Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy II.

Re: Trávy II. 21. bře 2011 23:54 #248046

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Emilko, dýchání jsem se zasmála.
Misc. mají na obrážení ještě čas, jsou nízké teploty. Tak v polovině dubna, bude-li počasí přát.

Zatím mi obráží pouze Calamagrostis, ty jsou nejčasnější.
A okudlané festuci.
Poslední úprava: 21. bře 2011 23:55 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Trávy II. 22. bře 2011 10:30 #248051

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Emilko, Avenám - ovsířům sušší poloha vyhovuje, na vlhčích místech mi přes zimu vyhnila. Jsem zvědavá na Calamagrostis, nechala jsem v jeho okolí pár trsíků travičky, o které si nejsem jistá, jestli to bude právě on, vysemeněný - nebo jen nějaká vyšší plevelná tráva :blink:

Re: Trávy II. 22. bře 2011 10:45 #248053

• Květa
  • Moderator
Danah, jakou Calamagrostis ? brachytricha ?

Re: Trávy II. 22. bře 2011 10:57 #248055

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Květo asi jo, to je ta dávná, koupená noname...myslím, že jsem ti kousek posílala...od rozdělení trsu nějak zdechlačí :angry:

Re: Trávy II. 24. bře 2011 06:10 #248147

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Reference ohledně vysemeněné stipy - včera do jedné vytrhaná, byla durch,.... Takže už nikdy,...... A vzhledem k tomu že jich bylo snad 40ks nekecám - některé sem sotva sevřela do ruky - narostly za jednu sezonu ze semínek umřelé jedné matky. Jo a ten bordel nejen že byly prorostlé skrz plachtu takže protrhaná Ale všude samé vousy na oblečení ve vlasech, drbu se ještě teď a bordel po zahradě,.... Toť zkušenost,...:sick:
Ale v létě ten lán byl nádhernej,,,,;)

Re: Trávy II. 29. bře 2011 17:49 #248493

• horte
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj, zdravím po zimní odmlce, jaro se začíná pěkně projevovat a tak vymýšlím, za co letos utratím peníze. Z trav jsem zatím objevila první zelené náznaky na M. zebrinus, na Penniseta je zatím ještě brzy a za Cortaderii se budu modlit, jestli přežila zimu, ale ta taky začíná později. Prosím, máte někdo ke srovnání fotky Miscanthus s. China a Ferner Osten, jaký je mezi nimi rozdíl? A ve kterém e shopu je nejvýhodnější nákup trav? Chtěla bych nějaký Miscanthus s růžovým až červeným květenstvím a zajímavými listy. Poraďte. Děkuji za příspěvky.

Re: Trávy II. 29. bře 2011 20:32 #248507

• Květa
  • Moderator
Horte: China x Ferner Osten
China je M. oligostachyus,
F.Osten M. sinensis
- podobná výška v trsu i květu

China je
- o malinko pozdnější
- o malinko užší list
- rychleji přirůstá, jeden z nejbujněji přirůstajících M.

Jsou si podobné, největší rozdíl je v habitusu ( China pohlednější ), květu ( Chině chybí bílé střapečky v květu - F.Osten má květy dvoubarevné od špiček ), nejvýraznější rozdíl je pak v podzimním zabarvení - F.Osten slámově žluté, China zčervená.
F.Osten má květy výš nad trsem, fialový stonek, květy více převisají.

Fotky obou bohužel... Chinu nemám, ale jsou tu f. Chiny Danah a moje F.Ostena.

ad e-shop... těžko poradit. Spíš podle odrůdy, kt. si zvolíš. Ještě je brzo, M. by se "měly" prodávat v okamžiku, kdy je vidět, že žijí. Tzn. v dubnu/květnu. Také záleží na velikosti rostliny/květníku.

Re: Trávy II. 29. bře 2011 20:39 #248508

• Květa
  • Moderator
lenpel napsal:
Reference ohledně vysemeněné stipy - včera do jedné vytrhaná, byla durch,.... Takže už nikdy,...... A vzhledem k tomu že jich bylo snad 40ks nekecám - některé sem sotva sevřela do ruky - narostly za jednu sezonu ze semínek umřelé jedné matky. Jo a ten bordel nejen že byly prorostlé skrz plachtu takže protrhaná Ale všude samé vousy na oblečení ve vlasech, drbu se ještě teď a bordel po zahradě,.... Toť zkušenost,...:sick:
Ale v létě ten lán byl nádhernej,,,,;)

Lenpel, existuje velmi vysoká pravděpodobnost, že ze 40 ks budeš mít letos pěkné políčko... :lol:
Ona se semení, přesévá, každý rok ( pokud není výjimečně mírná zima ) začíná od mláďat.
A proč píšu ona - botanici tuhle trávu přeřadili. Už to není kavyl ( Stipa ), ale Nassela tenuissima.
Poslední úprava: 29. bře 2011 20:40 od Květa.

Re: Trávy II. 30. bře 2011 05:20 #248523

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Květo já jí mám hned vedle pergoly a v létě to vypadalo fakt krásně ale ta likvidace děsný,.... tak uvidím ted sem přesvědčená že hned vytrhám jak se ukáže, ale nevím v jakým budu rozpoložení až to poroste jestli si spíš vzpomenu na likvidaci nebo na to jsk to bylo krásný:laugh: :laugh:
Poslední úprava: 30. bře 2011 06:05 od HonzaPM.

Re: Trávy II. 30. bře 2011 07:14 #248535

• horte
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Děkuji za vyčerpávající informace, fotky si dohledám. Když jsem hledala "Chinu" na netu, tak byla pod názvem M. sinensis, tak nevím. Objednávat teď určitě nebudu, to by byl hóódně velký risk, počkám až budou trávy narašené, jen dopředu sonduji, co by se mi tak líbilo. Ale asi to vyhraje China, aspoň prozatím.
Moderátoři: Eva L., Květa