Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy II.

Re: Trávy II. 28. čec 2011 09:11 #264490

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Loni jsem si koupila na podzim Miscanthus sinensis "Variegatus", bohužel se na jaře neprobudila. Teď váhám, jestli koupit znovu.
Jakou s ním máte zkušenost vy? Nebo když tak podobnou trávu, běžně dostupnou ...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Trávy II. 28. čec 2011 12:53 #264514

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Zdenko, letošní zima ( u mne ) byla ať už z důvodů myšáků nebo toho enormního sucha dost na trávy zhoubná. Dokonce mi dělal problémy jeden velký misc. trsák, kt. běžně teplotně ani jinak nedoznal nikdy úhony. Na jaře z něj obrazilo pár chlupů ( Arabesque ). Takže to s Variegatusem nevzdávej..
z variegátních Misc. mám
Variegatus - roky, nikdy nezlobil. Je nejbělejší, tvar vějíře, dobře tedy dělá pozadí k růž. keřům ( moc se nepřehýbá ).
Cosmopolitan - přehýbá se, široké listy. U mne zlobí ( nerost ). Znám ještě jeden, ten zlobí také - ve srovnání s následujícím -
Cabaret - reversní ke Cosmopolitanu, přirůstá dobře. Loni měl výšku 1,8 m.
---
z vyšších pak ještě -
Arundo donax variegata - u mne hodně vysoké, je zalévané, opečovávané. Tvar palmy, hodně mohutné.
---
Calamagrostis acutiflora Overdam - na jaře svítí, pak už tolik bílá není. Krásně kvete ( červen ), růžově, poté se květy změní na takovou špinavě oranžovou a s postupem času slámovou. Nevydrží květní laty dlouho do zimy, lehají si.
----
ostatní bíle panašované ( např. Phalaris arundinacea, Glyceria maxima Variegata ) moc nedoporučuju, jsou dost invazivní.
---
teď mám krásnou novou trávu Chasmanthium latifolium 'River Mist'
www.itsaulplants.com/index.cfm?fuseactio...ntDetail&plant_id=70
ještě nevím, jak se bude tvářit, mučím ji v květníku, nedostala jsem se k výsadbě. Krásně i kvete ( růžově ). Jen je to opět tráva pouze od jara do podzimu, zimní pokocháníčko se nekoná ( lehne ).
Měla by mít ( možná, že ) tak k metru max.
Následující uživatel poděkoval: zdenka

Re: Trávy II. 28. čec 2011 17:43 #264557

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
můj miscanth
zahrleto042.jpg

us od Lenpel, krásně se chytil, sázený zjara, rozrostl se v krásný trs, moc se mi líbí :up
Následující uživatel poděkoval: lenpel, helena, grimmh, VláďaJ

Re: Trávy II. 05. srp 2011 22:59 #265435

• Květa
  • Moderator
kulivok, rozkvétají Miscanthusy. Nemohu do fotek ( jsem již několikrát psala ).. ale zdá se mi, že x jiným létům tak o 14 dnů až 3 týdny dříve.
Janinko, co ty na to ?, určo máš fotky z loňska ( to byly ale opožděné ) a z předloňska ( norm. termín ).
U mne rozkvétá David, ale již i Malepartus.
Nejčasnější Ferner Osten již kvete. Fotka jako důkaz, z 30.7., to květy pukaly.

P1090359.JPG

a kvete mi Hakonechloa macra Albostriata
:lol: :silly:

P1090362.JPG

pravda, trochu geraniově ( Sweet Heidi, potomek Roseanne )
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, lenpel, JaninkaH, helena, grimmh, Lenas, VláďaJ, Daniela

Re: Trávy II. 06. srp 2011 13:17 #265459

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Květo, mě už jeden nízký druh misc.(bohužel nevím, co je zač, možná bych dohledala) kvete už vesele taky.
Tak koukám na tu kvetoucí hakonku a říkám si, jaká je to paráda a pak koukám znova a pořádně..... bych ti to Květko, sežrala i s navijákem!!:woohoo: :up

Re: Trávy II. 06. srp 2011 13:24 #265460

• skalnička
  • Platinum Boarder
zdenka napsal:
Loni jsem si koupila na podzim Miscanthus sinensis "Variegatus", bohužel se na jaře neprobudila. Teď váhám, jestli koupit znovu.
Jakou s ním máte zkušenost vy? Nebo když tak podobnou trávu, běžně dostupnou ...

Ohledně Misc. Variegatus souhlas s Květou - roste jak divý, už z něj mám parádní trs.
Za to Cosmopolitan i Cabaret se mi letos neprobudili a to už jednou bez potíží přezimovali. Ti mě fakt mrzí.
Následující uživatel poděkoval: zdenka

Re: Trávy II. 06. srp 2011 21:02 #265471

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Květo to koukám, já mám občas vykvetlý nějaký kvítek, ale takhle si myslím ještě ne, Mají nakosíno. Vloni mi kvetly až začátkem září, předloni jsem objevila, že 5. srpna byly vidět špičky květů u Adagia. Jinak mi travky rostou pěkně - posílám koutek trav s drakem.
IMG_3529.JPG
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, Vlaďka, ROMANA, patka, Eva.Trifon, helena, grimmh

Re: Trávy II. 06. srp 2011 23:39 #265475

• Květa
  • Moderator
Skalničko, :lol: :lol: :up
tak ten nízký Misc. nafoť..

Njn, trávám se letos mokro líbí, jsou krásně narostlé. Zřejmě se z nich letos budeme těšit neobvykle dlouhou dobu ( teda pokud v září nenapadne sníh, že.. :dry: )..

ad Cosmopolitan ( ten zejména ) a Cabaret - kdyby nebyly oba tak krásné, snad bych je i přestala pěstovat. Fakt jsou problémovější. Zlobí.

Janinko, hm,hm, Adagio, 5.8. jo ? ( u mne je malinko pozdnější, není na plném slunci ). Fotka je dnešní ? ( koukám na Limelighta... letos u mne nááádherný , ty ho máš na f. malinko méně rozkvetlý než já )

co Arundo ? roste ?
Poslední úprava: 06. srp 2011 23:41 od Květa.

Re: Trávy II. 07. srp 2011 12:50 #265499

• skalnička
  • Platinum Boarder
Janinko, máš to moc krásné.

Posílám foto právě kvetoucí ho M. Teď mě napadlo, že jsem mohla vzít i detail listu, mám jen celek.

Miscanhtus1.jpg

Tentýž M. jen foceno z druhé strany.
Miscanthus.jpg

Cabaret ani Cosmopolitan si už (nejspíš) pořizovat nebudu, protože nevím, kam bych je dala. A pak to řezání na jaře :blink: , to je na upadnutí ruky! :angry: Ale jinak jsou trávy fakt úžasné!

Jo a taky začíná nakvítat jedno pennisetum, už má vyhozené asi 4 paličky.

A taky mi kvete proso, ale ty asi nakvétají normálně dřív.
Poslední úprava: 07. srp 2011 12:52 od skalnička. Důvod: Popisek fotky.

Re: Trávy II. 07. srp 2011 21:02 #265550

• Květa
  • Moderator
Skalničko, téda... tak ten je již opravdu v plném květu !

manžel řeže motorovkou.

ad pennisetum - loni se tu řešilo, zda/ v jakých podmínkách/ co dělat/ aby vykvetlo.

Mám loni nové od Krulichů ( Goldstrich ), dneska jsem s překvapením koukala, že už má 3 štětky. Předběhl toho neMoudrého o hodně, o Hamelnu ani nemluvím ( kulivok ).
Poslední úprava: 07. srp 2011 21:03 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa