sápa je to nejmenší na fotce, patrovité květenství, lila (?, si musím doplnit nějak barvy, mám v hlavě jen základní )
zbytek se tam už nějak dostal sám - největší sladce fialková/bělavá ( ? ) je salvia sclarea vat. turkestanica, modré svíce pak rozrazil ( veronica longifolia ). Kdysi jsem dostala od Dresly Veronicu spicatu, oni se nějak vzájemně ( asi ) překřížily - semení se, mají různé odstíny modré až dofialova. Pořád je pleju.
Echinacey - měla jsem je za oknem přes zimu, z podzimních dodávek od zásilkovek mi nikdy hned vysazené do záhonu nepřežily zimu. Takže jsou malinko narychlené. Jediná, kt. mám už třetím rokem - je teprve v poupatech, ale dost velkých, rozkvete brzy.
..vůbec mne nenapadlo, že bych ti nějaké plevílky mohla dneska poslat po manželovi. Jak jsem byla v ajfru z likvidací škod, jsem plela a plela, normálně mi to je líto vytrhnout, dneska za mnou lítalo takových kytek. ..

Ze vzteku, že mám málem u každé kytky tyčku ( nesnáším ), oprovázkováno...
Vzala jsem nůžky a ostříhala i dokvétající salvii Caradonnu - teď mne to mrzí, ještě mohla být 14 dnů pěkná. Vůbec nevím, proč jsem ji kňafla. Nějak mne naštvalo, že si ležérně polehává v náklonu - ale na ničem, čemu by to vadilo ( ! ). Teď mám v záhoně díru a jsem ještě vzteklejší než před tím.
( patří do dělání, vím ).
Měly bychom si založit nadávací diskusi.
Bonicu mám, malinkou. Se těším.
Hele, Raubritter - nelepí ? nejde na něj padlí ?