Jani taky si myslím

Se na něj chystám, ale až příští rok, pod tsugu, jen po těch stížnostech v minulých příspěvcích na tenhle druh jsem doufala, že info bude nápomocné a třeba mu někdo přilepší.
Procházela jsem to zpětně, za sebe z těch větších dřínů hlásím Cornus Stellar Pink - má narašená poupata na většině větévek od podzimka, zatím drží a moc doufám, že nepřijde nějaký pozdní velemrazík a snad se povede... loni ani ťuk, to se asi usazoval. Jo, tyhle nezimy si asi začnu užívat, ač běžky a bruslení na řece jinak miluju...
Jinak kupovaný u Havlise, asi 110cm kolem 600,- roub hodně nízko.
Mimochodem, netušíte někdo (zatím jsem informaci nenašla) - není to u dřínů stejně jako u azalek a rododendonů, že nakopčení (nebo přílišné přihrnutí krčku) nesnášejí a hnijí? Začíná mi to připadat celkem pravděpodobné, s jejich náchylností právě na houbové choroby u kořenů?
A další bodík - neviděl jste někdo Cornus kousa chinensis nebo jiný vyšší z odolnějších kultivarů zapěstovaný do stromku na kmínek (či dva, tři), s pochozí výškou tak 170cm a výš? Budem zapěstovávat pro kamarádku, tak jen jestli už se někomu zadařilo, nebo to máte všichni jako keře?
Jdeme cíleně po semenáči, on i chinensis je nádherný.
Mimochodem, jde skvěle řízkovat, na jaře ošmikané větvičky od C.k. chinensis jsem napíchala jen tak pokus do země za velkolistou hortenzii a chytly se skoro všechny, klasika stín, vlaho, mírně kyselo - já tu nakonec ani jiné podmínky nemám