Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Cibuloviny III

Cibuloviny III 30. pro 2016 20:58 #314668

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Krásná připomínka, moje rychlené hyacinty a tulipány teprve vystrkují špičky. Rychlení je z nouze, dostala jsem cibule, když už bylo venku zamrzlo, tak šly do zz do květináče :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Cibuloviny III 13. led 2017 15:40 #315178

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Kajo, jak jsem včera studovala nabídku na jaro, samozřejmě jsem koukla už na podzim. Vlastně na to, co pokvete teď. A už se na jaro těším.

Ivik, já to, co jsem už nestihla, nedala do ZZ, nerychlím ale do květináčů. Jsem zvědavá, co z toho pojde.
Poslední úprava: 13. led 2017 15:41 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Cibuloviny III 13. led 2017 15:49 #315179

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Iviku, taky jsem dala do květináčů, co jsem nestihla zasadit.
Dočetla jsem se, že přirychlované hyacinty musejí být ve tmě, aby nasadily na květ. Já jsem je ze strachu, aby neshnily, zasadila do hlíny jen 1/3, takže je teď mám v garáži, aby byly ve tmě. Už jim kořeny lezou spodem květináčku a mají narašené špičky. Jsem na to zvědavá ;) .

Cibuloviny III 13. led 2017 21:03 #315201

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Já je nasadila normálně několik cm substrátu nad cibulí, už lezou květy. Květy se zakládají v cibuli po odkvětu, takže s tou tmou tomu nerozumím. Vždyť když jsou zasypané, jsou ve tmě a jakmile vylezou, musí na světlo

Cibuloviny III 13. led 2017 21:57 #315208

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Svoje hyacinty na rychlení jsem zasadila normálně pod zem, jsou v chladu do 10 stupňů, celkem temnu, ale ne úplném. Lezou ven asi tak 2-3cm, zatím je tam nechám. Puky jsou hezky baculaté. (Vytáhla jsem do tepla modřence, ty si nedaly říct, jsou narašené aspoň 20 cm.)
Ale na podzim jsem dětem na pozorování koupila cibuli hyacintu v Lídlu, bylo to i s tou skleněnou vázičkou nakořínky a návodem. Tam byl přiložený papírový kornoutek, kterým se cibule měla zakrýt a držet v chladu. Sundali jsme ho dřív, než puk dorostl až nahoru - poupě nebylo dobře vyvinuté, květ zůstal sedět mezi listy a byl v podstatě poloviční. Možná teda tma má význam na dobré utváření poupěte v jeho růstové fázi, vývinu před rozkvětem, nikoli na jeho nasazení.

Cibuloviny III 13. led 2017 22:02 #315209

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Nepamatuju si přesnou formulaci, ale význam byl ten, dát hyacinty při narychlení do tmy ( pokud jsou zasazeny zcela do hlíny, tak jsou ve tmě). Nepamatuju si, jestli tam byla napsána nějaká limitní doba, jak dlouho to má v té tmě být.

Cibuloviny III 13. led 2017 22:14 #315212

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Mám hyacinty zasazené v květináči už z loňska,( kvetly pěkně), jsou zasypané asi centimetrem hlíny, přezimovaly v tmavé garáži. Jeden jsem měla zasypaný jen z třetiny ( ohnívala cibule ,tak byl v karanténě) a kvetl též. Jani to s tou tmou jsem četla také, mám pocit, že je to myšleno na ty hyacinty, co se prodávají rychlené v obchodech - cibule nejsou zakryté,nevím...

Cibuloviny III 13. led 2017 22:16 #315213

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Ježíš, než sesmolím jeden příspěvek vy máte dva... :whistle:

Cibuloviny III 16. led 2017 09:03 #315315

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN6712_2017-01-16.jpg

DSCN6726.jpg

DSCN6763.jpg

DSCN6783.jpg

DSCN6797_2017-01-16.jpg

DSCN6837.jpg

loňské hyacinty.. už se těším
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marqetka, Marta, Smuma, alcearosa, bradhal, Regina

Cibuloviny III 16. led 2017 11:35 #315321

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kájo krása!Já těch mých pár cibulek po zatažení vyndala,že je na podzim přepíchnu jinam.Buxus narostl a rostly už vlastně pod ním,ne vedle něj.Jenže mi je v přístřešku ožrali slimáci.Něco jsem vyhodila úplně a ty oslintané zbytky zasadila.Snad něco vyleze.
Hyacintovce jsou spolehlivé,ty vylezou určitě a na všech vhodných i nevhodných místech.Taky krásně voní.

IMG_7975_2017-01-16.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, alenak, Marta, Smuma, bradhal, Regina
Moderátoři: Eva L., Květa