Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 07:10 #5358

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzíku, dík za připomínku. Ta cena u Basíka je skutečně za tři cibule. A musím ještě podotknout, že je má perfektní, spolehlivě a bohatě kvetou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 07:32 #5359

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dreslo, tak to chceš po mě moc: já si totiž dřív nedělala poznámky, co že to kupuji. Jen u růží jsem se vždycky snažila zapsat si jméno.To až teď, co chodím na tyhle stránky, se snažím být "v obraze". Takže až pokvetou, zkusím nafotit a vložit fotky. Hanka
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 11:17 #5368

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Děkuju za pochvalu. ;)

Lenpel, s řebčíkem je lepší nehýbat. On si po přihnojení poradí.
Letos ještě nebylo tolik teplo jako loni, tak myslím, že právě proto je menší.
Hyacintů bylo tolik raz dva - táta na ně narazil v Kauflandu. V oddělení zeleniny
je měli na volno, vážené. Tak navážil pár sáčků, má je taky rád. Jsou tu přes tři roky.
Teď je úspěšně redukuje drátovec, modré (možná fialové, ale moje oči vidí tyhle barvy stejně)
se množí hodně, bílé dost málo, ale... ťuk ťuk ťuk... neubývají a neslábnou - juch.
A k těm půdním léčivkám - nemáš zač. Je plno květin, které se navzájem dobře ovlivňují.
Česnek do jahod apod. A když jsme v cibulovinách (a denivkách), tak i prý denivky + narcisky.
Že jim je spolu dobře. A pěkně se vystřídají - narcisy zatáhnou, denivky se rozpliznou. :P
A jedovaté alkaloidy z narcisů chrání denivkové dužnaté kořeny.

Dreslo, krokusy ano, jsou Iridaceae, patří mezi hlíznaté. To by bylo (se mnou) na dýl. :laugh:
a_hyacinty.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 11:58 #5372

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Mmm Honzo maš je krasně plnokvěty a to množství to zírám. Sazim cibuloviny mezi ruže , a zatim jenom zkoušim jak co vyroste. Tak že hyacinty mě se nemnoži, tulupany zas množí se až moc a vypada na to že vyndáváni je nutnost. Co vubec nechapu tak narcisky, v rusku mě rostly a množili se jako o zavod tady mizí, prvni rok 3 , dalši 2 pak vubec níc.:blink: Jenom jedna pěkna narciska drži se 3 rok a to u denivek :laugh: Na dratovec možna že zabere Dursban pužila jsem ho na pudni škudcě v pokojovych kitkach a zabralo to.
Dreslo , vyprodej v OBI jsem taky jednou trefila, byly tam muscarí , tulipany nakoupila jsem 10 baliku 9 kč za baleni měla jsem vzit ještě vic:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 15:59 #5379

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Jevg. za ty narcisky asi může cibulová moucha. Naklade vajíčka na a kolem cibulí a larvy pak vyžerou vnitřek. Cibule se snaží zregenerovat, ale na kvetení už nemá sílu. Je slabá a rostou sotva jen listy. Já jsem takhle taky přišla o bílé narcisky - tak jsem po tom pátrala. I tu mouchu jsem viděla kolem nich lítat, blízko při zemi, hnědočená chlupatá hnusná moucha, bzučivá a trochu nemotorná. Poletuje nízko kolem cibulovin. V některých oblastech je a jinde ne...Bohužel proti ní není prakticky žádná ochrana. Na jiném serveru si lidi na ni tak stěžovali, protože když pěstovali hvězdníky přes léto na zahradě, tak jim zničila cibule. Nějaká chemie snad údajně ano, ale do toho jsem se nepouštěla a zakrývat netaknou bílou textilií na okrasné zahradě....haha. Možná tu někdo poradí. Tady je fotka té mouchy www.amarylis.estranky.cz/stranka/choroby_skudci_hvezdniku
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 18:12 #5380

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
JitkaU2 je to možne a proto už ani nezkoušim sazet cibule předloni přišla jsem o celou urodu, že bych stejna moucha snědla narcisky to mě nenapadlo.
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 18:58 #5381

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
No to je nádhera!!!!!!!!
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 16. dub 2010 22:58 #5398

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Do cibule leze vrtalka pórová. Kvůli téhle mrše jsem přestala pěstovat pórek, jediné řešení je dát si ho řádek do skleníku. Jinak jsou v něm larvy:S

Honzo, ještě otázka k hyacintům. Nevíš, kde rostou v přírodě?
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 17. dub 2010 19:48 #5411

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, hyacinty máš opravdu úžasné. Jak dlouho je ještě necháš na stejném místě ? Mám je také tři roky a vypadá to, že tvoří nové cibule. Je vhodné už letos rozsadit ? Nemám s nimi zatím mnoho zkušeností.

Rozkvetly další botan. tulipány - T. pulchella

DSC00788.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 17. dub 2010 19:50 #5412

• Eva L.
  • Moderator
a kandík Erythronium d.c.

DSC00786.JPG
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa