Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trávy II.

Trávy II. 25. srp 2016 18:05 #312491

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genovesko, mě se takhle semeněj kostřavy ( někteří potomci jsou stříbrní, někteří zelení) a kavyl. Prostě to zjara proberu, přestárlé trsy čas od času vytáhnu ( bohužel i se zeminou, tak musím doplňovat), ale aspoň je místo na zasázení nějakých novinek ( stále rozšiřuji sbírku netřesků :whistle: )
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Trávy II. 27. zář 2016 12:03 #313207

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Geno, to tvé pennisetum bude Hameln.

Slíbila jsem sérii f. Calamagrostis brachytricha. Říká se jí diamantová tráva, ptž. na obilkách se vysráží rosa, jiskří. Fotila jsem odpoledne, tudíž tenhle efekt vidět není. Moje je navíc skryta ranímu slunku, tak se třpytívá jen málo kdy.

Jde o sérii fotek ( od výšky, habitu až po detail květů. )

DSCN3432.jpg

výška, vlevo

DSCN3433.jpg

DSCN3434.jpg

DSCN3435.jpg

DSCN3438.jpg

DSCN3436.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., varouch, Kika, Vendy, Genovesa, alenak, Marta, Gabča, alcearosa, jaru20 a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Trávy II. 27. zář 2016 12:42 #313210

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Květo, nemám tu diamantovou trávu tak vysokou jako ty. Je na úpalu,úsušku, ještě na kopečku, prostě bez vody..
Hned vedle ním mám Cal. Karl F. a ta je o dost vyšší ( v květu samozřejmě). Ale obě jsou výborné do těchto šílených podmínek, kde i miscantusy měly pár let potíže, než se dostaly kořenama dost hluboko.

Trávy II. 27. zář 2016 13:07 #313213

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Je Kveto dekuju, pisu si do sesitu. Je obyc, ale mame ho s muzem oba radi. Ta diamsntova trava je uchvatna. Tu si musim koupit.

Trávy II. 27. zář 2016 13:10 #313214

• jaru20
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 53
jedna romantická, trávová :-)
z.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Kika, papla, Vendy, Genovesa, alenak, Marta, Gabča, alcearosa

Trávy II. 28. zář 2016 01:33 #313240

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Květo nádhera !!!

Trávy II. 12. kvě 2017 07:46 #318176

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Prosím o radu. Za jak dlouho narostou Miscanthusy do nějaké použitelné výšky?

(Skoro) Máme bazén, podél 2m k drátěnému plotu. Soused na něj natáhl zelenej hadr a ze své strany má vysazené thuje.
Myslela jsem, že bych do toho pásu zasadila Miscanthusy, buď mix nebo jeden druh.
Bojím se ale, jak to bude vypadat na jaře po sestříhání, bude to takové holé a vůbec nevím, za jak dlouho budou trávy zase vypadat k světu.
Druhý problém je těžká jílovitá půda, tak nevím, zda se do toho vůbec pouštět.

(Nejradši bych tam keřový volný živý plot, předsatvuju si tam svojí "bílou" zahradu, zasypáno oblázky, které přejdou v přístup k bazénu, ale bojím se, že osazenstvo si bude stěžovat, že jim z toho do bazénu padá bordel)

Trávy II. 12. kvě 2017 08:12 #318179

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kamčule, jestli by někde hezky vynikla bílá zahrada, tak jako předsadba thůjí ;) . Bílé kytky prostě pořádně vyzní jen proti nějakému tmavšímu pozadí.

Miscantusy jsou jetě teď skoro holé, narozdíl třeba od calamagrostis, která už má půlmetrový lupení : www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=2123 , je i celkově subtilnější, vzpřímenější a má jemnější stébla. Miscanthusy mají stébla řezavá a je třeba je sázet alespoň metr od místa, kudy se chodí. Krom toho trsy časem hodně mohutní a jejich zmenšování je práce pro dva chlapy s pilou, sekerou a dalšími nástroji :unsure: . Zas nejsou tak vysoký, ale jestli už je clona udělaná těmi thůjemi, tak už ta výška snad není tak důležitá...
Co třeba směs trav a keřů a trvalek?
No, bordel, problém jsou květy stromů, protože je jich hodně najednou, takže je třeba, aby květy opadaly dřív, než se odzimuje bazén a lupení začlo padat později, než se bazén zazimuje. Takže vysoké keře dozadu, dopředu nižší trvalky, z těch bordeu moc není :whistle: . Mezi to nějaké trávy, ty jsou u bazénu vždycky hezký ;)

Mmch., až na tom odkazu od Havlise, jsem se dočetla, že má calamagrstis ráda vlhko :whistle: , mám jí na úplném úpalu, na malé vyvýšenince, obklopenou suchomilkami ( perowskie, levandule atd..) a jede jak divá :woohoo: , takže to bude velmi univerzální tráva B)
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1

Trávy II. 12. kvě 2017 09:35 #318180

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
NO,viď :-), ony ty tuje mají teda asi 0,5 m...
Trochu se bojím, že si na šířce 2 m nemůžu moc vyskakovat, když tam dám keře, moc trvalek se mi před ně nevejde...

Trávy II. 12. kvě 2017 13:49 #318184

• Jana V.
  • Platinum Boarder
No, musíš vybírat menší a hubenější keře :P a hubený trávy :whistle: . V diskusi o keříkách bude určitě spousta zajímavých kousků ( já dnes áchala nad syringa afghanica :kiss: ).

Ty trávy obecně u bazénu vypadají moc pěkně : jacquettamenzies.co.uk/le-jardin-plume/ ;)
Moderátoři: Eva L., Květa