Genovesa napsal:
Regi moje magnolie je semenáč, nejpíš Soulangeana. Mám ji od jednoho místního zahradníka, co ji vypiplal z toho semínka. Kyselo tu rozhodně nemá a hrabu kolem ní vesele, i když asi ne do dvou metrů. Přisazovali jsme růže, baptisie, trvalky. A nic jí nevadí. Možná jsem mohla mít lepší kultivar, to ty zahradnické začátky a málo peněz při stavbě. Měnit ji už nebudu. Letos už má květy zhnědlé, nevím jestli namrzla, nebo větrem. Nicméně i ta chvilková krása mi na jaře stojí za to. Ilustrační foto jen z mobilu.
Genoveso, je to hezký kultivar Ze semínka je skutečně rarita. Já osobně, po všech novinkách, které se mi libí, stejně nejvíce tíhnu k téhle klasice. Jsou to pro mě magnolie ze všech magnolií ty nejmagnoliovitější. Obrýpáváním jsem si jednu už docela velkou zničila kdysi na chalupě. Byla jako solitéra v trávníku. Původně měla kolem sebe kolečko docela malé. Asi po třech letech jsem dostala záchvat, že jí kolečko zvětším. Tak jsem jí hezky vyčistila trávu kolem, porýpala, načechrala a obryla větší kolečko.Začala chřadnout a do dvou let byla pryč.