Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsadba - ztracené bednění

Výsadba - ztracené bednění 05. čec 2016 18:40 #311047

• Popelka21
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Hezký večer, snažila jsem se to tu trochu prohlédavat, ale moc jsem nepochodila, tak zakládám nové vlákno, třeba se bude hodit i někomu jinému. Stavíme takový menší tarásek ze ztraceného bednění, aby se nám nesplavovala hlína. Budou to cca 4 kostky ztracenek na výšku, délka bude zhruba 10 metrů (takže to je celkem dost místa na osazení). Poslední ztracenku jsme se rozhodli přibetonovat jen do půlky a zbytek dosadit (vzadu budou odvodňovací díry). Potřebovala bych poradit, co do nich nejlépe vysadit, spíše něco převislého. Počítám, že to na jaro doplním cibulovinami. Chtěla bych, aby to kvetlo tak nějak průběžně, nebo to bylo zajímavý (klidně i listem). Je to na docela exponovaném místě na úpalu. Snad jsem vyjmenovala všechny aspekty. Viděla jsem tady v okolí, že to někdo má, ale spíše to mají osazené letničkami (muškáty aj.). Hned za tarasem je normální trvalková výsadba, růže, levandule apod. Napadla mě třeba plamenka, tařička, zvonky. Máte nějaké typy, případně sami máte ztracenky nějak osázené? Moc díky.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Moderátoři: Eva L., Květa