Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Právě kvete - Srpen 2011

Re: Právě kvete - Srpen 2011 08. srp 2011 20:21 #265640

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
no to teda nebyly a ještě sem je předpěstovávala v květníku,.... se těším na bílou a nic no,... tak příští rok no,....
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Právě kvete - Srpen 2011 08. srp 2011 20:31 #265642

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mno jo, ale kde vyhrabat účtenky, že? Kdybyste viděli moji garáž. :woohoo:

Re: Právě kvete - Srpen 2011 08. srp 2011 20:55 #265650

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
evai napsal:
Agastache je jedna z nej, kvete uz asi mesic, jen nevim, jak narizkovat?Kvetus???

Evoi, nevím, jak zkušená řízkovatelka jsi, kdyžtak odpusť příliš podrobný popis.

Ulom boční větvičku s co nejmenším poupětem. Strká je furt, určo nějakou najdeš. Měla by mít 2 patra lístků. Spodní ulom, horní můžeš přešmiknout nůžkami. Poupě vyštípni. Konce stonků opatlat stimulátorem ( asi není nutné, je to "plevel", chytá každý řízek ), založit do zeminy ( buď zahradní smíchaná s pískem, rašelinou, perlitem - měla by být nevýživná a hrubší, aby v ní měly kořínky snadnou cestu ).
Trochu zalít, zavázat do průhledného igeliťáku nebo přiklopit sklenicí, PETkou a pod ( zvýšení vzdušné vlhkosti ). Nechat 3 týdny, občas pokoukat.
Hotovo.
:lol: nebo můžeš zkusit ten připravený řízeček píchnout normálně za mateční agastache do stínu. Myslím, že se chytí i tak.. neozkoušeno.
Přes zimu nezalévat, bezmraz.

Re: Právě kvete - Srpen 2011 08. srp 2011 21:13 #265655

• Květa
  • Moderator
Martin napsal:
Ahoj Honzo, tvé oči tě nešálý. Je to opravdu chrastavec (Knautia macedonica). Mám jej druhým rokem. Bohužel mi letos chytl padlí, protože mi jej dost nevybíravým způsobem přitlačila na zídku Monarda. Takže Monarda poputuje jinam. Jinak si myslím že je to nenáročné kvítí pro stepní styl. Místo monardy k němu dám asi nějakou stipu tenuissimu.

Martine, nechci ti kombinaci nassela tenuissima + knautia macedonica vymlouvat, taky nevím, jestli nemáš nějaký spěšl kultivar knautie... ale...
nassela je (+/- ) max. 0,5 m vysoká, knautii jsem měla několik let ( a ještě mám ) a je to pěkný drak. Vysoká min. 1,2 m, ( spíš víc ), dělá houští. Dresla ji má vysazenou v jednom čtverci, no... rozrostla se pěkně.. :lol: .
Pokud není utemovaná, má tendenci se válet, kroutit, vtírat se k sousedům. Mám ji někde v chroští ostatních rostlin, padlí nikdy neměla ( kulivok, slyším o tom, že by ji napadalo poprvé, nicméně, nezpochybňuji ).

Jemně se přesévá. Florianus měl v semenech ( pak snad jen v rostlinách ) Knautii Melton Pastels. Moc pěkné barvičky www.google.cz/search?q=knautia+Melton+Pa...sAQ&biw=1173&bih=712 )

Honzo, pro mne závěr - kanutia nenáročná, dobrá výplňovka... jo, kdybys chtěl do babiččiny zahrádky něcojakoknautii, krapítek majestátnější :woohoo: - můžeš zvolit cephalarii gigantea. Reference Danate ( chicht ).
Babiččina předzahrádka je moc pěkná, povedla se ti.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Právě kvete - Srpen 2011 08. srp 2011 21:19 #265658

• Květa
  • Moderator
topolovky už léta nepěstuji ( i když bych je chtěla), hrozně u mne trpí rzí. Nejsou pak pěkné. Něco se mi motá, že plnokvěté sterilní nejsou, že semena z nich jsou i klíčivá. Jen se vrací k rodičům. Aspoň tak to bylo u sousedky, měla banánovou plnou, vysela z ní semena, z nemnoha mláďat jí vzešly nějaké jednoduché žluté a červené s okem.
Ale vůbec to netvrdím s jistotou..
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, lenpel

Re: Právě kvete - Srpen 2011 08. srp 2011 21:36 #265660

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, dekuju za podrobny popis, hodi se.Kdyz uz nekdy rizkuju, skoro nikdy, tak-ulomim, vymacham v stimul.,zapichnu a jdu.Zitra rano,ne,dopol... uriznu petku a jdu na to.Se tesim.

Re: Právě kvete - Srpen 2011 09. srp 2011 07:20 #265679

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Ahoj Květo, děkuji za názor. Minulý rok vypadala knautia s monardou fakt moc pěkně, ale letos se stal z monardy obr a je to fakt nevyvážené. Je zajímavé, že loni měla právě monarda padlí a knautia nic. Letos je to naopak. Chci přeci jen vyzkoušet tu kombinaci salvia, stipa, knautia , verbena bonariensis. Myslím, že to bude pěkný vzdušný záhon.Vzadu mám buddleju, která tomu dá pozadí. Melton Pastels je kráska.

Re: Právě kvete - Srpen 2011 09. srp 2011 10:50 #265691

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Toto je spíš do července už jsou skoro odkvetlé, ale ...
Makové panenky, jen zatančit
DSCN2491.JPG

DSCN2486.JPG
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, fanynka, Vlaďka, Kaja, lenpel, ROMANA, JaninkaH, grimmh, evai a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Právě kvete - Srpen 2011 09. srp 2011 11:45 #265694

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Emilko, jsou krásné :up

Re: Právě kvete - Srpen 2011 10. srp 2011 07:06 #265799

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
bazénový záhonek s jarnimi cibulovinami, jsou tam sazené tři angličanky, ale na podzim přesazené nic moc,.... ale Falstaff a Qof Sweden poupátkuje a dark Lady je mizerná,... postupně dosazuju levandule šalvěj atd,..byly tam nějaké lilie a teď tam kvetou hlavně provizorní letničky, afrikány,mečíky, ostrožky-letničky,mombrécie,...:)

P8100088.JPG

a kvete mi japonská vrba:woohoo: :woohoo: clematis je 3 letý řízek,...

P8100098.JPG
Poslední úprava: 10. srp 2011 07:07 od lenpel.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, fanynka, Kaja, ROMANA, Eva.Trifon, helena, grimmh
Moderátoři: Eva L., Květa