Eva L. napsal:
Jana V. napsal:
EviL., četla jsem, že babičky říkaly, že v každé zahradě by měl být jeden bez, jednak samozřejmě kvůli květům a plodům a ze zahradnického hledicka proto, že všechny mšice vlezou na něj a ostatní kytky nechají napokoji

.
Jani, tak tím jsi mě moc nepotěšila.

Takové keřisko zbavovat mšic je docela fuška. Nehledě na to, že květy občas konzumujeme a s postřikem by se nám asi zajídaly.

EviL, jo, na jídlo to musí být "pakárna"

, nesnáším, když jsou mšice v salátu a to se to z něj ještě dá celkem omýt. Mám matný dojem, že jsem někde četla něco o octové vodě, ale jistá si nejsem

.
Jinak, pokud jde o keř, myslím, že obyč. bezinka si z toho zas tak moc nedělá. Stejně tak pustoryl, ten míval vrchní větve téměř černé a krom toho, že spodní listy byly tím pádem obleptané medovicí a že to vypadalo děsně, nijak zvlášť tím nestrádal

. Nevím, jak na tom budou ty šlechtěné.
Jo a mmch., teď jsem si vzpomněla, že jsem tu měla loni v květináči celou sezonu zlatolistou bezinku a ta tedy taky žádné mšice neměla, ale letos jsem neměla mšice nějak obecně, až s podzimem se trochu objevily.
Co zkusit česnekový postřik ( ještě před květem

)?