JaninkaH napsal:
Posílám koláž z MISCANTHUS sinensis "Malepartus". Po obhlídce jsem zjistila, že má nejkudrnatější suchý květy.
Jak vaše trávy? Ještě by mne zajímalo, kterým travám dáváte teď jedničku - které vypadají ještě teď pěkně. A které naopak nadělají binčus.
Jakmile sleze sníh, nevzhledně ( splihlé, pokácené, někt. i ležící na zemi ) u mne bývají : molinie, deschampsie, panica, penniseta.
Opětně okousané myšmi jsou festuci, letos i sesleria.
Z dalších vysokých : listy se uvolňují arundům + širokolistým Misc. condensatus - jak Cosmopolitanu tak i Cabaretu, Pünktchen, Zebrinus, Strictus. Gigantheus už nemám, ale pouštěl listy také jako první.
Polámaná květní stébla sněhem : F.Osten, Flamingo
Sněhem pochroumané trsy : Adagio, Graziella, David, K.Silberspinne, Sioux, Silbefeder
Schopně vypadají : ( např. ) Arabesque, Jakushimana dwarf, Rotsilber, jen už jim vítr očesal semena ( více či méně )
OK : Gracillimus, Gnom, Yaku Jima, Positano, Variegatus, Morning Light, Bluetenwunder ( ten vypadal přes zimu nejlépe, velmi koukatelný, elegantní ), Malepartus ( měl hodně květů, zcuckaly se do sebe sněhem. V současné době mu nejlépe drží semena, chmýří vypadá skoro nedotčené ) + Ravenna.
Na nějaké jsem se nedívala, jiné jsou malé, z těch tří vyrostlých chlupů lze těžko posuzovat.
Romano, Gracillimus mívá u mne 2 m výšku. Malepartus pak 160 v trsu, 210 vrcholek květu.