Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Předzahrádky

Předzahrádky 10. led 2011 18:04 #241365

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Aby byl pořádek, zakládám téma předzahrádky a hned otravuju s tou mou, už "rozdělanou" v Angl. nebo histor.
Na základě vašich rad a doporučení jsem upravila výběr růží. Zkusila jsem je naskládat do plánku tak, jak bych si to představovala. Čím větší kroužek, tím předpokládám větší vzrůstnost růže a tím pádem nároky na místo.
Alfred Colomb mi padl do oka včera, ale připadal mi víc do malinova, tu je spíš červený a moc tam nesedí.
Dole pak mám alternativní výběr k použitým růžím
- místo Mme Pierre Oger (prý trpívá ČS) -event. Astra nebo Soupert + Notting, event. něco sv. růžové nebo do bíla
- místo Mme Boll - event. Anna de Diesbach nebo nějaká výrazná a vyšší růže
- úplně vpravo mě napadá dát růže (spíše půdokryvné) s jednoduchým květem např. Laveder Dream, nebo L. Cover, Sweet Haze nebo nějakou drobnokvětku, byly by vždy 2 stejné (Balerinu a Yesterday tam mám spíš pro mou představu).

Pokud vycházím jen z těch fotek, tak se mi ten střed zdá takový monotónní. Možná to rozbijou až trvalky.

Jak to vidíte vy?
planek3a.jpg

Pokračujeme tady, od str. 16:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...=2&id=18671&limit=10
Edit: Honza
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Předzahrádky 13. led 2011 16:36 #241786

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Máme před plotem takový tarásek - ten je náš, plácek pod tím je obce, tak zatím tam mám jen jabloňku. A přemýšlím co s tím pruhem,.....aby se to nemuselo udržovat,....
Někde tady byla řeč o růžích které tvoří fontánky, sou to půdopokryvky? Dáte mi někdo tip?:)
P1131855.JPG

Re:Předzahrádky 14. led 2011 23:09 #241978

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Lenpel, s růžemi neporadím, ale zrovna jsem koukala při procházkách, že teď po ukázání se všeho bince, když slezl sníh, vychází nejlíp pohledově poléhavé skalníky a myslím, že jsou dlouhodobě bezúdržbové.

Re:Předzahrádky 15. led 2011 08:42 #242004

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Danah jojo skalníky mám jako jistý tip když nic jiného - mám je oskoušené na valu u teray(davala sem sem aktualní foto do smíšených výsadeb) byla na nich opět schrnutá hromada sněhu a teď když to slezlo jsou v pohodě a i plody,....:)
Ale líbilo by se mi kdyby něco kvetlo třeba skalník aby padal dolu a za tím růže nebo tak něco,...:)

Re: Předzahrádky 15. zář 2012 18:02 #283507

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Po letošním extrémním létě se potvrdilo,které rostliny zvládnou moji saharu.V těch hicech zálivka maximálně 2x týdně,přesto sahara vypadala pořád slušně.Krásenky,hledíky a durman se semení samy.Pupalka missurská je totální nezmar,levandulím a santolinám se tam moc líbí a další adept je nocenka.Dala jsem zkusmo dvě rostliny(jedna za kavylem),vypadají dobře.Až se zbavím trubače,chtěla bych na to místo zkusit nějakou odolnou růži.U okapu je nejvlhčeji.
017_2012-09-15.JPG

018_2012-09-15.JPG

019_2012-09-15.JPG
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, fanynka, Vlaďka, Evka

Re: Předzahrádky 15. zář 2012 19:34 #283510

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Mišpul,jednak zajímavé,jednak moc pěkné.inspirace pro všechny předzahrádky :up
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Předzahrádky 03. říj 2012 22:01 #284099

• lanimka
  • Fresh Boarder
Zkušené zahradnice, poradíte?
Co bych mohla vysadit místo pásu nízkého trnitého dřišťálu, který opticky odděluje náš pozemek od obecního? Okolo něj je z obou stran trávník, pod keříky mám kůru. Nedá se pořádně udržovat, trávník prorůstá mezi keře a ty jsou tak pichlavé, že musím mít dvoje rukavice a stejně mám pak desítky trnů v prstech :-(( Už ho tam prostě nechci .... Chtělo by to něco nízkého, stálezeleného, aby bylo vidět na záhon pod okny (předzahrádku).
Díky za tipy.

Re: Předzahrádky 04. říj 2012 05:02 #284101

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Skalničko,teď jsem si všimla,že máš v plánech uvedenou Anne de Diesbach,koupila jsi ji tedy,pokud ano jsi s ní prosím spokojená?
Ve Skaličanech ji samozřejmě měli vyprodanou a od .rosenhof-schultheis se mi nechce jednu růži objednávat,kdoví jaké je poštovné,tak mě alespoň zajímá jaká je v naších podmínkách.

Re: Předzahrádky 04. říj 2012 05:06 #284102

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Evko, Annu d.Diesbach nemám. Plány jsou jedna věc, skutečnost druhá :blush: Většinou dlouho plánuju, ne vše se podaří sehnat a když přijde na věc - sázení, tak improvizuju dle možností a rostlinného materiálul :lol:
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Předzahrádky 04. říj 2012 05:27 #284103

• tineli
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Lanimko,

co mě napadá teď na místě, možnosti jsou zhruba tyto : Buxus (buxus sempervirens)- roste pomalu, ale spolehlivě a nevymrzá, dobře se tvaruje, zimolez (lonicera pileata, nitida) - roste více do šířky, ale bohužel při -20 a více omrzá, ale většinou znovu obrazí, pás zakrslých kulovitých thujek (thuja occidentalis "Danica","Tiny Tim", "Mirjam", atp. dále viz www.kurowski.pl/pl/katalog.php?action=22&roslina=330&nazwy=1). Pokud bys netrvala na stálezelenosti, mohly by ti vyhovovat i japonské tavolníky (Spiraea japonica, např. "Golden Princess" nebo "Little Princess").
Následující uživatel poděkoval: lanimka
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderátoři: Eva L., Květa