já mám Boba zatím tak kousek nad kolena:-)...obsypaný květy:-)
ty já myslím že latnatky snesou cokoliv stín i slunce...alespoň u mne, zbytek hortenzek na plném slunku přes léto trpí,při dostatečné zálivce to pak přes noc doženou ale i tak k večeru ve vypečeném dni je na ně žalostný pohled,zvlášťě loni pálily se i květy...takže já pro hortenzky volím spíš polostín,pro mou pohodlnost:-D
já latnatky stříhám jen tvar keře a na jaře odkvetlé květy, mám je tedy na místech kde je dostatek prostoru, takže moje lime light 4 roky stará má ke dvou metrům na výšku a víc na šířku, obysapná květy...až se trošku otevřou určitě nafotím a pošlu....
moje zkušenost se stříháním dole je,že pruty s květy nestihnou vyzrát,pak do květů naprší a vše leží na zemi, keříky jsou taky méně hustější,květy větší těžší(na susšení málokdy protože je zlikviduje déšť) ....pro toho kdo je chce do záhonu s doprovodem určitě vhodné, kdo má dost prostoru a chce mít keřisko nestříhat.....na jaře ji budu muset krapet přistřihnout víc(omladit)
vložím fotky z jarního stříhání, 3 kýble suchých květů:-D....a to jednou tolik padlo na podzim na sušení a kytice:-D
PS: viděla jsem

u poláku už i stromkové latnatky a jako staré keře.....no nádhera na padnutí