Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky III

Trvalky III 13. led 2016 20:51 #302249

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Fanynko, z modrých rozrazilů můžu doporučit tenhle : www.google.cz/search?q=veronica+royal+ca...eWVpyyEOOhyAOz76jwBw .
Kvetl dlouho, květní klasy se postupně prodlužovaly a prodlužovaly, až byly nakonec skoro 30cm dlouhé ;) , celkem tedy asi 50cm.
Nemusí úplnou výheň, snese polostín, chorobami netrpěl. Vyadá skvěle s tmavě růžovými růžemi ( konkrétně ho mám před Princess Anne, ale nemůžu najít žádnou fotku, kde by byl vidět).

Ještě tu mám ´Atomic Blue´, ta je nižší, ale není tak ochotný ke kvetení ( ale na jaře jsem ho rozdělovala, možná proto). Barvo jsou srovnatelné, Royal C. má jen mnohem delší ty květy.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: varouch, jana H, Ajka

Trvalky III 14. led 2016 18:33 #302267

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Varouchu děkuju za nabídku, uvidím, jak bude letos vypadat "cestovní mapa" - dá mi čím dál víc práce něco zorganizovat.

JanoV. taky děkuji, pokusím prošmejdit weby a uvidíme.

Trvalky III 14. led 2016 20:35 #302269

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Varouchu, ty prodáváš trvalky :woohoo: ? Poštou nee :huh: ?

Trvalky III 14. led 2016 22:22 #302281

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Genovesa napsal:
Varouchu, ty prodáváš trvalky :woohoo: ? Poštou nee :huh: ?
Jo, protože tady na Liberecku už roky bojuju s tím, že se tu hrozně blbě shánějí. Tak jsem se loni definitivně nakrkla, přestala se doprošovat u těch dvou laxních zahradníků, co tu máme, a začala je sama shánět ve školkách a prodávat (sem tam si i něco namnožím, ale toho je málo). Je to zatím spíš rozšíření zahradnického koníčku, ale lidi si tu rádi projdou zahradu, v klidu omrknou trvalky, pokecají nebo objednají něco, co zrovna nemám, je to fajn. Nejsem úplně typická prodejna, spíš prodejní zahrádka se samoobsluhou. :) Pošlu ti klidně i poštou, nemám eshop, na pravidelný zásilky zatím neaspiruju, ale individuálně klidně pošlu (pokud to teda není 180cm velkej sadec uprostřed parný sezóny). :)
Následující uživatel poděkoval: Jarka, Genovesa

Trvalky III 14. led 2016 22:27 #302282

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Super, děkuju. Budu potřebovat hlavně něco do modra a fialova. I když ten bílý bertrám... :laugh:

Trvalky III 14. led 2016 22:33 #302283

• varouch
  • Platinum Boarder
Genovesa napsal:
Super, děkuju. Budu potřebovat hlavně něco do modra a fialova. I když ten bílý bertrám... :laugh:
Jo tak modrofialovej záhon jsem zakládala teď na podzim, pravda, propašovala jsem tam něco oranžové (růže, eremurus) a zelené kniphofie, ale sama jsem zvědavá, co z toho mýho línýho zahradničení vzejde. Mám tam šalvěje, několik druhů rozrazilů, šanty, perovskie, zmíněné eremurusy a kniphofie plus dvě růže, nějakou trávu, agastache, oranžový řebříčky (ty tam asi chcípnou, bude to na ně mokrý) a určitě ještě něco, na co jsem zapomněla. Každopádně většina z toho se tu v zahradnictvích shání blbě, trvalky tu zavezou jednou, dvakrát do roka a pak už nic.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Trvalky III 14. led 2016 22:37 #302284

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Já chci těma trvalkama doplnit růžový záhon. Myslím s růžemi. Pestrobarevný záhon. Od bílé, přes růžovou, světle žlutou, oranžovou, temnici fialovou, tmavě červenou. Zajímavé, už když to píšu, jsem na to strašně zvědavá. Proto budu doplňovat už jen do toho modra a fialova, popř. traviny a jen listy, zeleň. A je to jižní strana, takže docela sucho a výheň. V zahradnictvích tady kolem je to taky docela bída, takže si na jaro píšu Varouch :laugh: .

Trvalky III 14. led 2016 22:45 #302285

• varouch
  • Platinum Boarder
Jo, já mám právě růžovou a bílou hned vedle, tohle je novej kus ukousnutýho trávníku na trvalkovo-růžovej experiment. A připravuju další na druhým konci pozemku, to bude ale takovej mix barev - červená, fialovomodrá, bílá, růžová.. Tam budu sázet na jaře.

Trvalky III 09. úno 2016 20:57 #303193

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Ahoj, můžete někdo doporučit osvědčenou ostrožku, která netrpí padlím a vydrží na zahradě dýl jak rok dva. Koupila jsem nějaké no name v zahradnictví a teda nic moc. Děkuji.

Trvalky III 09. úno 2016 23:46 #303197

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, ony ostrožky obecně jsou krátkověké (3-4 roky), měly by se pravidelně obnovovat dělením.

Mně docela dlouho vydržela Black Knight a nějaká noname, ale ta chytala padlí pravidelně.

Jestli jsou nějaké vyšlechtěné na odolnost proti padlí, pak je bude znát Květa ( snad sem brzy nakoukne).
Moderátoři: Eva L., Květa