Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny III

Cibuloviny III 06. lis 2016 08:23 #313918

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Narcisky ni nešly vložit. Asi mou ničemností. Zkouším znovu.A jak teď vidím, do záběru se připletli i kocouři. Oba.Vždycky se nacpou, kde se nejmíň hodí.
narcisky.jpg
Poslední úprava: 06. lis 2016 14:42 od Regina.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak

Cibuloviny III 06. lis 2016 08:58 #313920

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Eremurus mě kdysi také zlákal, měla jsem růžový, 2 metry vysoký. Ale opravdu chce přes zimu sucho, jinak shnije, jako ten můj. Doporučují dobrou drenáž a pro jistotu na zimu přikrýt, něčím nepromokavým, nějakou deskou. Jak píše Honza, v Himalájích to jistí velká vrstva sněhu, svah a drenáž. Vyndat opravdu nejde, to by byla díra jak při kopání švestky.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Cibuloviny III 06. lis 2016 09:03 #313921

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Ahoj, s anemone coronaria mám jinou zkušenost, než píšete. Sázela jsem je dvakrát - jednou před lety a jednou loni. Před lety zjara vylezly, ale bohužel je dřív pohltil trávník, takže při pravidelné seči nekvetly. Byly na tom místě ještě asi dva roky poté než zmizely. Podruhé jsem je sázela loni (taky výprodej za pár kaček), mimo trávník, a zjara normálně vylezly a pak neuvěřitelně dlouho fantasticky kvetly. Nedávala jsem fotku, protože mi ta fotka nepřipadala nijak extra povedená proti reálu. Ta doba květu byla dllouhatánská, dobře 6 neděl. Záhon se pak bohužel rozšiřoval, takže se obávám, že napřesrok toho moc nevyleze, hodně se tam rylo a kopalo.

Tady je ta nepovedená fotka.
P1100619_s.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, Marta, Regina, LucieT

Cibuloviny III 06. lis 2016 09:10 #313923

• Regina
  • Platinum Boarder
Varouch, letos jsem dala znovu. Jak jinak. :laugh: Doprodej za pár korun. Kaufland. Tak uvidím. Viděla jsem je jednou u kolegyně. Jak píšeš, barva se úplně zachytit nedá. Nádhera. Proto ty pokusy.Věčné.

Liliochvostec je ve stádiu hlubokých úvah. Paráda veliká. Ale....

Cibuloviny III 06. lis 2016 12:27 #313936

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
varouch napsal:
Ahoj, s anemone coronaria mám jinou zkušenost, než píšete. Sázela jsem je dvakrát - jednou před lety a jednou loni. Před lety zjara vylezly, ale bohužel je dřív pohltil trávník, takže při pravidelné seči nekvetly. Byly na tom místě ještě asi dva roky poté než zmizely. Podruhé jsem je sázela loni (taky výprodej za pár kaček), mimo trávník, a zjara normálně vylezly a pak neuvěřitelně dlouho fantasticky kvetly. Nedávala jsem fotku, protože mi ta fotka nepřipadala nijak extra povedená proti reálu. Ta doba květu byla dllouhatánská, dobře 6 neděl. Záhon se pak bohužel rozšiřoval, takže se obávám, že napřesrok toho moc nevyleze, hodně se tam rylo a kopalo.

Tady je ta nepovedená fotka.
P1100619_s.jpg

Tak podle této fotky mi opravdu lezou sasanky, ty listy jsou stejné. Takže plevel to fakt není. No zkusím je na zimu něčím přikrýt. Musím zaťukat, zatím přežilo a roste úplně vše, co jsem zasadila. Asi podle přísloví o nejhloupějším sedlákovi.... :blink:
Obi se už vyhýbám, vždycky tam něco koupím. Al pár krokusků ještě bysevlezlo. :silly:

Cibuloviny III 06. lis 2016 12:34 #313938

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
:) :P ale jo - tam se toho ještě vejde!! a ta krása potom na jaře . už se těším . to zase bude k nepřečkání . nejdříve talovíny- a pak už to pojede . krokusy , tulipány , narcisy atd.

DSCN6241_2016-11-06.jpg
Poslední úprava: 06. lis 2016 12:54 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Regina

Cibuloviny III 06. lis 2016 14:38 #313939

• Regina
  • Platinum Boarder
Kajo, ale jo :laugh: vejde a zjara to pojede a my do šaškárny :) to mi prorokuje můj muž a muž sousedky o tom rovněž hovoří, když vypukne sezona.
Lucie, co se týče krokusů, neváhej. I ty co má Kaja na fotce a spoustu a spoustu jiných. Za hubičku. Těch se vejde.... :laugh:

Cibuloviny III 06. lis 2016 16:38 #313941

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Marto, možná by pomohlo vysadit Eremurus poblíž vysokých stromů.
Jejich kořeny jsou výbornou drenáží i v zimě. A kupodivu u nich dobře rostou a kvetou.
(při tom přesazování se člověk nemusí bát být trochu ras - a ty metrové
kořeny prostě přesekat - jako křen - rány nechat zaschnout nebo zasypat dř. popelem)

Je fakt, že já mám všechny záhony něčím mulčované (štěpkou, kůrou, pilinami, lecčíms),
takže je možné, že u mne přežívaly díky tomu - a vlastně mi to vůbec tak nepřišlo.

V Čestlicích v Dendrologické mají tento žlutý blízko borovic a je rok od roku bohatší.
Poslední úprava: 06. lis 2016 16:42 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Regina

Cibuloviny III 06. lis 2016 16:50 #313942

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Dávám Honzovi za pravdu co se týče eremurusů, část mám u jehličnanů a ty vláhu odsávají i v zimě, tam mě nikdy neodešly, část u berberisu, tam přihazuji chvojí. Tu samou zkušenost jsem měla s liliemi, v krutozimě 2012, kde byly lilie u jehličnanů, tak nevyhnily, kde volně - tam nic nezůstalo.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Regina

Cibuloviny III 06. lis 2016 16:53 #313943

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Aleno, je to pravda, jehličnany vycucají vody spoustu.
Navíc tvoří moc krásné pozadí pro výrazné barvy Eremurusů.

Tak snad konečně fotka z dendrologické zahrady v Čestlicích, ale bude asi naležato.
aeremurus.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, MartaZ., Evka, alenak, Marta, bradhal, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa