Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 10. dub 2011 12:42 #249370

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Nám s nimi hnuli už předloni jak vysušili opuštěnou silážní jámu.......Dokonce prý se loni mrchy dostaly snad o 500m proti kopci, tam valili oči, co to je za díry po zahradě, vůbec to neznali.
Bádám na netu, ale nikde není nic co by mě alespoň minimálně pomohlo, nebo uklidnilo. Snyd nabídnu výrobci plašidel testovací pozemek .-), to je skvělej nápad, no ne? Večer sepíšu mail i s fotodokumentací :-)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 10. dub 2011 12:48 #249372

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
jaja99 napsal:
Nám s nimi hnuli už předloni jak vysušili opuštěnou silážní jámu.......Dokonce prý se loni mrchy dostaly snad o 500m proti kopci, tam valili oči, co to je za díry po zahradě, vůbec to neznali.
Bádám na netu, ale nikde není nic co by mě alespoň minimálně pomohlo, nebo uklidnilo. Snyd nabídnu výrobci plašidel testovací pozemek .-), to je skvělej nápad, no ne? Večer sepíšu mail i s fotodokumentací :-)

Nevím nevím, mě přijde, že testovat nepotřebují, všichni výrobci píší, jak to perfektně funguje a většina zahrádkářů to popírá ;)

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 10. dub 2011 17:36 #249399

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
jájo, zkusit to můžeš, ale spíš má pravdu amazonka. Oni nepotřebují, aby to pomáhalo, potřebují prodávat. My měli plašič na solární energii, letos nefunguje a musela bych jej složitě rozšroubovávat, protože i když je solární, potřebuje prý baterii :) . Musím říct, že kolem krtci nebyli, ale máme dvě kočky a pobývá u nás třetí - nápadník, tak těžko říct, čím to je. Kočka vloni chytila i lasičku, před rokem krtka a malého potkánka. hrozně mě ty pískavé zvuky otravovaly. Moje kamarádka má kolem zahrádky v kolonii zapíchané kovové tyčky roxory a na nich obráceně pet láhve a nemá tam jediného krtka apod. jenomže to není moc krásné.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 10. dub 2011 18:54 #249417

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
jaja99 napsal:
Amazonko to je děsný, já mám vztek kvůli jediné:( Ta zima byla asi fakt divná.
Já se snažím, ale moc nevěřím, jen si říkám, že kusiz zachránit ji musím, že jem nekoukla jak na tom je už dřív.....
Zima byla asi drsná nejen pro mě, ND jsem zkrátila větve až na jednu, měly hnědé skvrny a začaly schnout. Sombreuil jsem už dnes přesadila, nemá cenu aby byl na severovýchodní straně, kdy omrzne až k zemi jako letos, Boule de Neige jede od kořenů.
Moc nevěřím, že vám pustí kořeny, ale zkusit to můžete, je to děs s chlupatci.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 10. dub 2011 18:59 #249418

• jaja99
  • Platinum Boarder
Evi je to jen pokus, aby si na ortel člověk zvykl....

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 10. dub 2011 18:59 #249419

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Holky, já nevím, jestli by vám to k něčemu bylo, ale ségra koupila takový retro zápichy, docela hezký, asi 80cm vysoký, na vrcholku tyčky je plechová korouhvička - větrník a jak byl ten vítr, tak to dělalo takový rambajz, že si myslím, že by to vyhnalo kde co, možná i mě :P
Určitě někde v Lídlu nebo v Penny, nevím, můžu se zeptat.
Něco takovýho, jen tam je jen jeden větrníček aukro.cz/kohout-s-vetrniky-zapich-i1507220891.html
Poslední úprava: 10. dub 2011 19:48 od danah.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 11. dub 2011 09:20 #249438

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Danah, ty jsou pěkný, docela bych to i zkusila, soused má žlutý letadýlko, vrtulka nadělá rámusu taky dost.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 11. dub 2011 09:44 #249439

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Danah, máme stejné nápady. Včera v noci mě přesně tohle napadlo, jen jsem na to teda do rána zapoměla :D
Takže dík za připomenutí, jdu hledat větrníčky.

Hele:
aukro.cz/kytka-vetrnik-zapich-zahrada-i1550175908.html
aukro.cz/vetrnik-ptak-ptacek-zapich-zahr...ace-i1534864672.html
aukro.cz/slunce-slunicko-vetrnik-zapich-...ada-i1534971231.html
Poslední úprava: 11. dub 2011 09:52 od amazonka01.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 11. dub 2011 09:46 #249440

• jaja99
  • Platinum Boarder
Mívali jsme na tyčkách v zemi petky, vypadalo to hnusně a ryli hned u toho, možná něká paráda by je zahnala spíš, už delší dobu koukám po berušce s točívými křidélky :-) možná by pomohla?

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 11. dub 2011 11:14 #249444

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
tak, přehled růží po letošní zimě (nijak zvlášť růže nechráním, jen trošku přihrnuji hlínu u čajovek):

- na podzim jsem dost růží přesazovala a nejhůř to přežil (doufám, že ještě obrazí) ´Martin Frobisher´
- na podzim nově koupená ´Schneeballet´má omrznuté větvičky, ale něco málo zeleného se ukazuje (ostatní nově koupené na podzim jsou pěkné)
- sadovka/pnoucí ´High Noon´(nebo tak nějak?) už je pryč, každé jaro byla silně omrzlá a nikdy to přes léto nedohnala
- ´Don Juan´letos poslední šance....jinak bude nahrazen, také každou zimu silně omrzne, ale zachraňují ho krásné květy, zatím...
- ´Augusta Luisa´a ´Comtessa´letos tedy pro ně nejhorší zima, jsou "na ježka"
- ´New Dawn´po letošní zimě oproti jiným rokům trošku omrzlá
- čajovky-tak ty jsou vesměs všechny hodně zkrácené a asi ještě půjdou víc...jedna už je vykopaná a nahrazená jinou, u které bohužel nebylo jméno, ale líbily se mi nafocené květy (podobné růži Harlow Carr)

-sadové, mnohokvěté(hlavně polyantky), pnoucí a historické jsou pěkné

Trvalky jsou také všechny živé (snad jedna šalvěj je trošku suchá, ale třeba obrazí od kořene) a cibuloviny také nevymrzly. Hanka
Moderátoři: Eva L., Květa