Martin napsal:
Ahoj Honzo, tvé oči tě nešálý. Je to opravdu chrastavec (Knautia macedonica). Mám jej druhým rokem. Bohužel mi letos chytl padlí, protože mi jej dost nevybíravým způsobem přitlačila na zídku Monarda. Takže Monarda poputuje jinam. Jinak si myslím že je to nenáročné kvítí pro stepní styl. Místo monardy k němu dám asi nějakou stipu tenuissimu.
Martine, nechci ti kombinaci nassela tenuissima + knautia macedonica vymlouvat, taky nevím, jestli nemáš nějaký spěšl kultivar knautie... ale...
nassela je (+/- ) max. 0,5 m vysoká, knautii jsem měla několik let ( a ještě mám ) a je to pěkný drak. Vysoká min. 1,2 m, ( spíš víc ), dělá houští. Dresla ji má vysazenou v jednom čtverci, no... rozrostla se pěkně..

.
Pokud není utemovaná, má tendenci se válet, kroutit, vtírat se k sousedům. Mám ji někde v chroští ostatních rostlin, padlí nikdy neměla ( kulivok, slyším o tom, že by ji napadalo poprvé, nicméně, nezpochybňuji ).
Jemně se přesévá. Florianus měl v semenech ( pak snad jen v rostlinách ) Knautii Melton Pastels. Moc pěkné barvičky
www.google.cz/search?q=knautia+Melton+Pa...sAQ&biw=1173&bih=712 )
Honzo, pro mne závěr - kanutia nenáročná, dobrá výplňovka... jo, kdybys chtěl do babiččiny zahrádky něcojakoknautii, krapítek majestátnější

- můžeš zvolit cephalarii gigantea. Reference Danate ( chicht ).
Babiččina předzahrádka je moc pěkná, povedla se ti.