Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 10. říj 2010 18:45 #19775

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Květo vložila sem fotku údajné Milky Way, varouch myslí že to není ona, můžeš juknout,....je to na této stránce, díky,... budu mít cestu do zahradnictví tak jestli má cenu ještě si nějakou dotáhnout,...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 12. říj 2010 01:29 #19929

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lenpel, skoro bych se klonila k názoru Varoucha.
Ono je to těžké z f. poznat. Mohu ti lístek M.Way vyfotit v nějakém měřítku, ale mám ji porád zelenou. A navíc, je to semenáček, bůhví, co z něj vyroste.
M.Way se dost často prodává jako roubovanec právě na c.kousa var. chinensis. Pak stojí ( podle velikosti ) kolem 800,-, malé jsem viděla za 400,-. Chinensis ( malý, asi metrový ) je u nás za cca 150,- Kč.
Hele, barevný je úžasně, kdyby to byl c.chinensis - tak ti holt naroste pouze větší, kvete také krásně.
Stejný kultivar bych už nekupovala... ony cornusy skýtají tolik možností ke koupi..

Varouchu, no, s tím "Koutkem chcípáčků" jsi mne dostala:silly:
Chystám se k přesazení toho svého cercisu chinensis ( musí uvolnit místo šeříku ) - už to vidím.
Normálka je chcíplotinka, přesadím, bude Sibiř a na jaře už neobrazí...

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 12. říj 2010 19:49 #19989

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
lenpel: usuzuju jen na zaklade tvaru listu, mas je krasne oble, a relativne malo vlnite. Kazdopadne ta barva je uzasna a koupila jsi dobre. Loni i letos jsem pozorovala podzimni zbarveni cornusu u sebe a zatim to vychazi tak, ze floridy se mi barvi uz zacatkem zari, ted uz pomalu opadavaji. Kousy vydrzi dele zelene - Milky Way mam porad vicemene zelenou, nejake velke podzimni barveni se nekona. Druha kousa - nejaky anonym asi chinensis se barvi, ale tak bordo, jako mas ty, ji jeste nemam a nevim, jestli neshodi listy driv nez se poradne vybarvi.

Kveto, podle me bude letos sibir, podle toho jaky bylo jaro a leto bych se divila, kdyby zima byla mirna. Uz jsem zacala vyrabet dreveny hrazdicky proti snehu. V nejlepsim mi ale doslo drevo, tak budou ozebrickovany jen jedinci, co neshazujou listi, plus belas, co mi kazdej rok rozlame snih. Cercis shazuje, takze bude jen obsypan snehem a dal mu dopomahej panbuh.

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 12. říj 2010 20:40 #19990

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Věro, to mě tedy moc zajímá, jaké hrazdičky vyrábíš. Taky mám strach ze zimy a přemýšlím, jak uchránit např. hortenzie, hlavně ty letos zasazené. Můžeš být, prosím, konkrétnější a předhodit alespoň stručný popis výroby ? Díky.

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 12. říj 2010 21:03 #19991

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Evo: no takovy klasicky zebricky, jako bys napsala pismeno A ale misto jedny vodorovny cary namalovala dve az tri. Ty pak o sebe opru, aby se nerozjidely. Loni jsem nic takovyho nedelala a snih mi olamal maly rodaky, belas a kalinu. Ulomil se i jeden cornus, ale ten byl nacatej z ty rijnovy metelice. Kolem hortenzii asi nic delat nebudu, ty jsou bud tak maly, ze je jen zakreju chvojim nebo jsou to takovy dva dlouhy pruty a tam by tahle hrazda asi taky nebyla moc platna.. Tam nevim, co s nima, ale asi jen zatlucu do zeme kolem tri-ctyri tycky, ktery nahore ve spickach zkrizim a svazu a k tomu nejak prichytim ty pruty.. to jeste poradne nevim, ale urcite omrznou sakumprask vsechny. :)

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 13. říj 2010 06:52 #20011

• lenpel
  • Platinum Boarder
Květo,VArouchu díky za poznazky, moc se mi líbí, takže mito je jedno že to nebude milky Way, ale spíš přemýšlím nad vzrůstem.
Před sadila sem jí do záhonu před volný živý plot zakže ne k plotu,ale přeci jenom kolem něco je,....uvidím co udělá za rok případně jí vypíchnu úplně někam samostatně.

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 13. říj 2010 16:05 #20035

• lenpel
  • Platinum Boarder
Dneska sem byla u Basíka ještě pro nějaké cibuloviny a objevila sem v zahradě pěknou roubovanou sazenici Cornus kousa "Satomi"
za 95,.kč sem neodolala a už hledám místo:woohoo:

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 13. říj 2010 21:24 #20044

• Květa
  • Moderator
teda za 95 ,-, roubovance... tomu se nedá odolat !

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 13. říj 2010 21:27 #20045

• Květa
  • Moderator
se zasazením - uvidíš, jak se jí na tom místě, na kt. jsi ji dala bude dařit.
Jinak, tyhle cornusy mají hustou spleť provázkovitých kořenů, některé jdou těsně při povrchu země. Moc se k nim nedá nic sadit.

Re:Svídy, dříny, zmarliky a zmarličníky 13. říj 2010 22:22 #20053

• Jana
To je zajímavý,chtěla jsem pod cornus florida dát tiarellu,to nepůjde ?co myslíš?
Moderátoři: Eva L., Květa