Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky III

Trvalky III 19. kvě 2014 21:25 #288926

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Miško,Bres.purple jsem koupila v Arbolesu asi před dvěma lety.Docela hezky se rozrůstá.Minulý podzim jsem ho dělila.Zítra ho vyfotím líp.

36_2014-05-19.jpg

422.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, skalnička, Evka

Trvalky III 20. kvě 2014 00:15 #288930

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
JanoV, persicarii mam nekolik, muzu posoudit, ze stastnejsi jsou v polostinu vlhcim, dve mam pod javorem (ne primo u kmenu) a i kdyz maji bohatou nastylku ze spadanyho listi, v horkym letu jim nosim konve, abych nemela pocit, ze navzdy odejsou, vesi listy.Se sanguisorbou je to podobny.Kapradi tu roste jedno jediny, nevim, kde sevzalotusevzalo a je pravda, ze si lebedi v suchu pod borovici.Bych tomu neverila, vzdycky jsem si kapradi predstavovala nekde v mokru :silly:
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Trvalky III 20. kvě 2014 00:30 #288933

• evai
  • Platinum Boarder
prvni rozkvetlaa astrantia, mohla by to byt Claret
19.5.2014013.jpg

19.5.2014039.jpg

ty moje fota nejsou nic moc, ze, ostrost chybi no :blush:
Poslední úprava: 20. kvě 2014 00:32 od evai.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., fanynka, Vlaďka, helena, Martin, Evka

Trvalky III 20. kvě 2014 06:31 #288938

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Je krásná' moje mají ke květu ještě hooodně daleko. Ale konečně mám taky nějaké semenáčky, co nestihli zlikvidovat slimáci.

Trvalky III 21. kvě 2014 07:38 #288968

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Miška napsal:
Skalni, tu Polemonium Bresingham purple neznám. Vygůglila jsem pár fotek - tmavé bordo stonky s modrou musí být mňamka. Prý by se měla přesévat - našlas něco? Kdes ji sehnala, prosím moc. Máš fotku? Nebo Mišpul? Můžu Ti dát na oplátku semenáč Thal.rocheb. , klíďo i bez toho polemonia. Taková jsem :) .
K bílému záhonu: má krásné velobří rozměry, takže se mi zatím nedaří ho nikterak zapojit. Ještě že ten ptačinec kvete bíle. Už jsem došla do fáze, kdy i hostu hledám zelenobílou s květem v BÍLÉ barvě. Což je dost problém. Našla: ve Ctěnicích a jmenuje se Lederhosen. Ale nemám ho, byl poslední. Škoda, musím tam o něj napsat, aby mi ho dali případně stranou.
Letos jsem nasyslila od Krulichů další várku bílých trvalek, tak až trochu oschne zem, vrhnu se na to, popleju a zasadím na konečné místo. Můžem si pak některé podarovat, chceš-li.
Dám pak referát do příslušného bílého vlákna.

Miško, Mišpule už fotky polemonia B.purple dala, tak nebudu opakovat. Já koupila pol. Bres. purple na Hobby minulý týden v ČB. Taková fakt už dost stará babča s dědulou měli takový nenápadný stánek se zajímavými trvalkami (aspoň pro mě). Koupila jsem u nich ještě to geranium renardii a veronicu gentianoides. Měli i spoustu devaterníků, štěničník se žlutými listy, růžově kvetoucí ajugu (ta byla fakt sladká, měla jsem ji vzít :( )

Thal. roch. jsem už objednala u Krulichů ;) Ale dík za nabídku, seš hodná.
Zelenobílo-listou hostu mám, ale myslím, že kvete světlounce fialově. POkud by ti to až tolik nevadilo, té bych ti mohla kousek odkopnout a našla bych i jiné bíle kvetoucí trvalky, které bych ti mohla poskytnout, i když by to nebyly vysloveně všechno stínomilky. Můžem se pak domluvit.

Trvalky III 21. kvě 2014 20:58 #288988

• mišpule
  • Platinum Boarder
Évoi,Claret má krásnou barvu.Na persicarie jsem tuhle koukala,ale za takové mrzáčky,co měli,bych nedala ani půlku.Stejně nemám polostinná zákoutí ;)

Trvalky III 21. kvě 2014 23:02 #289002

• evai
  • Platinum Boarder
No, Mispul, jenze kdyz se clovek zblazni, treba do persicarii :), znas to . .
Modry camassie jsou odkvetly, zacly bily, rekneme spis kremovy
21.5.2014027.jpg

a prvni kvetouci thalictrum, tady u Berounky, je Black Stockings

21.5.2014029.jpg

21.5.2014037.jpg

neni v uplnym stinu, dopol. slunce a odpol. tak trochu, v dnesnim teplu se svesovalo, stejne tak veronicastra, coz mi pripomina, jest-li uvazujete o tzv.Chelsea chop, jsem odhodlana pristrihnout chrysantemy, tam nic moc nehrozi, naopak.Ale s veronicastrem . .nevim, nevim.Kvetlo by po zakraceni? :unsure:
Následující uživatel poděkoval: Jana V., skalnička, helena, Martin, mišpule, Evka

Trvalky III 22. kvě 2014 01:08 #289007

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Evo udělala jsem choping astrám aphloxům, veronicastrum mám nové, to by mne také zajímalo?

Trvalky III 22. kvě 2014 09:49 #289011

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U veronicsatra mi loni děti ulomily stvol, rozvětvil se, ale květy byly malé. Některá veronicastra docela pěkně větví sama, já se do toho rozhodně montovat nebudu. Vím , že to funguje u veronica spicata, tam to částečně dělám, prodlouží to dobu kvetení trsu.
Veronicastra se mi v žáru taky ohýbají, ale některá víc, některá méně. Jakmile k nim doputuje stín, zvednou se.
Thalictrum, kt. je v novém záhonu na dopoledním slunci, mi dělá to samé, ale je tam sazené až letos. Loni mi to dělo i na jiném místě, ale letos už je tam druhým rokem, vypadá, že krásně zakořenilo a už vršek neohýbá. Taky je zarostlé v okolní džungli, takže tam půda asi vysychá později, než v tom novém záhonku, kde je ještě dost volné hlíny. Budu muset namulčovat ;) .

Trvalky III 22. kvě 2014 12:33 #289013

• mišpule
  • Platinum Boarder
Choping jsem udělala u rozrazilů,flox,physostegie a zkusila jsem včera trochu obrat krajní stvoly seda Matrony.U chryzantém se mi o to starají slimáci.Letos se na ně vybodli a šmakovali na třemdavách,škoda,že ty se nevětví,to by byly pugéty :(
Moderátoři: Eva L., Květa