Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 14:57 #248487

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Musela jsem si jít sednout sem a vylít srdíčko, celé odpoledne zapadám do děr, sbírám suché cosi bez kořenů a nebo nacházím v zemi zničené nebo v lepším případě ven vyhrnuté cibulky od čehosi.... má to vůbec cenu se hmoždit?
Heucheru už nechci žádnou bídně přežila i taková ta obyčejná asi stoletá co přežila vždycky všechno bez úrazu. Z velké Palace purple zbyla jen jedna živá růžice a pokračuje to dál....a ještě jsem nebyla všude, kdo ví jak dopadly ostatní kytky.
Jak to děláte vy s záhony plnými špeků a choulostivek? Nejlíp dopadla zimovací hromada, tam se všechno dere ven :-), jj bylo to v květníkách a chlupatci kytkám neublížili.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 16:11 #248488

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Jen si ulev, jsou to mrchy chlupatý.:down

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 16:34 #248489

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jajo, utěší tě, že u mě to vypadá podobně? Takže záhonky plné "špeků" se ruší, co nepřežilo, se neobnovuje a naopak se budou hledat nové kultivary od přeživších. Budu ukázněná, umírněná a určitě to bude i ve prospěch zahrady - howg B)

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 17:00 #248490

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Neříkám, že se to dobře čte, ale dopadla jsem podobně, mateřídouška vypadá suchá, levandule nic moc, ale to je tím mým mičurinstvím, že jsem ji ostříhala po odkvětu, ale ještě vyčkávám, hlavně aby už v noci nemrzlo.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 17:32 #248491

• jaja99
  • Platinum Boarder
Holky na levandule jsem se ani nebyla z blízka dívat, jestli pokapaly naradím je šantou, ta je živá, velice živé jsou rozchodníkovce. Už se budu držet zpátky, naštěstí jsem toho mnoho neměla koupeného, spíš dátky a výměny od kamarádek, ale je mi kytek líto, těšilo mě jak krásně rostou.
Vaše trable mě netěší taky, myslela jsem, že jsem já takové kopyto co nic neuchová. Ty denivečky v hromadě mě těší, ale co až je zasázím navolno, jesttli je chlupatci sežerou tak se picnu.
Poslední úprava: 30. bře 2011 16:14 od jaja99.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 17:45 #248492

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Dámy, to chce kočku! Už jsem to tu někam psala - když jsem prořezávala, stromy, tak jsem koukala, že ve všech zahradách okolo je krtinců jak naseto. Jen u nás ani jeden - však taky myšilov Evelín, tři krtky zahrdlil! A mimo to chytne kdejakou myš, myšici, potkana, rejska, hryzce - všechno mi to už nanosil na práh.
Takže ať žijou kočky, bez nich to nejde! :laugh:

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 18:57 #248499

• jaja99
  • Platinum Boarder
Sousedka má dvě, chytají jak o život a zahradu má stejně jako zrytou :( a moji nechtějte ani vidět. Dany by mohla povídat, klidně mi zapadne noha po kotník do pasti, jsou to mrchy chlupatý.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 19:39 #248502

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
ZuzanaCh napsal:
Dámy, to chce kočku! Už jsem to tu někam psala - když jsem prořezávala, stromy, tak jsem koukala, že ve všech zahradách okolo je krtinců jak naseto. Jen u nás ani jeden - však taky myšilov Evelín, tři krtky zahrdlil! A mimo to chytne kdejakou myš, myšici, potkana, rejska, hryzce - všechno mi to už nanosil na práh.
Takže ať žijou kočky, bez nich to nejde! :laugh:

No a ono pomáhá i jak kočky chodí na záchod do zahrady, tak ten pach má proti myším taky pozitivní účinek. aspoň se odstěhují kousek dál.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 20:08 #248505

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Kočky mám dvě, loví i krtky, hryzce, lejna v zahonech, a hosta bez kořenů tak, že se mi protočily panenky.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. bře 2011 21:20 #248514

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dámy, dejte kytkám čas, minulý pátek jsem obhlížela bazalku, zdállo se, že je po ní! Dnes jsem dělala "pořádek" v záhonku jahod-mimochodem všechny byly od nad zemí díky mrazům- a zjistila jsem, že bazalka obráží!!! A levandule.......to jsou nezmarky, kdybyste viděly, co já s nima dělám ( když potřebuji víc keříků, tak je normálně rozdělím roztržením). Loni na jaře jsem přesazovala muchovník, celé léto mě manžel i naše sousedka přesvědčovali, že je po ní, a ejhle-letos je krásně obalená květy a to jarní květení to stojí za to-i kdyby neměl tak dobré plody, stojí ten keř za tu jarní krásu. Hanka
Moderátoři: Eva L., Květa