Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie II

Hortenzie II 18. čec 2016 18:00 #311700

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
V nádobách zůstanou jen 2 hortenzky, mám nádob už dost a na zimu problém "kam s ním" - kromě růží. Dvě
růže - Florentina a The Mayflower na terase v pohodě přezimují, ale nikoliv: oleandr,pařížská kopretina
( letos po 4 letech odešla) olověnec, otočník, a letos jsem zkusila v nádobě trpasličí komuli - ta by
v zemi vymrzla i se zakrytím. Mám totiž 2 obyč macrophyly v záhonu a každý rok i přes důkladné
zakrytí začíná nanovo a kromě lupení květy ani ťuk. Do záhonu dám panikulatu Rendia Diamant Rouge
( " má mít" max. 1,3m ) a Endless Summer ta kvete na letošních a barevně se mně bude hodit pod PN růži
CPM. Možná, ale to už jsem opravdu zpovykovaná, dám někdy mezi ně panikulatu Bobo (v. do 1m ).
Každopádně zde chytám od všech zkušenosti, aby mých omylů bylo méně než pokusů. Jak něco vykvete,
pochlubím se.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Hortenzie II 18. čec 2016 20:31 #311704

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
alcearosa :-)...no anabelly jsou celkově docela živly...i tudle budu muset az chvíli krotit,ale je nádherná i sušena:-)
já ty latnakty jak o nich mluvíte miluju,řádím na dvou zahradách jedna výrazně chladnější jedna teplejší a nezklamou mě nikde:-) Vždy krásně nakvetou....a zvládají i krutý sestřih:-)...jinak Bobo úžasná!!! mám ji dva roky krásný prcek!

na velkokvětky se asi brzo vyprdnu....člověk běhá zalívá hnojí okyseluje...pak nad ránem příjde mrazík a začíná na novo....nehledě mám pocit že většina velkokvětek prodávajících se u nás nejsou do našich podmínek....prostě bretaň u nás nikdy nebude:-DDD (tam je hortento ráj!)...některé koupené jsou sice megkeřiska ale nenakvérají moc,pár dalších po 4 letech mají výčku do 40 cm....na zbláznění

ale vložím jednu ke které sem přišla koupí domu a je to nádherné keřisko,ale je na jižní zdi a když se pravidelně zaleje nezklame!!!
hortenzka.jpg

a pak loňskou kyushu, trošku sem čekala větší ty jalové kvítky,le třeba se ještě v příštích letech vybarví
kyushu.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, alenak, Marta, luci, jaru20

Hortenzie II 18. čec 2016 21:34 #311707

• alcearosa
  • Platinum Boarder
Ta tvoje růžová je krásná a u bílé mně drobné kvítky připadají jak vločky sněhu.
Mám dvě Annabelly na jaře zasazené k plotu a v podstatě pod smrkem a na svou výšku 30 cm mají už každá 2 bělostné koule květů - žasnu - vůbec jim stín nevadí . Také se střihnou na jaře hodně nízko jako panikulaty ? Pokud vydrží, krásně prosvětlí jinak nepoužitelné místo. Pink Annabelle by tam asi nešla, na netu jsem se dočetla, že chce trochu více slunka a je otázka, zda to tam později bude svědčit těm bílým.
Když je Bobo bobek, určitě si ho pořídím.

Hortenzie II 18. čec 2016 22:00 #311708

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
já mám Boba zatím tak kousek nad kolena:-)...obsypaný květy:-)

ty já myslím že latnatky snesou cokoliv stín i slunce...alespoň u mne, zbytek hortenzek na plném slunku přes léto trpí,při dostatečné zálivce to pak přes noc doženou ale i tak k večeru ve vypečeném dni je na ně žalostný pohled,zvlášťě loni pálily se i květy...takže já pro hortenzky volím spíš polostín,pro mou pohodlnost:-D

já latnatky stříhám jen tvar keře a na jaře odkvetlé květy, mám je tedy na místech kde je dostatek prostoru, takže moje lime light 4 roky stará má ke dvou metrům na výšku a víc na šířku, obysapná květy...až se trošku otevřou určitě nafotím a pošlu....
moje zkušenost se stříháním dole je,že pruty s květy nestihnou vyzrát,pak do květů naprší a vše leží na zemi, keříky jsou taky méně hustější,květy větší těžší(na susšení málokdy protože je zlikviduje déšť) ....pro toho kdo je chce do záhonu s doprovodem určitě vhodné, kdo má dost prostoru a chce mít keřisko nestříhat.....na jaře ji budu muset krapet přistřihnout víc(omladit)

vložím fotky z jarního stříhání, 3 kýble suchých květů:-D....a to jednou tolik padlo na podzim na sušení a kytice:-D
limelight.jpg

limelight2.jpg

PS: viděla jsem :kiss: u poláku už i stromkové latnatky a jako staré keře.....no nádhera na padnutí
Následující uživatel poděkoval: Marta, Gabča

Hortenzie II 18. čec 2016 22:02 #311709

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
oj netuším jak je otočit, mě se všude zobrazují normálně :blink:

jinak já anabellu taky skoro nestříhám, ale myslím, že kvetou i na letošních výhonech,aspoň mě se zdá pokud ty výhony nejsou z úplně nízkých oček...nevím
ale důvod nestříhání až na zem stejný jako u latnatek, neudrží se, stačí déšť vítr a zlámou se nebo položí, to zdřevnatění udělá přiřozenou oporu...ale vím že někteří stříhají no:-)

ta stará stromková pro inspi:-D
peegee_tree.jpg
Poslední úprava: 18. čec 2016 22:09 od rok.zaruka. Důvod: popisek k fotce
Následující uživatel poděkoval: varouch, papla, Jikra, Marta, Gabča, alcearosa, luci, bradhal, jaru20

Hortenzie II 19. čec 2016 21:58 #311726

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
tak ještě jednou vložím :cheer: , už nakvétá pěkně,takže lime light 4letá,stříhaná jen na tvar a od květů
limelightII.jpg

limelightI.jpg

limelightIII.jpg

o boze zas nabok, nevykruťte si hlavy :blink:
Poslední úprava: 19. čec 2016 22:01 od rok.zaruka.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Vendy, Jikra, alenak, Marta, Gabča, luci, jaru20

Hortenzie II 19. čec 2016 22:06 #311729

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Rok.zaruko, mám asi 6-7 letou Vanile Fraise, má stále zhruba 1,2m a květů tak max 15 asi 10-15 cm.
Nad tvýma fotkama jen kroutím nevěřicně hlavou. Musí se jim u tebe hrozně líbit, když jsou tak obrovské :blink: :) .

Je pravda, že jim nijak nepodstrojuju a mám tu sucho, ale stejně je ten rozdíl prostě obrovský. Asi se nad sebou budu muset zamyslet :S

Hortenzie II 19. čec 2016 22:07 #311730

• Gabča
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3236
Teda to je macek, ta tvoje LL. Takže žádné stříhaní na dvě očka, jo?
No, já musím, jinak by mě vystěhovaly. :silly:
DSC034956.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., papla, Vendy, alenak, Marta, jaru20

Hortenzie II 19. čec 2016 22:34 #311742

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
no podle toho jak moc velkou ji kdo chce mít :lol:

mě se líbí i ty stříhané,zvlášť pokud je to ve skupině s jinými keři:-)...jsou pak takové vzdušné, taková třešníčka na dortu
pravdou je že ta moje je jak smetanová čepice pod kterou není ten dort vidět :lol: ..jako za ní mám kvítka, budu je muset předsadit a nebo ostříhat ;) ...ale spíš předsadit, je to docela okrasa i v zimě:-)

no zalít ony potřebují no....poslední dva roky už taky nehnojím,jen občas proleju, tudle potvoru i 4 konvema vody i tak mi to příjde jako plivnutí :)
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Hortenzie II 19. čec 2016 22:36 #311743

• alcearosa
  • Platinum Boarder
To je ten záhon, Gabčo, který mně navedl ke koupi latnatek. Už pro ně buduji trvalé místo. Až se ti
vybarví Pinky Vinky, dej sem prosím fotku.
Následující uživatel poděkoval: Gabča
Moderátoři: Eva L., Květa