Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny

Cibuloviny 17. lis 2009 17:59 #2698

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Ještě kvetou
IMG_6048.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 17. lis 2009 18:02 #2699

• dresla
  • Moderator
U ocúnů je to trochu podfuk. Jsou sázené teď na podzim, tak mají skluz.
IMG_6051.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 17. lis 2009 19:28 #2700

• mila
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 19
:woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 17. lis 2009 19:41 #2702

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dreslo, co hraboši? Nakoupili jsme si asi 100 cibulí s kamarádkami a všem jich převážnou většinu přes léto sežrali hraboši.... Zůstaly mi asi 4 cibulky, a také ještě kvetou.
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 17. lis 2009 20:37 #2704

• dresla
  • Moderator
Myslela jsem, že hraboši řádí přes zimu. A že na zahradách v intravilánu moc nejsou. Měla jsem s nimi problém jen v zimě 05/06, když ležel dlouho sníh a řádili pod ním.
Mám strach dávat cibule na pole právě kvůli hrabošům. Loni jsem zkusila česneky, přežily, letos přidám pár botanických tulipánů. Ďoury v zemi tam po zimě byly, mám obavu, jestli všechno nezhorší slámový mulč..
Jestli ti vyžrali podzimní krokusy, zkus je dát někam, kde je přes léto extrémní sucho. Tyhle krokusy ho vyžadují a hrabošům by se nemuselo líbit. Mám je při jižní stěně zdi pod vínem. Letos jsem se bála, jestli je mokro v první půli roku neumořilo.
Emilko a co kočky - máte?
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 18. lis 2009 11:43 #2720

• honey
  • Expert Boarder
to jsem blazen - zasadila jsem si par novych tulipanu a narcisu asi v pulce rijna....a ted koukam a mam 10cm listi venku. Rekla bych, ze od tech narcisu..neni neco spatne?
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 18. lis 2009 13:10 #2722

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
No kočky už nemáme, nějak nám je vytrávili a už jsme si nové nepořizovali, takže hrabošů máme až nad hlavu, hlavně hryzců, krtků a jelikož jsme těsně u řeky tak i vodních myší.Právě ted trávník vypadá jako v pohádce o krtečkovi , když krteček utíkal před tím zahradníkem. :laugh:
Kočky to všechno hravě zvládly, bohužel to mělo i špatnou stránku , protože se ztratily i ještěrky a užovky a ptáci se museli mít na pozoru. Posílám inspiraci na jaro - Creme up Star.
Miluji tupilány, ale zajímalo by mě jak to děláte. Jelikož krásně kvetou první rok po zakoupení a potom je to hrůza. I přesto, že jsem je zkoušela vyndat a zase na podzim zasadit, cibulky byly poloviční a následně i květy , třeba zrovna u těchto.
A to opravdu poctivě odstříhávám ještě neopadané květy..
DSCN0837.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 18. lis 2009 16:34 #2723

• kaja
ahoj všechny- dnes v Hornbachu byly cibuloviny o polovinu i více na slevě, a bylo jich tam dost hodně. Půda ještě není zmrzlá, tak je zasadím.Byly tam pytlíky i 50. kusů za 45.kč .-. všechno možné. zdraví Kája
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 18. lis 2009 18:01 #2725

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Jo - cibulky! Jsem si zasadila ... na jaře ... frézie. Svítilo na ně, pršelo na ně ... a nic! Před 14 dny jsem je dala domů. A nezalila. K čemu taky zalívat chcíplý frézie, že ano?
Fr__zie.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Cibuloviny 18. lis 2009 20:28 #2727

• dresla
  • Moderator
Budeš mít rychlené na Vánoce.

Kájo, mám - ještě nejsou v zemi.

Emilko, Taky nevím, jak na ně. Vyrývat je mě nebaví, protože mi je líto je třídit a na podzim pro ty vyryté obtížně hledám místo. Každý rok do posledního sněhu hnojím cereritem (aby se rozpustil a nepopálil listy). Stejně ty hodně přešlechtěné krní a mizí. Takže teď už kupuju nejvíc botanické a z nich hlavně žluté.
IMG_2103.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa