Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dahlia- Jiřinky

Dahlia- Jiřinky 14. čec 2016 19:42 #311479

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Coupe De Soleil - zajímavá oranžovobílá, každý květ je jiný, barva není rozložena pravidelně. Moje druhá nejdražší, loni byla dost neduživá a jsem ráda, že letos vůbec vyrašila. Ale roste a prosperuje. Není velká, tak do metru.
IMG_9236.jpg

IMG_9484.jpg
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Marta, Gabča

Dahlia- Jiřinky 14. čec 2016 19:49 #311481

• bradhal
  • Platinum Boarder
Nuit d'Eté (Summer Night) - úplně temně rudá, opravdu skoro černá, velké květy, velká násada. Je levná z Lídlu, pro změnu velmi životná, za dva roky jich mám asi 5 velkých keřů, nějaké jsem už rozdala. Výškou taky kolem metru, ale keř silný, rozložitý.
IMG_9170.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Marta

Dahlia- Jiřinky 14. čec 2016 20:02 #311483

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal pěkné :up . Pořídila jsem letos novou Arabian night, taky úplně tmavý skoročerný květ. Momentálně je mám po dešti oškubané, až zas nakvetou, tak snad nezapomenu vyfotit :blush:

Dahlia- Jiřinky 08. srp 2016 08:51 #312208

• bradhal
  • Platinum Boarder
Coupe De Soleil - jsem s ní opravdu spokojená, kvete pořád neúnavně, opravdu hodně květů, pořád tam svítí oranžovobílá kytice. Květy jsou trochu okousané, žerou mi je ty malé žluté mršky páskovky bez pásků.

IMG_0153.jpg

IMG_0154.jpg

IMG_0155.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta, Gabča, jaru20

Dahlia- Jiřinky 08. srp 2016 09:02 #312209

• bradhal
  • Platinum Boarder
Sakura Fubuki - trochu vybledlá. Velké květy, poupata jsem nevylamovala.

IMG_0055.jpg

IMG_0192.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta, Gabča, alcearosa, jaru20

Dahlia- Jiřinky 08. srp 2016 10:01 #312210

• bradhal
  • Platinum Boarder
Nuit d'Eté (Summer Night) - pořád pokračují v kvetení. Jedna se počasím rozlomila, mám z ní ve váze trochu divoce barevnou kytici se žlutou třapatkou. Ale drží dobře, nevadne, neopadává.

IMG_9939.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marta, jaru20

Dahlia- Jiřinky 08. srp 2016 12:01 #312211

• bradhal
  • Platinum Boarder
Toto by měla být jedna z kolekce Happy Days - Pink. Listy má hodně tmavé, na fotce to není dobře. Měla jsem loni Orange, ale tyto malé mají u mě špatné podmínky na zimování (nemám sklep), hodně vysychají a ztráty jsou značné. Černolisté jiřiny jsou ale moc hezké, květ v podstatě jakékoli barvy dělá s listy skvělý kontrast. Mívala jsem Star Wars, ty mají barvu proměnlivou, v zahradě rodičů vypadá seskupení několika trsů skvěle. Určitě doporučuji černolisté vyzkoušet.

IMG_0234.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Marta

Dahlia- Jiřinky 08. srp 2016 21:14 #312226

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Bradhal ty jsou úžasné, kdepak nakupuješ? ;)

Dahlia- Jiřinky 08. srp 2016 23:05 #312228

• bradhal
  • Platinum Boarder
Jak co. Historicky jsem nakupovala u Basíka, něco jsem měla opakovaně z Dahlia Brzák, většinu asi Jirinylangr.cz. Teda ne přímo od něj, ale zaváží svoje výpěstky do různých prodejen tady po okolí. Třeba v ZZN ve Vyškově je mívají.
Jeden rok se mi podařilo chytit jarní výprodej v Baumaxu, nebylo pozdě na sázení, na jiřinách bylo poznat, jestli raší a cena byla třetinová, tedy 30 korun. Bohužel od té doby změnili přístup a radši to na jaře nahrnou do kontíku a pryč s tím. Část z nich jsem rozdala.
Tu oranžovou mám z Hornbachu za 80 káčé, loni byla slabší, letos paráda. Nejdražší pochází taky odtud, moc jsem ji několik let chtěla, ale loni byla úplně chcíplinka a na jaře to sázel manžel, tak ani nevím, jestli přežila a kam ji asi tak dal (nějaké mi ještě nekvetou, snad bude mezi nimi). Drobné a černolisté si kupuju jako hrnkované podle nálady. A z Lídlu mám tu tmavou.
Jiřiny mám opravdu moc ráda, ale se zimováním je to horší. Leta jsem to vozila k babičce do sklepa, ale tam se potkaly s jiřinami od našich a tet, různě se to povyměňovalo, tak jsem jich tam potom většinu nechala a pořídila jiné. Taky ty převozy pořád tam a zpět. Tady nemám sklep, experimentuju s krabicemi a výplní, pro velké je to dobré, ale malé to moc nesnesou. Obecně jsem dost snížila stavy, radši už je moc nedělím, ale většinou si každé jaro aspoň jednu koupím.

Dahlia- Jiřinky 10. srp 2016 12:59 #312244

• bradhal
  • Platinum Boarder
Show And Tell nebo taky Show ´N´ Tell
Obří kulovitý květ velikosti dětské hlavy. Loni byla fantastická. Letos spoustu poupat ožraly ty slimáčí bestie, tak už jsem zbytek nechala - jsou to zrovna ty nahoře a konkurují prvnímu květu. I tak je hezká. Ostře červenooranžová se postupně rozvíjí od masivního středu a střapaté konečky se zabarvují do žluta, na fotce mi to nejde zachytit dobře, mrkněte na strejdu Gůgla. Není extra vysoká, tak 120 cm, ale stonek je silnější než násada od smetáku. Bez hnojení, v nádobě.

IMG_0135.jpg

IMG_0221.jpg

IMG_0267.jpg

IMG_0289.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta, jaru20
Moderátoři: Eva L., Květa