle mi odešla florida. Ony jsou přece jen citlivé na přemokření ( a citlivější než cousy ). Má na to vliv i blbý průběh zimy ( koření mělce ). Nevím jak u vás, ale u nás dost dlouho stála voda z odtávajícího sněhu, keře vlastně stály v zamrzlém / polorozmrzlém vodním jezeře - asi týden.
Moje jsou napadené též nějakou houbou, listy, není to fatální, tak jsem nestříkala.