Luci, já bych to nevzdávala. Mně uhynul zatím jenom jeden. Myslím, že jsem ho tehdy už nezalévala, brala jsem laicky, že uschl a to je konec. Ale není. Později, v dalších letech, jsem v takovém případě normálně pokračovala, bylo to divné jít zalít prázdný flek na zemi, ale na jaře to opravdu obrazilo. To samé, pokud po přezimování mladé rostliny je na jaře výhon suchý, neraší, nebrat to hned, že je to konečná, pořádně zalít, buď se i na tom suchém proutku po čase probudí očka (letos Dr. Ruppel) nebo to ze země hodí nový výhon (můj druhý no name červený). Mám jich zatím přes dvacet a pochopila jsem, že nemá cenu panikařit. Postříkat něčím, hlavně pokud se to dá očekávat, třeba po kroupách, větřisku, když se výhony omlátí, dostane se do nich infekce. Postřikovací dávka vyjde asi na 30 korun a je toho 6-10l, to můžeš kropit i sousedovy brambory. Já už si ten pytlíček rozvažuju, abych toho míchala méně. A že je to práce? Mně to za ty květy stojí, ostatně v růžích se také najdou některé trpící padlím nebo ČS a přesto je lidi dále pěstují.