Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pivoňky - Paeonia

Pivoňky - Paeonia 20. bře 2017 13:14 #317215

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Poreferuju určitě. Sama jsem zvědavá. Paní byla po telefonu ochotná a určitě pivoňkářka. Chválila jsem jí některé i šíři sortimentu. Říkala, že vybírá sama a přisazuje si do své zahrady. Koukla jsem i do okénka s fotkami. Inspirace se to tuším jmenuje. Jsou tam aranže a pak výsadby. Jedna levandulová je velice pěkná.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

Pivoňky - Paeonia 21. bře 2017 07:57 #317238

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
devpivonka.jpg

moje asi třetí rok stará -snad bude mít letos více květů

DSCN2848.jpg

ještě neočištěná , dnešní narychlo fotka. je hezky napučená . jméno snad až budu schopná najít v taškách štítek . vadí mi ale brzké odkvétání .
Poslední úprava: 21. bře 2017 07:59 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Kika, alenak, Marta, rok.zaruka, Regina

Pivoňky - Paeonia 21. bře 2017 10:13 #317242

• Regina
  • Platinum Boarder
Kajo, odkvétají brzy. Ale jednak to čekání, jak a jestli pokvetou a pak i ta krátká chvíle, asi že je po zimě, tak jsou to kytky, bez kterých si neumím představit zahradu. Máš ji hezky napučenou. :up

Pivoňky - Paeonia 22. bře 2017 20:16 #317290

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
tak dneska došla od flosů....no...popravdě.....zklámání za ty peníze....z druhé strany musím brzdit své vášně rozumem, co bych chtěla, diť teprve začínají pučit a i na zahradě musím prstíčkem hrabat a kontrolovat kolik pupenů bude
takže tady sem našla zatím dva, víc škrabkat nebudu:-D...nechám překvápko...pravdou je že kontejner velký a vypadá dobře zkořeněný

IMG_1107.jpg
Poslední úprava: 22. bře 2017 20:17 od rok.zaruka.
Následující uživatel poděkoval: Regina

Pivoňky - Paeonia 25. bře 2017 09:52 #317371

• Regina
  • Platinum Boarder
Rok zaruka, já jedu s kolegou až příští sobotu. Spomyšl zatím nic. Včera jsem prověřila v rychlosti Parkon. Asi mi ušlo, mají už od loňska. Velký kontejner asi 780 Kč. Naštěstí, jinak bych si asi trochu drbala hlavu, měli úplně neznámý kultivar, který se mi nepodařilo dohledat.Zas jsem tolik nepátrala.San Marco. Podle obrázku žlutý.
Měli jich asi 6. Puky zatím v jednom.
Taky měli asi tři stojany dřevitých pivoněk. S obrázky, bez názvů. V mnoha velikostech a cenách. Od asi 290 Kč po 11OO. Ty už měly na květ. Netuším, jak rychle se prodají. Příležitostně tam kouknu, je to kousek. Jestli je to něco obzvlášť zajímavého.
Ať ti roste a vyrazí co nejvíc puků.A je to hlavně Hillary. Asi letos neuvidíš. Určitě bych si nechala dodací list a fotodokumentaci máš.

Pivoňky - Paeonia 25. bře 2017 20:03 #317377

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
určitě nechám všechno po jistotu:-)...říkáš záměna možná...ho uh to by mě zklamalo:-D
dokonce sem se rozhodla že pokud to půjde min do podzimu nechám v květináči, možná i přes zimu jen zahrabu v květináči do země a nasadím až za rok, uvidíme....kdyby vykvetla dám vědět

na report na zlaté se těším!:-)

Pivoňky - Paeonia 25. bře 2017 21:57 #317378

• Regina
  • Platinum Boarder
Určitě nezapomenu a i kdybych já zapomněla, tak se ohlásí kolega. Ten se jich už nemůže dočkat. A fakt jsem i sama zvědavá.
Jestli k něčemu přijdu,tak nechám v květníku. Chce to, aby byly řádně prokořeněné. Jednou jsem hurá sázela od Kastnera nějakou dřevitou a vypadl mi takový klacík s pár vlasovými kořínky i když pivoňka byla docela velká.Nakonec to přežila ale nadávala jsem si.
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

Pivoňky - Paeonia 01. dub 2017 22:27 #317428

• Regina
  • Platinum Boarder
Dnes nastal pivoňkový den.Musím říct, že jsem byla fakt mile překvapená. Itohy vypadaly všechny dobře a docela jsem si drbala hlavu, že jsem už objednala Hillary jinde. Foto mého pokladu přidám zítra. Není to klasické zahradnictví, paní to má určitě jako doplněk. Litovala jsem, že jsem návštěvu neodložila ještě o nějaký den déle. Má ve vlastnictví několik magnolií, asi tři žluté. Jedna z nich je skutečně žlutá. Celkem sytě, jak to líčila.Nádherná podívaná byla na koniklece. Má asi 6 druhů. Ve velice zvláštních odstínech a tvarech květů. Takové jakoby stříhané.Ty bohužel v nabídce nemá. Další pozoruhodností jsou koprové pivoňky. Má některé docela nízké kultivary v nezvyklých barvách. Jak zmiňovala rok zaruka mlokosewitsche, má docela velký vlastní keř a kolem něj semenáčky. Myslím, že stojí za návštěvu a neobávala bych se tam něco objednat.
Ještě jsem znovu prověřila Parkon. Názvy serie itohů, které mají, je inspirována francouzskými městy San Marino, Saint Tropez a Cannes.Ještě přidám fotku zakoupeného itohu. Kolega měl Hillary. Vypadala prakticky stejně.
IMG_1279.jpg
Poslední úprava: 02. dub 2017 21:32 od Regina.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, rok.zaruka

Pivoňky - Paeonia 12. dub 2017 06:31 #317581

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
super:-) děkuju za info,takže příště sáhnout po zahradnictví na zlaté, brala sem loni malou dřevitou odtamtud a letost už má první květ,takže super:-)

Pivoňky - Paeonia 12. dub 2017 08:33 #317584

• Regina
  • Platinum Boarder
Rok záruko, a Spomyšl se asi bude vyvíjet podle tvých slov. Je 12. a zatím nikde nic. Ještě je nechám do 15.a pak zavolám.Pokud z toho nic nebude, zkusím se domluvit Na zlaté, ať mi pro příští rok zkusí Hillary opatřit.Už je nemá. Mám pocit, že poslední měl kolega.
Poslední úprava: 12. dub 2017 08:36 od Regina.
Moderátoři: Eva L., Květa