Loni jsem měla taky směsku, Mardi Gras, bílá, růžová a vínovo-fialová. Bohužel jsou to nízké jiřiny, slimáci je žrali neskutečně granule negranule, neměly moc šancí tomu odrůst. Květy k sobě ladily, ale chtělo by to udělat větší plochu a využít efekt opakování - buď pásový záhon, osázet velkou mísu ke vchodu, udělat kolo v záhonu. Fotku ani nemám.
Jinak jiřinky ze semene nejsou špatné, je to nenáročné, na jaře vyset, na podzim zaryt, nic se nemusí uchovávat, nižší vzrůst (až na ty moje hvězdicovité), kvetou slušně. Pokud je některá extra, dá se uchovat hlíza. Mínusem je pro mě to, že je to téměř vždy pestrá směska. Tradičně tu má jedna starší sousedka v předzahrádce vysetý celý pruh, jednoduché květy různých barev. Hezké, ale je to na mě až moc pestré, těžko s něčím sladit.
Na fotkách Sarafina nebo Ludwig Helfert, těžko říct - tipuju podle uchovaných cedulek. Nebo taky úplně jiná podle neuchované cedulky, slibuju, že novým už pořídím pořádné označení odrůdy. A nový foťák, ty barvy od oranžových po červené bere čím dál hůř.