Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsevy

Výsevy 15. bře 2016 17:19 #304394

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
já jsem je na poprvé napěstovával doma v truhlíku , teď už se množí sami jak vzteklé :laugh:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Výsevy 15. bře 2016 17:54 #304396

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Soňo, já jsem si jednu koupila a o zbytek se postaraly samy. Teď jsem chtěla ještě bílou, tak jsem zas loni koupila a doufám, že scénář bude stejný. Takže vlastně nevím, co ti poradit...

Výsevy 18. bře 2016 13:16 #304521

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Soňo, mavuň jsem kdysi sela, pamatuju, jak jsem se vztekulila, že z celého pytlíčku mi vyrašily pouhé 3 rostlinky.
Vzejít by semena měla do 14. dnů. Neuvádí se u nich žádná krátká/omezená doba klíčivosti ( třeba jako u ostrožek ), ani to, že by chtěly či nechtěly světlo.

Asi bych - když ani po měsíci - koupila nová semena nebo se podívala po rostlině v květníku. Je levná ( cca 35,- Kč ).
O nadbytek potomků se stopro postará sama. Semínka jsou podobná zakrpatělým pampelindovým, při odkvětu sněží do dálky. Vzcházela už na podzim, v říjnu jsem mladé rostlinky plela. Musí se dozorovat, ptž. - zákonitě - ti přistane a vzejde na nějakém nechtěném místě. Má hluboké kořeny, masité, dost utiskuje a blbě se starší rostliny dolují.
Používám ji jako pozaďovku ( někde k sadovkám ), růži o výšce cca 1 m i převálcuje.

Výsevy 21. bře 2016 11:38 #304628

• Soňa
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 159
Díky za odpovědi, no už jsem to před několika dny vzdala a objednala mavuně na netu. Květo, dám si na ni pozor ;)

Výsevy 28. led 2017 16:25 #315806

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tak už se to blíží ;) , v Kaufl., HB i Baum navezli stojany se semínkama a já opět nemůžu sehnat šalvěj pomoučenou :unsure: .
Prosím o tip, kdybyste na ni někde narazili ( díky :) )

Výsevy 28. led 2017 16:34 #315808

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jano, má ji Černý, jak jsem dávala odkaz. Já bych tam vyhledala hodně věcí ale jsem si vědoma svých pěstitelských schopností. :laugh: Tak jsem se zaměřila na hledíky.

Výsevy 28. led 2017 16:36 #315809

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Regino, to jsem si všimla, ale nepotřebuju tisíc semen za 160,- bez DPH, potřebuji pár kousků do truhlíku a sem tam do záhonku pro zpěstření ;)

Výsevy 28. led 2017 17:01 #315810

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Jano, tak zkus s někým nějakou dělbu. Nevím, kolik stojí to malé balení. Ale zase nebývají tak laciné. 40Kč třeba?A semínka se dobře posílají. Já tak vyřešila ty hledíky.

Výsevy 28. led 2017 22:20 #315818

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Jano, netuším (nehledala jsem), za kolik by ti poslali jeden pytlík semínek www.osiva-semena.cz/letnicky/536-salvej-...o-salveje-60-ks.html

Výsevy 28. led 2017 23:08 #315820

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Elo, od nich jsem brala před lety. Posílají takové ty malinké igeliťáčky se seminky. Bohužel, klíčivost byla minimální. Také jsem zkusila AE-VS a stejná zkušenost :( .
Přitom před asi 15 lety byly normálně v těch stojanech v OBI nebo Baum. a vyklíčily krásně, sázela jsem jich tenkrát celý 2m záhon ( vpředu jim kryly nohy oranžové aksamitníky, bylo to krásný ;) )
Moderátoři: Eva L., Květa