Jak co. Historicky jsem nakupovala u Basíka, něco jsem měla opakovaně z Dahlia Brzák, většinu asi Jirinylangr.cz. Teda ne přímo od něj, ale zaváží svoje výpěstky do různých prodejen tady po okolí. Třeba v ZZN ve Vyškově je mívají.
Jeden rok se mi podařilo chytit jarní výprodej v Baumaxu, nebylo pozdě na sázení, na jiřinách bylo poznat, jestli raší a cena byla třetinová, tedy 30 korun. Bohužel od té doby změnili přístup a radši to na jaře nahrnou do kontíku a pryč s tím. Část z nich jsem rozdala.
Tu oranžovou mám z Hornbachu za 80 káčé, loni byla slabší, letos paráda. Nejdražší pochází taky odtud, moc jsem ji několik let chtěla, ale loni byla úplně chcíplinka a na jaře to sázel manžel, tak ani nevím, jestli přežila a kam ji asi tak dal (nějaké mi ještě nekvetou, snad bude mezi nimi). Drobné a černolisté si kupuju jako hrnkované podle nálady. A z Lídlu mám tu tmavou.
Jiřiny mám opravdu moc ráda, ale se zimováním je to horší. Leta jsem to vozila k babičce do sklepa, ale tam se potkaly s jiřinami od našich a tet, různě se to povyměňovalo, tak jsem jich tam potom většinu nechala a pořídila jiné. Taky ty převozy pořád tam a zpět. Tady nemám sklep, experimentuju s krabicemi a výplní, pro velké je to dobré, ale malé to moc nesnesou. Obecně jsem dost snížila stavy, radši už je moc nedělím, ale většinou si každé jaro aspoň jednu koupím.