Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pryšce (euphorbia)

Re:Pryšce (euphorbia) 04. dub 2010 19:28 #4920

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Ivbaro, jaké ?
Zatahující na zimu či neopadavé ?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Pryšce (euphorbia) 04. dub 2010 19:45 #4924

• ivbara
Měla jsem jen obyč.polychroma/ po babiččce / a jak jsem ted koukala na Vase fotky, jsem unesena,jsou nadherne vsechny. Nasla jsem si i to Zahradnictví ve Ctenicich,ale tam podle mne neni netovy prodej a ja se tam nedostanu, jinde jsem nic nevidela.Musim to nastudovat,asi je to jedno,ale stanoviste mam bud na odpolednim slunicku v zemi smerem na naves nebo v kaminkach, tam je polostinMam nekolik host, tam i tam a tem s e dari..Jestli bys mohla, tak mam mail na centrumu,diky moc, iv.
foto_kolem_domu_2_012.JPG

Re:Pryšce (euphorbia) 04. dub 2010 21:00 #4936

• Květa
  • Moderator
Ivbaro, poslala jsem zde na foru ti soukr. zprávu.

Re:Pryšce (euphorbia) 04. dub 2010 23:47 #4946

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
ivbara - v Hlavenci množí pereny a dodávají do mnohých zahradnictví. Dá se tak běžně koupit euphorbia amygdaloides purpurea (na některých stanovištích chytá padlí), dulcis Chameleon, polychroma variegata, snad i Fireglow a Dixter. Do větších květináčů (dražší) množí Black Pearl (míň odolná)
Pokud hledáš možnost nákupu pryšců přes net, mrkni k LG www.lukon-glads.cz/euphorbia-prysec-c-95_135.html
Ještě větší nabídku mívá Lukon Bulbs. Nekupuj panašované characias (Burrow Silver, Silver Swan, Tasmanian Tiger), nepřežívají naše zimy.
Mnoho let jsem od nich měla e.martinii, narostl do obrovského keře. Je to kříženec amygdaloides a characias, je pro naše zimy dostatečně odolný a přitom naroste do většího keře.
Pokud má pryšec někdo v okolí, zařízkuj si ho, v perlitu koření celkem ochotně . Snadno se i vysévá (mám pocit, že martinii je sterilní)

Dnes u Chládka měli 3 druhy, stály ale zbytečně mnoho peněz.
IMG_7348_1_.jpg

Re:Pryšce (euphorbia) 05. dub 2010 01:09 #4951

• ivbara
  • Fresh Boarder
Prave ze u nas nikdo neni, tam kde jsme bydlela driv to bylo lepsi,ale ani tam je nikdo nemel..Take co se da mnozim, dela mi to vetsi radost, mam dost druhu brectanu,samozrejme nazvy neznam ,nejake hosty,take bez nazvu bohuzel,asi bych radsi vrustnejsi druhy a aby vydrzely pres zimu a nejradeji do kaminku,je to z nouze ctnost, mame spodni vodu a predtim tam stale. Za info od vas moc dekuji , mate moc pekne vypestky.

Re:Pryšce (euphorbia) 05. dub 2010 21:25 #4974

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Jé, spodní voda, závidím možnost pěstovat patrové primule a podobné poklady.
IMG_4530.jpg

Re:Pryšce (euphorbia) 05. dub 2010 22:48 #4976

• ivbara
  • Fresh Boarder
Litoměřicko, vesnice vpodstatě na ní leží,dole žlutý jíl/žlutka/, nahoře černozem..Věř nevěř,nemusí se tu ani zalívat / první rok jsem tomu nevěřila/.JInak jsme si na tom LG něco vybrala, zkonzultuju a pak už se jen budu těšit, díky. Patrové primule jsme kdysi měla,ale nemohu mit vsechno,změnila jsem sortiment.

Re:Pryšce (euphorbia) 05. dub 2010 23:06 #4977

• ivbara
  • Fresh Boarder
Na Lucon bulbs jsme pryšce nenasla,jen moc pekne ais 3 hosty, skdoa.Ani se mi neotevřel jejich PDF katalog,ty hsoty maji moc pekne. Nejake prysce jsem nasla na Lucon Glads

Re:Pryšce (euphorbia) 06. dub 2010 00:21 #4978

• Květa
  • Moderator
Dreslo - za kolik je u Chl. měli ?
Když jsi sem už dala f. té krásné primule japonicy - musím si postěžovat. Nevylézají mi tři druhy primulí + Hacquetia epipactis.
Zmizla mi i jedna z japonic - zrovna tato barva. Ty je máš třetí rok nebo ještě déle ?

Re:Pryšce (euphorbia) 06. dub 2010 06:59 #4984

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Zdravím, ty primule jsou nádherné, mají rádi vlhko? Ale slunce nebo stín? Já mm dost vlhko ale slunce prakticky celý den.Já mám takové ty klasické žlutý červený po jednom kvítku a potom mám růžovo fialové koule na stonku.
Moderátoři: Eva L., Květa