Miška napsal:
Skalni, tu Polemonium Bresingham purple neznám. Vygůglila jsem pár fotek - tmavé bordo stonky s modrou musí být mňamka. Prý by se měla přesévat - našlas něco? Kdes ji sehnala, prosím moc. Máš fotku? Nebo Mišpul? Můžu Ti dát na oplátku semenáč Thal.rocheb. , klíďo i bez toho polemonia. Taková jsem

.
K bílému záhonu: má krásné velobří rozměry, takže se mi zatím nedaří ho nikterak zapojit. Ještě že ten ptačinec kvete bíle. Už jsem došla do fáze, kdy i hostu hledám zelenobílou s květem v BÍLÉ barvě. Což je dost problém. Našla: ve Ctěnicích a jmenuje se Lederhosen. Ale nemám ho, byl poslední. Škoda, musím tam o něj napsat, aby mi ho dali případně stranou.
Letos jsem nasyslila od Krulichů další várku bílých trvalek, tak až trochu oschne zem, vrhnu se na to, popleju a zasadím na konečné místo. Můžem si pak některé podarovat, chceš-li.
Dám pak referát do příslušného bílého vlákna.
Miško, Mišpule už fotky polemonia B.purple dala, tak nebudu opakovat. Já koupila pol. Bres. purple na Hobby minulý týden v ČB. Taková fakt už dost stará babča s dědulou měli takový nenápadný stánek se zajímavými trvalkami (aspoň pro mě). Koupila jsem u nich ještě to geranium renardii a veronicu gentianoides. Měli i spoustu devaterníků, štěničník se žlutými listy, růžově kvetoucí ajugu (ta byla fakt sladká, měla jsem ji vzít

)
Thal. roch. jsem už objednala u Krulichů

Ale dík za nabídku, seš hodná.
Zelenobílo-listou hostu mám, ale myslím, že kvete světlounce fialově. POkud by ti to až tolik nevadilo, té bych ti mohla kousek odkopnout a našla bych i jiné bíle kvetoucí trvalky, které bych ti mohla poskytnout, i když by to nebyly vysloveně všechno stínomilky. Můžem se pak domluvit.