Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Klematisy - Plaménky II

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 09:12 #310168

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Luci, já bych to nevzdávala. Mně uhynul zatím jenom jeden. Myslím, že jsem ho tehdy už nezalévala, brala jsem laicky, že uschl a to je konec. Ale není. Později, v dalších letech, jsem v takovém případě normálně pokračovala, bylo to divné jít zalít prázdný flek na zemi, ale na jaře to opravdu obrazilo. To samé, pokud po přezimování mladé rostliny je na jaře výhon suchý, neraší, nebrat to hned, že je to konečná, pořádně zalít, buď se i na tom suchém proutku po čase probudí očka (letos Dr. Ruppel) nebo to ze země hodí nový výhon (můj druhý no name červený). Mám jich zatím přes dvacet a pochopila jsem, že nemá cenu panikařit. Postříkat něčím, hlavně pokud se to dá očekávat, třeba po kroupách, větřisku, když se výhony omlátí, dostane se do nich infekce. Postřikovací dávka vyjde asi na 30 korun a je toho 6-10l, to můžeš kropit i sousedovy brambory. Já už si ten pytlíček rozvažuju, abych toho míchala méně. A že je to práce? Mně to za ty květy stojí, ostatně v růžích se také najdou některé trpící padlím nebo ČS a přesto je lidi dále pěstují.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Marta, luci

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 09:21 #310170

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mě každoročně uschnul ´Piilu´. Vždycky.
Až jsem nechápal, proč ho pořád tak často nabízejí a množí, když je to křáp.
(fotky Genovesy nepočítám, ten její je asi z uplně jiné galaxie - krása střídá nádheru)
No a letos? ´Piilu´ KVETE a je plnokvětý. Poprvé za tak osm let nejmíň. Padááám. :laugh:
Naděje umírá poslední. Pro klematisy to platí dvojnásob.
Následující uživatel poděkoval: JUDY, ibiska

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 09:33 #310171

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Přesně, Honzo. :) Před lety jsem koupila dva zvonkové integrifolia clematisy. Jeden bílý, jeden modrý (z hlavy teď kultivary nevím, mám to doma v počítači). Bílý pravidelně kvete a nijak nezlobí. Zato ten modrý, to je lump.

První rok po zasazení klempíroval, další dva roky zmizel úplně, neřešila jsem, oni tam jsou takové zašité. Ale loni se začaly na jaře objevovat takové clematisově vypadající výhonky v záhoně asi půl metru mimo původní místo sázení a další asi o 5m dál. Část jsem vyplela v domnění, že to je plevel, zbytek díky mé plecí nemožnosti a lenosti zůstal, ale nijak nekvetl.

No a letos jsem to tam nechala, zase to vylejzá náhodně na dost velkém prostoru a kvete a je to ten modrej clematis, takhle si se mnou hraje na schovávanou. Žádná jiná integrifolia mi takhle netrajdá. Stává se vám to taky? Podotýkám, že mi to u něj rozhodně nijak nevadí, výběh mu blahosklonně nechávám. :)

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 10:15 #310173

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN9405.jpg

hmm - proti slunku se nefotí , že jo?? ale Polish Spirit se nastrkoval ;)
no a Pillu ?? - ten mi po asi třech letech loni nádherně zakvetl - první kvetení plné , druhé jednoduché . letos se taky předvádí , má ale více květů a jsou menší .
Poslední úprava: 22. čen 2016 10:17 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Lukáš, Jikra, alenak, Marta, JUDY, Gabča, ibiska, borovec, luci a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 21:13 #310214

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
101_5427.jpg

101_5426.jpg

Clematis Rooguchi úžasný , jen každou zimu jde pryč k zemi , ale znova naroste
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Jikra, alenak, Marta, JUDY, Gabča, ibiska, borovec, luci a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Klematisy - Plaménky II 22. čen 2016 21:45 #310216

• bradhal
  • Platinum Boarder
Rooguchi je opravdu skvostný, asi ho zařadím zpátky na seznam. Tvoje obrázky jsou hodně přesvědčivé. Dnes jsem dávala do země novou Arabellu, zítra sadím novou texensis Princess Diana. Už se těším na květy. Materiál je to teda na dotek úplně jiný než ty velkokvěté, uvidím, jak se jim bude dařit.
Máte někdo ty "polské tance" - Krakowiak, Oberek, Mazurek...
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Klematisy - Plaménky II 23. čen 2016 09:01 #310222

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Krakowiak mám nově ještě v květníku - píšu, si - že ho musím dnes nebo zítra večer konečně zasadit :whistle: , objevila jsem ho ve výprodeji V Leroy Merlin v Polsku - poupátka už má, ale ještě si musím počkat - ale už v květníku je vidět výrazná vitalita viticel. Než jsem ho z té změti jiných klemíků zamotaných do sebe vyprostila, byla jsem úplně zpocená :) .
Poslední úprava: 23. čen 2016 09:01 od JUDY.
Následující uživatel poděkoval: Marta, bradhal

Klematisy - Plaménky II 23. čen 2016 09:25 #310225

• bradhal
  • Platinum Boarder
Chtěla bych opravdu masivní džungloidní popnutí, teoreticky v růžových odstínech. Asi spíš intenzivnější barva než světlé nevýrazné. Přemýšlím nad kombinací Krakowiak a Mazurek, to byla první úvaha. Jako husté roští a hodně barevné. Taky třeba Krakowiak a červený Abundance nebo pro změnu Krakowiak a modrý Dark Eyes. Obecně mám radši plaménky s okrouhlými květy, ne moc úzké, třeba podobné jak Julia Correvon.
Pořád uvažuju, jak se dostat na letošní výstavu Parkon, protože vidět to naživo je nejlepší (akorát pak mít místo tašky kárku...).

Klematisy - Plaménky II 23. čen 2016 22:58 #310288

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Justa
DSC03484_2016-06-23.jpg

Hagley Hybrid
DSC034857.jpg

DSC03508_2016-06-23.jpg

Začíná Madame Julia Correvon
DSC035042.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Kaja, Kika, Jikra, alenak, Marta, ibiska, luci, bradhal

Klematisy - Plaménky II 24. čen 2016 08:36 #310313

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Kaja:
polish spirit je teda obr .. pekna barva ... u tebe je vic do modra nebo klame fotka?
Moderátoři: Eva L., Květa