Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy II.

Re: Trávy II. 28. dub 2011 22:36 #251422

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Mrku, mně sice M.M.Light už raší ( dost dlouho ), ale dej tvému ještě šanci. Jestli je sucho, prolej ho.
Taky se jednomu Misc. ( Arabesque ) do rašení zatím vůbec nechce. Přitom už to je cca 5 letý trs, spolehlivý, prostě váhá :dry: .

Horte - správnost P.a.Moudry ( LG ) se ukáže až při květu.
Řešily jsme ho tu - podle pramenů by zde vykvétat mohlo ( mělo ) někdy koncem září/ zač. října. Což je dost pozdní termín na to, aby to stihlo.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: mrk

Re: Trávy II. 16. kvě 2011 13:47 #253761

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dám sem tři panašované trávy, co mi teď dělají radost. Vypadají podobně, přitom každá je jiná.
Ještě pěkně raší molinia, ale ta je zatím prckovitá, misc. Morning Light letos asi opět (třetí pokus)
scípnul, tak už ho asi zkoušet nebudu...

Lesknice (Phalaris aruncinacea ´Picta´) - Jitko, to je ta rozrůstavka bujná plazivá, brzy kvetoucí
Dal jsem jí před nedávnem kořenovou zábranu z takové dřevěné desky, tak uvidíme, jestli to pomůže.
Několik obr koláčů jsem u babi pohodil na svah, jakože vydusí bršlici, jen jsem to ušlapal, tak snad se zvetí.
Babi nade mnou stála, opřena o hůl, jak to ráda dělává a říkala: to myslíš, že to poroste, když po tom tak šlapeš?
No, myslím, že po tom dešti teď to určo poroste. :)
P1890358.JPG

Arrhenatherum elatius subsp. bulbosum ´Variegatum´ (ech, prostě cibulková tráva neboli ražniči)
- bude to trsík, vychovaný, drobný do 30 cm, cibulky v zimě vyčuhují nad zem, dlouho kvete, nesemení se :up
P1890338.JPG

Calamagrostis acutifolia ´Overdam´ - vychovaný bujnější trs, laty stojí vzpřímeně a nerozevlátě, jako vojáci
Snese extrémní sucho.
P1890258.JPG
Poslední úprava: 16. kvě 2011 13:56 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Emilka, Rhea, JitkaU2, fanynka, jaja99, Dany, lenpel, maggi, JaninkaH a tento uživatel má 5 dalších poděkování

Re: Trávy II. 16. kvě 2011 14:48 #253764

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Tak teda všechny jsou krásné a fakt nevím, kterou si vybrat. nádhera nádhera nádhera :woohoo: A jak to, že jsou už tak veliké??? Přikládám dnešní foto Misc. M. Light - nic moc, ale žije. V květníku a zahrabaný přežil asi líp.
misc.jpg
Následující uživatel poděkoval: jaja99, mrk

Re: Trávy II. 16. kvě 2011 14:49 #253765

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
M. nemám živější ani ty veliké obr trsy, je čas.

Re: Trávy II. 23. kvě 2011 16:47 #254750

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Snad sem můžu dát přírůstky bambusu Phyllostachys alpina.
bambusy.JPG

Re: Trávy II. 23. kvě 2011 19:53 #254768

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Musím je sem dát - obě jsou z květníků kupovaných v jednom zahradnictví, ale jako plevel u rostliny, kterou jsem chtěla. Piplám je z pár stébel už asi 3 roky. Jedna vypadá jako Carex Ice Dance a ta druhá jako Phalaris, ale holky jsou to miniaturní miniatury, jedna má do 15cm a druhá okolo 10cm a později zatahuje - co to mám za raritky?

DSCF7646.JPG

DSCF7645.JPG
Poslední úprava: 23. kvě 2011 19:55 od danah.

Re: Trávy II. 23. kvě 2011 22:51 #254779

• Květa
  • Moderator
Danah, první by mohl být Carex ornithopoda variegata ( šířka listu cca 0,5 cm, délka listu cca 10 ). Páč kdyby byl širší, delší, pak by to byl jiný :lol: .
Druhá pak Molinia caerulea Variegata. Kvetla ti ? Druhá možnost - málo pravděpodobná, ale f. klamou - by se mohlo jednat o Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum' - ale to by se poznalo snadno, páč má v zemi "cibuličky".
Poslední úprava: 23. kvě 2011 22:52 od Květa.

Re: Trávy II. 24. kvě 2011 18:52 #254865

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Květo, děkuji za určení, Carex může mít o pár cm víc, druhá tráva bude určitě Molinia, kvetla, cibulky nemá......jak vidíš, nejsem v obrazu, abych si je sama určila.
Ale jako plevel dobrý, ne?

Re: Trávy II. 24. kvě 2011 19:26 #254877

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum' moje druha trávička co jsem vůbec koupila je moc pěkná nízká, a taky jako Honza mám ji vedle růží až růže pokvete vyfotím.
Danah tvoje jsou taky moc hezky .

Re: Trávy II. 24. kvě 2011 22:24 #254907

• Květa
  • Moderator
Danah, velmi přijatelný plevel..:lol:
hm, u té první mi fakt chybí měřítko a kuk na vl. oko. Myslela jsem ještě na Carex hachioensis Evergold, ale ten se hodně přehýbá, jako čepice. A bílá v listu je velmi široká a výrazná.
No, koukni na netu i na něj.

bavili jste se tu o bíle panašovaných travách. Z f. by se mohlo zdát, že jsou si vzájemně podobné..
Zatím ještě mi jdou nafotit dvě z výše zmiňovaných - ( phalaris nemám ) společně.
Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum' a Calamagrostis acutiflora Overdam ( ta už se chytá ku květu )

P1080279.JPG

( připadalo mi zajímavé vyfotit rozdíl obou travin )
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, Rhea, Jevgenija, JaninkaH, Eva.Trifon, VláďaJ
Moderátoři: Eva L., Květa