Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Lilie II

Lilie II 18. led 2017 08:57 #315397

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj Jani, tak to já jsem taky neodolala a u pana Basíka objednala své úplně první lilie. Říkala jsem si ne ne ne, protože mi odchází moje milované dlouhověké autíčko a budu ho muset v dohledné době upgradovat, ale tento ZHOUBNÝ WEB prostě nikoho nemůže nechat v klidu!!! :laugh: Dáváte sem moc krásný fotky. Manžel koulel očima, ale ruku z "ODESLAT" mi nestáhnul :) . Nemám zahradu ještě moc dlouho, takže zatím na lilie ještě nedošlo. Pročetla jsem zdejší diskuze až se mi z toho motala hlava a šla jsem do toho. Objednala jsem 11 různých po třech, snažila jsem se objednat ty odolnější, protože na stěhování květníků už nemám sílu. Tak jsem sama zvědavá, jak to dopadne. Máme tady pěknou žlutou jílovici - to zas bude práce :sick:. Když budu sadit hnízdečko po třech, mám dát ty cibule hned k sobě nebo mezi nimi nechat větší prostor? Nakazila jsem i naši babi, tak jsem pak ještě přiobjednávala i jí, takže u nás bude na jaře liliové šílenství :woohoo:.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Regina, LucieT

Lilie II 18. led 2017 10:40 #315404

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Mě asi zláká švagrová, vždycky si s kolegyní z práce objednávají a teď, když jsem se taky dala na zahradničení, tak mi to taky nabízí. Ale ty orientálky by stály za hřích. Navíc tady mám takovou krásnou velkou nevyužitou nádobu, no přesně na ně. Jsem ji kupovala ani nevím proč. :blink:

A přesně jak píše JUDY - tento zhoubný web člověka donutí pořídit i co neměl v úmyslu. :whistle: :blink: :lol:

No ta Muscadet a Tiger edition, ojojoj. :blush:
Poslední úprava: 18. led 2017 10:41 od LucieT.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JUDY

Lilie II 18. led 2017 13:00 #315408

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Ano, vysoce zhoubný vliv tohoto webu na moji peněženku také pozoruji. Chodila jsem a chodím i na jiné, ale tento je nějaký zakletý. Do některých témat nesmím ani vkročit, jinak bych zjistila, co všecko ještě nutně potřebuju.

Jinak jsem se chtěla zeptat na domácí množení lilií. Dělení cibulí na šupiny nebo sběr pacibulek u stonku funguje, ale používáte i jiný způsob? Dočetla jsem se o množení pomocí listů - odlomit normální zelený list od stonku, ošetřit stimulátorem, zakořenit. Zkoušel to někdo? Díky za postřehy.
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 18. led 2017 13:16 #315409

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
loni jsem nechala na Anastazii dozrát semeník . pak jsem nasela na jaře do misky semínka a kupodivu to vyrostlo . jak měly deset cm listy - nasadila jsem je ven . ach jo - ale nevím kam .snad jsem měla rozum a dala je k matce .
Poslední úprava: 18. led 2017 13:17 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 18. led 2017 15:24 #315413

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Taky pozoruju nutkani poridit vice nez bylo puvodne v planu jen diky zdejsim prispevkum. :P

Me to diky prispevkum v teto diskusi donutilo podivat na lukon bulbs a nezustalo u koukani. Takze budou lilie Purple Price (nema s nimi nekdo zkusenost?) a nejake hosty. Pred manzelem jsem to zamaskovala s tim, ze uz pro me bude mit darek k jarnim narozeninam.
A to jsem mela pocit, ze uz nemam misto, ale pro ty lilie jeste nejake najdu a pak napadlo me vyuzit starou vanu, kterou mame na zahrade. Jen ji musim premistit na spravne misto, chtela bych do ni nasadit cibuloviny a bohysky (omlouvam se, snad moc nenarusuju dane tema, ale souviselo to).
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 18. led 2017 18:14 #315423

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Judy, určitě od sebe. Záleží na velikosti cibulí. A v jílovité půdě fakt hodně svědomitě.A drenáž. V písku je to skoro plevel.Ale v těžkých půdách se z plevele stane obtížná rostlina. Rozhodně bych tam nedávala orientální hybridy. Na chalupě mám těžkou půdu. Doma přemnožené jsem dala do květináčů. Jestli přežijí tu zimu, tak je tam chci zkusit.Dolů bych dala štěrk, pak písek. A dám jinou zeminu.
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 18. led 2017 18:17 #315424

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Lucie, jestli vás bude víc a dáte dohromady objednávku za tisíc korun a živnostenský list, tom bych ti i třeba pomohla jak na to, myslím, že bys mohla celkem levně nakoupit. Zrovna tyhle dvě odrůdz ještě měli, když jsem objednávala v neděli.LucieT napsal:
Mě asi zláká švagrová, vždycky si s kolegyní z práce objednávají a teď, když jsem se taky dala na zahradničení, tak mi to taky nabízí. Ale ty orientálky by stály za hřích. Navíc tady mám takovou krásnou velkou nevyužitou nádobu, no přesně na ně. Jsem ji kupovala ani nevím proč. :blink:

A přesně jak píše JUDY - tento zhoubný web člověka donutí pořídit i co neměl v úmyslu. :whistle: :blink: :lol:

No ta Muscadet a Tiger edition, ojojoj. :blush:
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 21. led 2017 21:21 #315576

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Z tech, ktery nabizeji LB mam a muzu doporucit
Prince Promise, LO, nadjerna, vysoka, nakveta v puli cervence cca a kvete dlouho, voni silne
DSCN1765_2017-01-21.jpg

DSCN1774.jpg

a Lincoln, LO longiflorum, nizsi, cca 1m, taky vonava uzasne, kvete spolu s lilii Muscadet, tedy druha pulka cervce
DSCN1820.jpg

DSCN1830.jpg

DSCN9894_2017-01-21.jpg

Nevim, jest-li ma l.Faith, LO, ale nizsi, cca 80-90 cm
DSCN9884_2017-01-21.jpg

Krasna byla, musim bohuzel napsat, orientalka Mambo, ztratila se
27.7.2014019.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, Marta

Lilie II 21. led 2017 21:31 #315577

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Znate urcite dobre l.Conca d´Or, orientpet, vysoka snad 1,5 m, uz 4.rok na jednom miste a stvoly pribyvaji, voni az "bolehlavove"

DSCN1819.jpg

Docela dobra je Red Sensation

DSCN1691_2017-01-21.jpg

A jeste jedna, orientalka, o kterou se bojim, ze taky vymizi - Josephine

DSCN9934_2017-01-21.jpg

Tyhle orientalky potrebuji opravdu dobrou drenaz.Davala jsem oblazky a pisek, ale zmenim to na ostry kaminky - hrubsi sterk.Odvodneni bude ucinejsi ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, bradhal, LucieT

Lilie II 21. led 2017 21:44 #315579

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Evo, krásný lilie. Já pod cibule používám jako drenáž u delší dobu takový ten hrubý bílý písek pro terária / koupí se ve Zverimexu/. Syn chová gekončíky a když čistí terária, tak vždycky přiveze....je to i s hnojivem :laugh: Zatím lilie nic nenamítaly :whistle:
AfterEight.jpg

After Eight

SunnyBonaire.jpg

Sunny Bonaire

Starfichter.jpg

Starfichter

Medusa.jpg

Medusa

Elodie.jpg

Elodie
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., evai, Marta, bradhal